PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : Afwijzen


Verwijderd
06-01-2005, 13:33
Heb jij wel eens iemand afgewezen, of ben je zelf afgewezen? Hoe ging dat (manier, redenen, reactie van de ander, zou je t (voortaan) anders doen...)? Wat is volgens jou de beste manier om iemand af te wijzen.. ?
Beetje vaag allemaal, maar oké ;) Het is natuurlijk altijd lullig om iemand af te moeten wijzen, maar ja...

Verwijderd
06-01-2005, 13:42
Nee, ik ben bijna altijd te slap om nee te zeggen en vaak vind ik het ook gewoon niet zo erg dat mensen zich aanbieden.:)

zeep007
06-01-2005, 13:46
ja heb weleens iemand afgewezen. Meestal wist ik dan indirect dat ik leuk werd gevonden en kon indirect dan ook laten merken dat dat niet wederzijds was.
Ik ben ook eenkeer afgewezen. Ik heb in een goed gesprek mijn liefde toen aan iemand verklaard. Er werd toen heel vriendelijk gezegd dat hij me wel echt tof, leuk en gezellig vond, maar dat die vonk er niet was. jammer maar helaas, toen heb ik mezelf die avond maar een rebound gegeven.

Middlefinger1
06-01-2005, 13:48
zeep007 schreef op 06-01-2005 @ 14:46 :
ja heb weleens iemand afgewezen. Meestal wist ik dan indirect dat ik leuk werd gevonden en kon indirect dan ook laten merken dat dat niet wederzijds was.
Ik ben ook eenkeer afgewezen. Ik heb in een goed gesprek mijn liefde toen aan iemand verklaard. Er werd toen heel vriendelijk gezegd dat hij me wel echt tof, leuk en gezellig vond, maar dat die vonk er niet was. jammer maar helaas, toen heb ik mezelf die avond maar een rebound gegeven.

een rebound gegeven, was da :D ?

MevrouwM
06-01-2005, 13:51
Ik ben wel eens afgewezen ja, het was de jongen die ik o zo leuk vond... en hij vertelde mij toen recht in mijn gezicht dat ik in de verste verte niet zijn type was, de lul.

Tsjaa het is mss wel eerlijk, maar het had wel iets subtieler gemogen. Dit was een beetje onbeschoft.
Hoe je iemand afwijst (uhm niet echt ervaring mee alleen :P), maar ik denk toch wel direct, maar wel gewoon ''aardig'', al is dat wel een beetje tegenstrijdig. Maar ja gewoon duidelijk zijn.

Of ik ooit iemand heb afgewezen, mwah tijdens het uitgaan, als je dat de naam afwijzen kan geven. Het was toen eerder nee je mag niet mee naar mijn huis, want ik heb al een vriend.

miro
06-01-2005, 14:01
Ik heb een paar keer iemand afgewezen, maar das héél lang geleden. Ik zal er 2 vertellen:

Een jongen belde mij (ik wist dat hij gek op me was) om te vragen of ik mee naar de bioscoop ging. Heb ik gezegd "ik wil best met je mee naar de bioscoop maar meer moet je er niet van verwachten" hmz, was voor hem wel schrikken want hij vond dat ik hem dan de verkeerde signalen had gegeven, dacht dat ik ook interesse had in hem.

Een keer had een jongen een tafel voor ons beide gereserveerd met valentijn. Ik zag er echt heel erg tegenop, vond m eigenlijk helemaal niet zo leuk en heb op het moment zelf geen nee durven zeggen. Stom stom stom natuurlijk want nu moest ik gaan afbellen. Tja was niet leuk, maar anders hadden we daar beide een avond voor niets gezeten. Hij vindt me nu nog steeds een "kutwijf" zoals ie laatst tegen een vriendin van mij vertelde.

En zelf ben ik ook een keer afgewezen. Had gezoend met een jongen waar ik stiekem wel gek op was. Hij vertelde later dat ik er niet meer van moest verwachten omdat hij geen relatie wou. Ik heb toen gezegd dat ik dat ook niet wou, maar stiekem.... vond ik het wel erg.

Boeing 747-400
06-01-2005, 14:03
Hm, zelf afgewezen, tsja kweenie. Ik heb ooit wel eens tegen iemand gezegd dat ik hem heel leuk vond, en dat ik op zich wel meer wilde dan 'gewoon' vrienden zijn. Hij had niet datzelfde gevoel. Maar ik was niet echt verliefd ofzo, dus het was niet heel erg. Heb wel een keer of drie gehad dat er tegen mij gezegd werd dat ze mij wel heel erg leuk vonden, helaas voor hen was dat niet wederzijds. Daarover voel(de) ik mezelf wel heel lullig. Op de een of andere manier doet het ook pijn om te zeggen dat het niet wederzijds is, maar ja, beter dat dan erover liegen, vind ik.

