Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 10-05-2007, 19:58
Breg
Avatar van Breg
Breg is offline
Ik zag dat er al een topic was voor brunch-ideeen op moederdag, maar ik wil 's avonds iets voor m'n moeder (en vader) koken.

Het moet sowieso 'foolproof' zijn omdat het ook zo vervelend is om een halfverbrandde maaltijd op tafel te zetten, maar het moet ook wel een beetje speciaal zijn, omdat het tenslotte moederdag is.

Daarnaast moet het vegetarisch zijn of moet er een vegetarische variant van te maken zijn (aangezien ik vegetarier ben, maar mijn ouders niet).

Dus bij deze: gezocht ideeen voor avondeten op moederdag...

En iedereen die die dag ook voor zijn/haar moeder kookt is natuurlijk meer dan welkom om te melden wat ze dan gaan maken.
__________________
*It's our responsibility to be the change we want to see in this world*
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 11-05-2007, 14:57
George
Avatar van George
George is offline
Spinazietaart. