PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : Beeldscherm laptop kapot..


Joyceb
13-08-2006, 19:49
Vlak voor de garantie afliep heb ik mijn laptop schijnbaar laten vallen oid waardoor er een kras in is gekomen die over mijn hele 15.4" beeldscherm loopt. Door en langs de kras zitten nu zwarte vlekken.
Aangezien ik niet verwacht dat hier nog garantie op zit (lijkt me stug dat Dell dat zou doen) vroeg ik me af wat de mogelijkheden zijn.

Zelf zie ik het nogal somber in, vervanging van het scherm kost volgens mij belachelijk veel (= >300 euro) en een nieuwe ook. Mijn oplossing is het dus het zo lang mogelijk uithouden met deze en me er fijn niet aan ergeren.
Maar ik heb nog de stille hoop dat ik een mogelijkheid over het hoofd zie.. Iemand ervaring hiermee gehad en een goedkopere oplossing kunnen vinden?

dafelix
13-08-2006, 20:14
Dell bellen, vragen of je toch binnen de garantie valt, wie niet waagt, wie niet wint

Verwijderd
14-08-2006, 09:41
Een klant van mij had een vergelijkbaar probleem.
Er was een houten speaker op het deksel van de laptop gevallen en die kras die jij beschrijft is waarschijnlijk een scheur in het scherm.

De laptop was een Amilo van Fujitsu Siemens en ik meen dat reparatie op 280 euro (ex btw) uitkwam.

Dell heeft zeer waarschijnlijk vergelijkbare tarieven en zolang je geen extra garantie (bv. all risk) hebt afgesloten bij aankoop van de laptop geef ik je helaas zeer weinig kans op een goede, betaalbare reparatie.

Verder kan ik als tip geven: kijk eens op http://tweakers.net/aanbod naar 2e hands laptops. De lui die hun laptops daar aanbieden hebben bieden geen standaard Markplaats rotzooi aan, maar pc's waar meestal redelijk zorgvuldig mee omgegaan is.

Bedenk echter wel: bij een 2e hands laptop kan de accu versleten zijn.
Ookal ziet de laptop er als nieuw uit, check altijd of de accu goed werkt. Vervanging van een accu is meestal ook een prijzig grapje.