PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : Image (copie?) maken van hardschijf, hoe?


Orion16
30-12-2001, 13:04
Hallo,

Een vriend van me heeft een 4.3gb harddisk, binnenkort krijgt hij een 20gb maar hij wil geen data kwijt raken noch zijn windows-instellingen want het installeren van het ISDN modem was een heel gedoe en bovendien zit er pas "vers" Windows op.

Ik wil dus een image maken van zijn 4.3Gb op de nieuwe 20Gb maar hoe doe je dat ik heb geen software daarvoor! Ik wil iets kunnen downloaden van internet wat op diskette past en waarmee je gemakkelijk een image kunt maken van een harddisk. Op zijn oude 4.3Gb heeft hij 2 partities, C:\ en D:\ maar hij wil alleen C:\ overzetten en op de 20Gb wil hij maar één partitie hebben, C:\ dus.

Hoe pak ik dit aan (stap voor stap plz want ik heb geen ervaring hiermee) en waar kan ik de software downloaden die op diskette past, zodat ik gemakkelijk zo'n image kan maken?

Greetz, Orion16

Verwijderd
30-12-2001, 13:28
Ik denk dat je veel beter de nieuwe HD er tijdelijk naast zet, alle gegevens van de C-schijf ff overzet naar de D-schijf, vervolgens de nieuwe HD op de plaats van de oude HD zetten en de oude eruit laten. Lijkt mij het makkelijks eigenlijk.

Verwijderd
30-12-2001, 14:00
henri schreef:
Ik denk dat je veel beter de nieuwe HD er tijdelijk naast zet, alle gegevens van de C-schijf ff overzet naar de D-schijf, vervolgens de nieuwe HD op de plaats van de oude HD zetten en de oude eruit laten. Lijkt mij het makkelijks eigenlijk.

toch is dat moeilijk; in DOS mode XCOPY gebruiken wil nog wel 's voor problemen zorgen met lange bestandsnamen (m.a.w. die raak je kwijt; zo zullen 99 van de 100 bestanden fuckin' useless zijn)..

ik zou het zo oplossen ->
split de nieuwe schijf op in meerdere partities, zorg dat je ergens GHOST.EXE en GHOST.ENV te pakken krijgt (is een pakketje van 400kB ofzo) van iemand die Norton Ghost volledig heeft (email me anders), je zet die bestanden op een bootdiskette, je gooit die oude schijf er even aan, en je maakt je image van de oude schijf op de nieuwe schijf.. (niet op je C-partitie!) vervolgens koppel je die schijf af en je geeft hem bij wijze van dank bijvoorbeeld gewoon aan mij hehe, je boot nog een keer, en zet met Ghost die image die je nou op D, E of F (whatever) hebt staan terug naar C..

zo heb je alles mooi bewaard..

KoRnGuy
30-12-2001, 14:08
op de website van fosi (stuur email of contact op icq voor url) staat PowerQuest Drive Image 5.0

Orion16
30-12-2001, 16:01
KoRnGuy schreef:
op de website van fosi (stuur email of contact op icq voor url) staat PowerQuest Drive Image 5.0



Ik heb geen ICQ http://forum.scholieren.com/frown.gif Hoe groot is dat proggie?

Greetz

Verwijderd
30-12-2001, 17:32
Orion16 schreef:
Ik heb geen ICQ http://forum.scholieren.com/frown.gif Hoe groot is dat proggie?

Greetz



je hebt mail..

(iig over een minuut of 5)

bdw, het pakketje is 726kB, geen 400.

HIBJ
30-12-2001, 20:14
je kunt een programm downloaden ( ook via kazaa ) genaamd norton ghost

hiermee kun je images maken van je HD

heel simpel proggie http://forum.scholieren.com/smile.gif

Strange Dude
30-12-2001, 23:27
Dobermann schreef:
toch is dat moeilijk; in DOS mode XCOPY gebruiken wil nog wel 's voor problemen zorgen met lange bestandsnamen (m.a.w. die raak je kwijt; zo zullen 99 van de 100 bestanden fuckin' useless zijn)..

Er stond toch Windows op? Waarom moeilijk doen dan? Gewoon HD1 & 2 erin, booten naar windows, alles kopiëren in windows (ook verborgen bestanden natuurlijk), HD 1 eruit, en klaar is kees. K, het is niet de meest elegante oplossing, maar het werkt goed.

Verwijderd
30-12-2001, 23:31
Strange Dude schreef:
Dobermann schreef:
toch is dat moeilijk; in DOS mode XCOPY gebruiken wil nog wel 's voor problemen zorgen met lange bestandsnamen (m.a.w. die raak je kwijt; zo zullen 99 van de 100 bestanden fuckin' useless zijn)..

Er stond toch Windows op? Waarom moeilijk doen dan? Gewoon HD1 & 2 erin, booten naar windows, alles kopiëren in windows (ook verborgen bestanden natuurlijk), HD 1 eruit, en klaar is kees. K, het is niet de meest elegante oplossing, maar het werkt goed.

dat gaat niet werken.. waarom niet? sommige bestanden zullen gewoon domweg in gebruik zijn door Windows; en dan kun je er geen fuck mee..

KoRnGuy
31-12-2001, 00:42
Orion16 schreef:
Ik heb geen ICQ http://forum.scholieren.com/frown.gif Hoe groot is dat proggie?

Greetz



Driveimage is wel een paar mb

Orion16
31-12-2001, 11:42
Gewoon de hele reut in Windows van Harddisk 1 naar Harddisk 2 copieëren? Hmm dat werkt dus niet vandaar zo'n driveImage prog.?

Hé mensen gelukig nieuwjaar alvast!

Greetz,

Orion



[Dit bericht is aangepast door Orion16 (31-12-2001).]