RockaholiC
06-01-2005, 14:05
ja maar das heel lang geleden alweer en ik doe dat dan heel subtiel want mensen kwetsen met opzet is not done :nono:

Verwijderd
06-01-2005, 14:15
Ik heb wel vaker mensen afgewezen ja. Op de basisschool was er het simpele 'nee' op de vraag of ik verkering wou (:P), later werd het dan iets ingewikkelder. Ik zeg het meestal gewoon heel eerlijk, dat vind ik het prettigst. In de afgelopen vijf jaar ben ik echter maar 8 maanden vrijgezel geweest ofzo, dus dan was een 'ik ben al bezet' de logische reactie. Nu weer vrijgezel en ja, ik zeg meestal gewoon waar het op staat.

Ik heb ook wel eens een jongen gezegd dat het alleen voor de lol was met hem en ik verder niets voor hem voelde.

Verder ben ik zelf ook weleens afgewezen. Dat gebeurde dan in een rustig gesprek, aangezien ik het altijd heel direct tegen iemand zeg als ik serieus geïnteresseerd ben.

baas
06-01-2005, 14:52
Ik word nooit afgewezen en moet dagelijks horden vrouwen afwijzen omdat ik het anders veel te druk krijg.

Verwijderd
06-01-2005, 14:55
Een keer af moeten wijzen, zelf nooit zover laten komen dat ik af zou worden gewezen.

T!ne
06-01-2005, 15:16
Zelf heb ik wel al iemand afgewezen. Ik moest erover nadenken en uiteindelijk kwam ik tot de beslissing dat het wss toch tot niets zou uitdraaien. Gwn gezegd; sorry *naam* maar ik denk echt dat het niet gaat lukken

Ik ben ook al afgewezen door iemand. De avond ervoor hadk em al verteld dat ik iets voor hem voelde (op MSN; heel onvolwassen.. weet ik) en daar had hij toen niet op geantwoord. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan en zei het vlakaf in zijn gezicht de volgende dag. Daar antwoordde hij al helemaal niet op.. Ik wist dus genoeg

Knutselsmurfie
06-01-2005, 15:26
Dat heb ik allebei wel eens meegemaakt ja. De beste manier? Gewoon eerlijk zijn en eerlijk zeggen waarom. Het doet toch wel pijn. Maar niets doet zoveel pijn dan er later achter komen dat diegene erover gelogen heeft.

bracelance
06-01-2005, 15:44
ik heb wel eens iemand afgewezen, omdat die persoon mij totaal niet aansprak.

Verwijderd
06-01-2005, 15:45
met uitgaan is het heel makkelijk, dan zeg je gewoon nee of dat die ander normaal moet doen (aangezien het vaak apen zijn).

In het normale leven is het niet makkelijk. Bij een jongen was het nog lastiger voor mij, omdat ik hem eigenlijk bijna alleen via het internet kende. Daarvoor had ik hem 2 keer gezien. Ik had niet het lef om hem te bellen, omdat ik hem toch niet zo goed kende en deed het via de email. Ik voel me er nog rot over.

Ik ben nog niet écht afgewezen, meer dat het gewoon duidelijk was dat er geen interesse van de andere kant was.

Sarah
06-01-2005, 15:48
Ik ben nooit afgewezen, omdat ik niet zo gauw een poging doe :P
Ik heb twee personen afgewezen; bij de ene gewoon met 'ik vind je heel aardig, maar ik ben niet verliefd op je'; bij de ander eerst met datzelfde zinnetje, later een keer met 'nee, sorry, ik ben nog altijd niet verliefd op je', later nog een keer met voorgaand zinnetje, de vierde keer met een nogal kribbig 'neehee'.
Bij beide personen was ik trouwens 15.

Ads door Google
 

RHCP_NAC
06-01-2005, 15:53
Een aantal keer hetzelfde meisje. Haar vriendin kwam naar mij toe en vroeg of ik met haar wilde zoenen.
ik: "nee"
Zij: "Waarom niet?"
Ik: "Vind haar niet leuk"

En iemand die via de telefoon verkering vroeg.
ik: "liever niet"
Zij: tuuttuuttuut.

*sunrise1986*
06-01-2005, 16:05
Nou ik erover nadenk ben ik zelf nooit echt afgewezen, omdat ik iemand daar nooit de kans voor geef :o (als in ik neem geen initiatief :o ).

