Hallo! We zijn benieuwd wie de forumbezoeker is. Vul hier een korte enquête in. Dank!


PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : Grafische rekenmachine


AndAgain
10-05-2006, 09:35
Hoe moet je bijv. formules in je rekenmachine zetten en hoe kan je ze weer bekijken? En dan heb ik het zeg maar over de "spiekbriefjes".

vichog
10-05-2006, 10:41
met TI-84 plus

druk op "Y=" voer achter "\Y1=" je formule in en bekijk hem via de knop "GRAPH". Met de knop "TRACE" vervolgens kun je met je pijltjestoetsen je over de grafiek manouvreren.

AndAgain
10-05-2006, 10:48
vichog schreef op 10-05-2006 @ 11:41 :
met TI-84 plus

druk op "Y=" voer achter "\Y1=" je formule in en bekijk hem via de knop "GRAPH". Met de knop "TRACE" vervolgens kun je met je pijltjestoetsen je over de grafiek manouvreren.

Sorry ik ben niet helemaal duidelijk geweest.. Ik bedoelde iets anders. Maar toch bedankt!!

AndAgain
10-05-2006, 11:42
Dus dingen in het geheugen van je rekenmachine zetten.

ILUsion
10-05-2006, 13:03
Moeilijk (http://www.google.com/search?q=spiekbriefjes+TI-84).

SCS
10-05-2006, 13:35
Wat voor GR heb je?

Voor de TI:
program --> new --> naam invoeren (dus hoe je je "programma" wilt noemen) --> voer je formules in.
Als je het weer wilt bekijken: program --> naam die jij het programma opzoeken --> goto

Oh ja, niet op clear drukken, want dan ben je die regel kwijt ;). Als je terug wilt, moet je op 2nd + mode drukken (dacht ik).

Het kan idd ook via een datakabel en dat je alles van pc op GR zet (met de nieuwe modellen TI iig). Hoe dat werkt weet ik niet.

AndAgain
10-05-2006, 14:21
ILUsion schreef op 10-05-2006 @ 14:03 :
Moeilijk (http://www.google.com/search?q=spiekbriefjes+TI-84).

Daar doet hij het alleen bij Ti-83 en ik heb 84.

AndAgain
10-05-2006, 14:22
SCS schreef op 10-05-2006 @ 14:35 :
Wat voor GR heb je?

Voor de TI:
program --> new --> naam invoeren (dus hoe je je "programma" wilt noemen) --> voer je formules in.
Als je het weer wilt bekijken: program --> naam die jij het programma opzoeken --> goto

Oh ja, niet op clear drukken, want dan ben je die regel kwijt ;). Als je terug wilt, moet je op 2nd + mode drukken (dacht ik).

Het kan idd ook via een datakabel en dat je alles van pc op GR zet (met de nieuwe modellen TI iig). Hoe dat werkt weet ik niet.

Dankjewel :)

ILUsion
10-05-2006, 17:23
AndAgain schreef op 10-05-2006 @ 15:21 :
Daar doet hij het alleen bij Ti-83 en ik heb 84.
Heb je ook werkelijk geprobeerd: de werkwijze voor een TI-83 en een TI-84 is identiek, hoor.

Ik zie dat je nieuw bent op het forum, maar je mag ook best zelf proberen :-). Althans, dat is wat ik vind.

kk
10-05-2006, 18:04
je kan kk ook gewoon in dat andere programma doen fucking

vichog
12-05-2006, 18:34
kk schreef op 10-05-2006 @ 19:04 :
je kan kk ook gewoon in dat andere programma doen fucking
pardon?

Met de bijgeleverde software kun je ook heel gemakkelijk grote lappen tekst naar je GR overhevelen :D .

lalala lanio
16-05-2006, 10:28
vichog schreef op 12-05-2006 @ 19:34 :
pardon?

Met de bijgeleverde software kun je ook heel gemakkelijk grote lappen tekst naar je GR overhevelen :D .

Hoe? op cdrom staat van alles, maar ik weet niet welk programma ik moet openen enzo.. ik heb binnekort examen, en mn geheugen is vol. ik hoorde van iemand dat het ook mogelijk moest zijn om tekst op je computer te zetten en daarvandaan kon het dan ook weer naar je GR enzo (dan kan ik voor economie examen wat eerst is, de programma's gewoon erop laten staan en wiskunde op de computer zetten, zonder dat ik dat in een paar uur in hoef te typen zegmaar, dan kan ik nu al voor allebei de vakken typen). maaar hoe??

vichog
16-05-2006, 15:18
lalala lanio schreef op 16-05-2006 @ 11:28 :
Hoe? op cdrom staat van alles, maar ik weet niet welk programma ik moet openen enzo.. ik heb binnekort examen, en mn geheugen is vol. ik hoorde van iemand dat het ook mogelijk moest zijn om tekst op je computer te zetten en daarvandaan kon het dan ook weer naar je GR enzo (dan kan ik voor economie examen wat eerst is, de programma's gewoon erop laten staan en wiskunde op de computer zetten, zonder dat ik dat in een paar uur in hoef te typen zegmaar, dan kan ik nu al voor allebei de vakken typen). maaar hoe??
tjah.... het gaat wel tegen de bijbelse principes in, maar daar staat ook dat ik mijn medemens moet helpen :) .

