PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : kenmerken eerste weken zwangerschap?


DvoorA
20-11-2004, 20:12
hallo allemaal,

waaraan merk je in de eerste weken van je zwangerschap dat je zwanger bent? Ik neem aan dat je buik niet meteen begint te groeien? Ik wil het erg graag weten. Hartstikke bedankt alvast.

Groetjes Desiree

snoopy
20-11-2004, 20:13
ochtendmisselijkheid.

Verwijderd
20-11-2004, 20:49
misselijk, moe en drang om andere te gaan testen(teminste ik had dat)

ekki
20-11-2004, 21:01
ook vrij snel last van je borsten volgens mij.

DvoorA
20-11-2004, 21:16
en hoofdpijn dan? is dat ook een kenmerk?

Roos
20-11-2004, 21:24
Als je erachter wilt komen of je zwanger bent, moet je gewoon een test doen. En niet vertrouwen op dingen als misselijkheid en gevoelige borsten.

DvoorA
20-11-2004, 21:29
ja maar dan moet ik dus nog 2 weken wachten voor ik die test betrouwbaar uit kan voeren..

coopergirl
20-11-2004, 21:46
De eerste 10 signalen die kunnen wijzen op zwangerschap
Er zijn vrouwen die zeker weten dat ze zwanger zijn vanaf het moment van bevruchting. Andere vrouwen hebben er minstens vijf zwangerschapstesten met positieve uitslag voor nodig, en een hele berg met symptomen, voordat ze kunnen geloven dat het werkelijk zo is.Als je denkt dat je zwanger bent, kan dit lijstje met de meest voorkomende verschijnselen misschien helpen het antwoord te vinden waar je op hoopt.
Bedenk dat alle vrouwen verschillend zijn, dus je zult misschien niet alle (of misschien geen) van deze 10 tekenen van zwangerschap opmerken.

1. Zachte borsten/tepels: Als je zwanger bent zal je merken dat je borsten en tepels drie weken na de bevruchting zachter worden ( je bent dan een week overtijd). Ze kunnen ook gezwollen aanvoelen, net zoals ze voelen voorafgaand aan je ongesteldheid.

2. Enig bloedverlies en kramp: Als je zwanger bent, kan het voorkomen dat je wat licht roze bloed afscheidt op het moment dat de embryo zich nestelt in de wand van de baarmoeder. Dit gebeurt 8-10 dagen na de ovulatie, dus iets eerder dan je menstruatie. Je kan dit bloedverlies onderscheiden van een normale menstruatie doordat het iets eerder plaatsvindt, heel gering en rozig is (niet rood en hevig als een gewone ongesteldheid) en niet het patroon volgt (licht bloedverlies, hevig en weer licht). Kramp kan ook heel normaal zijn vroeg in de zwangerschap. Totdat de baarmoeder zijn positie in het midden aanneemt en beter ondersteund wordt door het bekken in het tweede trimester, is het normaal om menstruatie-achtige krampen te voelen. Samentrekkingen van de baarmoeder komen regelmatig voor, en verergeren bij inspanning, orgasmen en veranderingen van houding.

3. Donker wordende tepels: Heel vroeg in de zwangerschap, rond de tijd dat je verwacht ongesteld te worden, kan je opmerken dat je tepels, (of liever het gebied daaromheen) donkerder wordt en dat de diameter groter wordt. Er wordt gedacht dat het donkerder worden van het gebied rond de tepel, de baby helpt om de tepel gemakkelijker te vinden bij borstvoeden. Je zal op opmerken dat de aderen in je borsten meer zichtbaar worden en dat de kleine bobbeltjes die voorkomen rond te tepels groter worden en dat er meer komen, gemiddeld 4-28 per tepel.

4. Extreme vermoeidheid: Als je zwanger bent, is het heel normaal symptoom dat je de eerste 8-10 weken last hebt van uitputting. Als je zwanger bent, gaat je lichaam door belangrijke metabolische veranderingen. Je hele lichaam moet zich aanpassen aan het nieuwe proces: het laten groeien van een baby. Bij de meeste vrouwen verdwijnt de vermoeidheid rond de 12e week van de zwangerschap.

5. Misselijkheid en overgeven: Als je zwanger bent kan je als heel snel - vanaf een week na de conceptie - last hebben van misselijkheid. Niet alleen 's morgens maar dag en nacht.

6. Vaak plassen: Als je 1-2 weken overtijd bent kan het zijn dat je vaker moet plassen. Dit komt omdat de de groter wordende baarmoeder druk uitoefent op de blaas en door veranderingen van hormonen.

7. Verstopping: Je kan vroeg in de zwangerschap last hebben van je darmen. De extra hormonen die vrijkomen laten de ingewanden ontspannen en werken daardoor minder efficiŽnt.

8. Stijging van lichaamstemperatuur: Als je lichaamstemperatuur verhoogd blijft (een halve graad, gemeten 's ochtends voor alle activiteit) blijft tot na de tijd dat je ongesteld moet worden, en niet terugloopt naar het niveau voor een eisprong, kan dit wijzen op zwangerschap. Nadat een eicel bevrucht wordt, doet het er een week over om in de baarmoeder te komen en zich daar te nestelen. Pas op dat moment weet je eigen lichaam dat het zwanger is. Als hCG (zwangerschapshormoon) vrijkomt kan nog een temperatuurstijging te zien zijn, een week tot 12 dagen na de eerste temperatuurstijging bij de eisprong.

9. Uitblijven van de menstruatie: Dit is vaak het eerste opgemerkte teken van zwangerschap, zeker als je normaal gesproken zeer regelmatige perioden hebt. Gecombineerd met andere signalen kan je er zeker van zijn dat je zwanger bent, voordat het teststaafje van de test blauw wordt.

10. Een positieve zwangerschapstest: Als je menstruatie 1 dag te laat is, en je klaar bent voor de waarheid, kan je een thuis een (urine) zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest geeft een nauwkeurige uitslag vanaf 10-14 dagen na de bevruchting. Als je echt niet langer kan wachten kan je zelfs 8-10 dagen na de conceptie al een test doen. Houd er rekening mee dat zwangerschapstesten niet 100% betrouwbaar zijn, zelfs bloedtesten niet. Als de uitslag negatief is, maar je je toch zwanger voelt, doe de test dan na een week opnieuw.

Tada zie hier! (http://www.fuckinggoogleit.com/)

Joyce

DvoorA
20-11-2004, 21:55
dank je wel

ik heb btw gegoogled maar kwam daar allemaal verschillende kenmerken tegen, sites die elkaar tegenspraken etc.