Of ik mensen weleens heb afgewezen moet ik wel ja zeggen. En als ik ergens een hekel aan heb is het wel mensen afwijzen. Ik doe het dan ook maar met de boodschap: "ja ik vindt je heel aardig, maar verder is er wat mij betreft niets", en dat meen ik dan ook wel echt. Reden dus het zijn gewoon jongens die ik mag als vrienden maar gewoon verder niets van wil. Reacties zijn altijd wel goed, vaak wordt het ook wel goed ingeschat :) (in de zin van ze verwachtten het wel al een beetje) . Wat me opvalt is dat jongens dan ook wel op de oude voet verder kunnen gaan, maar dan weer gewoon echt als vrienden :) (afgezien van die ene dubbelzinnige opmerking af en toe :p).

Fruitcake
06-01-2005, 16:31
heb ook al moeten afwijzen, maar dat is echt zo lullig als je dat moet doen, ik voel me er dan altijd zo slecht over.

vb: een jongen uit m'n klas was zwaar verliefd op mij, ik had dat alleen niet door want ik zag hem als een goede vriend, tot ie opeens zijn liefde verklaarde, heb hem toen gezegd van ja... laten we gewoon vrienden zijn.
Maar het was echt erg hij heeft toen een paar maand niets meer tegen me gezegd, wat zeer moeilijk was want je zit nou eenmaal in de klas met die persoon. Maar nu zijn we terug gewoon goede vrienden

lieve
06-01-2005, 16:49
Mja al een paar keer iemand afgewezen... :s
Toen ik wist wat ze voor me voelde en het niet wederzijds was, liet ik ze dit gewoon via een gesprek weten. Dat ze niet verder moesten proberen dat het niet zo lukken. Dat ik niet dezelfde gevoelens had, vooral omdat ze meestal goede vrienden waren. En er ook niets meer was dan vriendschap langs mijn kant.

En 1 keer afgewezen geweest.
Via een vriendin was hij te weten gekomen dat ik gevoelens had voor hem... en toen we op een fuif even alleen stonden, vertelde hij me vriendelijk dat die gevoelens niet wederzijds waren. Dus dat viel eigenlijk nog mee. :s

En ik vind beide gewoon klote!
Zowel het afwijzen als het afgewezen worden!

pyres
06-01-2005, 16:52
ik heb wel eens iemand af moeten wijzen
en dat vond ik niet leuk.
het was echt een onwijs lieve jongen, heel aardig enzo ;)
maar ik was gewoon niet verliefd op hem en ik het hem niet of wel vertellen
en dat laatste heb ik dus gedaan :)

Cootje
06-01-2005, 16:59
ik wijs ze altijd eerder af dan dat ze mij kunnen afwijzen :p

nee, maar ben nog nooit afgewezen, heb wel een keer iemand afgewezen... maar dat was omdat het een probleem kind was wat een vriendje zocht om haar te helpen. oke oke, t zou opzich wel kunnen ... maar de manier waarop... :rolleyes:

Verwijderd
06-01-2005, 17:18
In de locale slettentent hier wijs ik er gemiddeld 10 per dag af.Verkering wordt tegenwoordig niet meer om gevraagd, zeker niet als het antwoord nog onduidelijk is.

Earendil
06-01-2005, 17:22
Indirect, ja.
Nooit letterlijk iets gezegd als:
ik moet je niet!
,of iets subtieler.
Het gewoon laten merken, werkte wel.


En bij het uitgaan, wel eens.
Maar dat mag,
dat is toch maar geslet.

Gothic
06-01-2005, 17:37
Er kwam een keer een jongen op straat naar me toe, althans, hij liep een tijdje achter me en toen ben ik maar gestopt zodat hij me voorbij kon lopen, maar hij ging toen een praatje met me maken. Stelde zich voor en zei dat ie me zo mooi en leuk vond en of ik iets met hem wilde gaan drinken... toen heb ik hem af moeten wijzen, omdat ik een vriend had. Zo aardig mogelijk gedaan en toen ik wegliep vroeg hij m'n naam nog en toen was het klaar...

Custom
06-01-2005, 17:50
2 keer, steeds was ik een "veel te goeie vriend die ze niet kwijt wilden".

filia dei
06-01-2005, 18:12
Ik heb heel vaak jongens afgewezen. Maar dat waren vooral geestelijk gehandicapte jongens, die ik toevallig ken. Dat was eerst gewoon 'nee, ik wil niet met je knuffelen' en 'nee, ik wil ook niet bij je op bezoek komen' en later kwaad 'ik heb geen telefoon, laat me met rust' (dat was nadat hij me al 'n jaar gestalked had)

Zelf ben ik nog nooit afgewezen, najah in de brugklas was er zo'n jongen waar ik verliefd op was, maar die was al vanaf voor dat ik verliefd op hem was tegen ze vrienden enzo aan 't vertellen dat ik 'n trut was. Kweet niet echt waarom ik dan toch zo lang verliefd om 'm ben gebleven.

waves
07-01-2005, 10:29
ik ben n keer afgewezen.
heel veel zitten praten op msn over echt vanalles. ik kreeg de indruk dat hij me echt leuk vond en ik heb hem ook verteld dat ik verliefd op hem was. Hij vond mij wel leuk maar hij wist niet of hij ook verliefd was op mij. daar moets hij nog over nadenken. we hadden afgesproken dat we elkaar nog n keertje zouden zien. Zo gezegd zo gedaan ik ging naar zijn huis. Heel gezellig zitten praten maar aan t einde van t gesprek zie hij dat hij niets met mij wilde. Hij miste de vonk want hij zei dat hij me wel leuk en lief vond. Hij zei dat ie me wel kon gaan zoenen maar dat zou hij niet eerlijk voor mij vinden. Hij vond t wel rot voor me. Ik vond t natuurlijk wel k*t, maar ik vond t wel fijn dat hij eerlijk geweest was. Hij heeft me geen hoop meer gegeven, me niet aan t lijntje gehouden.

de beste manier om iemand af te wijzen? ik denk zoiets als: sorry, ik voel niet hetzelfde voor jou als jij voor mij.

Gammaray
07-01-2005, 10:58
Knutselsmurfie schreef op 06-01-2005 @ 16:26 :
Dat heb ik allebei wel eens meegemaakt ja. De beste manier? Gewoon eerlijk zijn en eerlijk zeggen waarom. Het doet toch wel pijn. Maar niets doet zoveel pijn dan er later achter komen dat diegene erover gelogen heeft.

idd.
Dan weet je gelijk waar je aan toe bent (y)

Verwijderd
07-01-2005, 12:18
Zelf heb ik nog nooit iemand afgewezen. Reden daarvoor is dat niemand mij ooit gevraagd heeft of ik iets voor haar voelde.

Zelf helaas wel vaak genoeg afwijzen. Allemaal met dezelfde 'fijne' reactie dat ik echt heel erg leuk was, maar dat ze me alleen als erg goede vriend zagen. En daarna natuurlijk weer doodleuk doorgaan dat ze het niet snappen dat ik nooit een vriendin had en dat ze iemand als jij zoeken.

Vrouwen..... (n)

Erbenda
07-01-2005, 12:46
Ik ben zelf nog nooit afgezen, aangezien ik zelf haast nooit een poging onderneem :o .
Maar ik heb al wel een paar keer iemand afgewezen. Vier keer heb ik 't indirect en subtiel laten weten, gewoon minder met degene optrekken, ontlopen, 'nee ik ga niet wat met je drinken' etc. En een keer was er een gesprekje voor nodig... (n)

Ads door Google
 

Maija
07-01-2005, 14:03
ik ben nog nooit echt afgewezen,
ik heb wel vaker afgewezen, maar ik ben net zo goed om dat een beetje subtiel te doen.. :bloos:

Noddy
07-01-2005, 19:37
Ik ben afgewezen.
Ik had tegen hem verteld dat ik verliefd op me was en hij vond me heel lief, maar ik zag er niet uit als een fotomodel... dus wilde hij me niet.

Sukkel

zeep007
07-01-2005, 19:43
MIssValo schreef op 07-01-2005 @ 20:37 :
Ik ben afgewezen.
Ik had tegen hem verteld dat ik verliefd op me was en hij vond me heel lief, maar ik zag er niet uit als een fotomodel... dus wilde hij me niet.

Sukkel

dus je was verliefd op jezelf.... :D

@Moon
07-01-2005, 20:02
Ik heb twee keer dezelfde jongen moeten afwijzen. Dat was echt geen pretje. Beide keren heb ik het in een goed gesprek verteld dat ik geen gevoelens voor hem heb. Maar volgens mij is het nog niet echt goed tot hem doorgedrongen de laatste keer want hij zei nog 'ik heb vertrouwen in de toekomst. Best wel vervelend en vooral omdat het gaat om een vriend die ik van jongs af aan ken.

Zelf ben ik ook een keer afgewezen. Het was trouwens wel wederzijds maar helaas kwam zn ex opeens na een jaar opduiken en is hij toch maar voor haar gegaan :( *snik*

Custom
07-01-2005, 20:11
Here_is_Johnny schreef op 07-01-2005 @ 13:18 :
Zelf heb ik nog nooit iemand afgewezen. Reden daarvoor is dat niemand mij ooit gevraagd heeft of ik iets voor haar voelde.