Als je de bijgeleverde software installeert (bij mij startte die vanzelf op en installeerde zichzelf) kun je het programma TI Connect openen. Erg handig, kun je ook screenshots mee maken. Maar jij wilt graag de TI ProgramEditor. Dan klik je die aan. Linksboven nieuw> programma. Zoek je jouw type GR op, geef je hem een naam en je kunt totzover het geheugen van je GR reikt teksten typen. Als je zelf de optie 'protected' indrukt, hoef je volgens mij ook niet bang te zijn om op 'clear' te drukken tijdens de examens, zodat niet alles weer weg is.

Succes!

ILUsion
16-05-2006, 16:45
Eventjes nog een algemene tip: als je een TI-83/TI-84 Plus-model hebt, kun je het best belangrijke programma's (progs) en opgeslagen gegevens archiveren. Zo zijn ze op dat moment zelf wel onbruikbaar, maar veel leerkrachten zullen bij het controleren gewoon een Reset RAM doen, wat die gearchiveerde gegevens gewoon op je rekenmachine laat staan. Gewoon op je examen de-archiveren en je kan ze weer gebruiken. Ook altijd handig om veel Applicaties (Apps) te hebben staan: die worden ook niet gewist met Reset RAM en ze bieden vaak verlichting bij veel berekeningen of notatieproblemen.

Maar ik meen ergens gehoord te hebben dat je in Nederland gewoon alle functies van je rekenmachine mag gebruik, dus ook de mogelijkheid om notities op te slaa (zoals leerstof). Dus zullen ze volgens mij niet echt gaan wissen (in Vlaanderen is dat wel het geval, maar zoals gezegd vaak gewoon de Reset RAM-methode).

Pyromaniac
16-05-2006, 16:45
Nog simpeler:
Zet Notefolio erop (kan je makkelijk vinden)
En nu gewoon kladblok bestanden overzetten naar je GR (word kan ook, maar heeft soms problemen met lay-out)
Dan Notefolio openen en je ziet je tekst staan =)

(heel makkelijk als je een samenvatting van 1000+ woorden erop wil zetten)

lalala lanio
16-05-2006, 18:18
vichog schreef op 16-05-2006 @ 16:18 :
tjah.... het gaat wel tegen de bijbelse principes in, maar daar staat ook dat ik mijn medemens moet helpen :) .

Als je de bijgeleverde software installeert (bij mij startte die vanzelf op en installeerde zichzelf) kun je het programma TI Connect openen. Erg handig, kun je ook screenshots mee maken. Maar jij wilt graag de TI ProgramEditor. Dan klik je die aan. Linksboven nieuw> programma. Zoek je jouw type GR op, geef je hem een naam en je kunt totzover het geheugen van je GR reikt teksten typen. Als je zelf de optie 'protected' indrukt, hoef je volgens mij ook niet bang te zijn om op 'clear' te drukken tijdens de examens, zodat niet alles weer weg is.

Succes!

Ik heb het programma gevonden, maar toen ik het wilde gebruiken kwam ik erachter dat ik mn kabeltje kwijt ben :(

Ads door Google
 

Pyromaniac
16-05-2006, 18:24
lalala lanio schreef op 16-05-2006 @ 19:18 :
Ik heb het programma gevonden, maar toen ik het wilde gebruiken kwam ik erachter dat ik mn kabeltje kwijt ben :( het is een standaard USB-mini USB kabel,. heel veel apparaten gebruiken zo'n ding (digitale camera, mp3 speler, ..)

lalala lanio
16-05-2006, 18:34
Pyromaniac schreef op 16-05-2006 @ 19:24 :
het is een standaard USB-mini USB kabel,. heel veel apparaten gebruiken zo'n ding (digitale camera, mp3 speler, ..)

:? ik heb 2 kabels van mn mp3 en van mn camera, maar die uiteinden zijn niet rond zoals die in mn GR moet (ze zijn zegmaar rechthoekig). of zit er nog een ander 'gat' in de GR?? (sorry, ik ben niet erg technisch :o :p)

Pyromaniac
16-05-2006, 19:37
lalala lanio schreef op 16-05-2006 @ 19:34 :
:? ik heb 2 kabels van mn mp3 en van mn camera, maar die uiteinden zijn niet rond zoals die in mn GR moet (ze zijn zegmaar rechthoekig). of zit er nog een ander 'gat' in de GR?? (sorry, ik ben niet erg technisch :o :p) Heb je een 83+?
Die kan nl helemaal niet met de pc linken.
Bij de 84+ zijn er twee ingangen. Links zit de ronde, rechts die waar je je kabel in kan stoppen ;)

lalala lanio
17-05-2006, 10:23
Pyromaniac schreef op 16-05-2006 @ 20:37 :
Heb je een 83+?
Die kan nl helemaal niet met de pc linken.
Bij de 84+ zijn er twee ingangen. Links zit de ronde, rechts die waar je je kabel in kan stoppen ;)

oke nou snap ik het. ik heb idd een 83+..:(
iig bedankt