Zelf helaas wel vaak genoeg afwijzen. Allemaal met dezelfde 'fijne' reactie dat ik echt heel erg leuk was, maar dat ze me alleen als erg goede vriend zagen. En daarna natuurlijk weer doodleuk doorgaan dat ze het niet snappen dat ik nooit een vriendin had en dat ze iemand als jij zoeken.

Vrouwen..... (n)
Been there, done that, bought the t-shirt!

Luna
07-01-2005, 20:52
ja, ik heb dat wel gedaan maar als ik het allemaal op moet noemen blijf ik bezig :eek:

ik ben gewoon eerlijk, probeer het subtiel te doen maar ik ben niet zo subtiel dus meestal is het dan toch nog lomp maar dat doe ik niet express. :(

Verwijderd
08-01-2005, 10:16
Ik steek altijd laten we vrienden blijven blablabla verhaaltje af :o

zelf ben ik nog nooit afgewezen ik ben daar namelijk ook nogal voorzichtig in

bracelance
08-01-2005, 10:21
makelville schreef op 08-01-2005 @ 11:16 :
Ik steek altijd laten we vrienden blijven blablabla verhaaltje af :o

zelf ben ik nog nooit afgewezen ik ben daar namelijk ook nogal voorzichtig in

ga jij eens terug naar de kantine :nono:

Verwijderd
08-01-2005, 10:22
bracelance schreef op 08-01-2005 @ 11:21 :
ga jij eens terug naar de kantine :nono:
Waar slaat dat nou weer op :rolleyes:

bracelance
08-01-2005, 10:27
makelville schreef op 08-01-2005 @ 11:22 :
Waar slaat dat nou weer op :rolleyes:

hmmm... ik zag er wel de humor van in :D

Surprise
08-01-2005, 11:18
Niet heel direct afgewezen. Meer dat ik na een tijdje weinig tot niets meer van me liet horen. (n)

Verwijderd
08-01-2005, 11:21
Ik ben 1 keer afgewezen :( En dat was eigenlijk een vreselijke ervaring :o

Mindfields
08-01-2005, 13:01
Afgewezen, mm.
Er zijn 2 jongens echt op me verliefd geweest, en ik voelde voor allebei niet meer dan vriendschap. Was moeilijk, maar te doen. Verder nog wat jongens die toenaderingen maakte gewoon duidelijk gemaakt dat ik een vriend heb.
Zelf afgewezen, ook weleens. Ik vond een jongen leuk, we hadden gezoend, maar na een tijdje 'daten' bleek dat hij me toch niet leuk genoeg vond voor een relatie. Tja, jammer dan. :)
Zit er zelf nooit echt zo mee.

Phlox
08-01-2005, 13:03
Ben zelf eigenlijk nooit afgwezen, maar eigenlijk ook wel te verlegen dus onderneem vaak pas actie als ik er 99% zeker van ben dat het zin heeft.
Zelf wel regelmatig iemand afgewezen, maar ben daar niet zo'n ster in :s Probeer het altijd heel aardig en lief en in de trant van 'ik zie je als een vriend maar niet als mijn vriend'.

MB
08-01-2005, 13:47
Ik heb weleens iemand afgewezen, maar dat kwam toen erg slecht over en iedereen vond mij ineens een lul (omdat ik dus duidelijk had gezegd dat het nooit iets zou worden). Maar ik ben een grote voorstander van duidelijkheid

Zelf ben ik ook een keer op0 een wat lullige manier afgewezen, want ik had de avond ervoor met haar gezoend en geslapen (alleen geslapen). Dat was op een feest. De ochtend erna was erg gezellig maar opeens was ze weg, zomaar weg. Dus ik had haar opgebeld toen zei ze: 'ik begrijp mezelf ook niet, want ik vind je echt een leuke jongen' Daar maak ik dus uit op dat ze me leuk vind en dat ik dus kans maak. Maar blijkbaar bedoelde ze dus dat ze niks meer wilde ofzo... Maar daar kwam ik dus pas een paar weken later achter.

Dus... ALTIJD duidelijk zijn, liever onbeschoft en lomp dan tè genuanceerd en onduidelijk

Ads door Google
 

Mennuz
09-01-2005, 09:19
Ja, op de middelbare school een keer gedaan
"Ik val niet op trollen" zei ik toen. Ik dacht dat ze het niet meende, later bleek van wel, want al haar vriendinnen waren zeer boos :o

Afgewezen, ook wel een paar keer ja, maar meestal niet al te dramatisch.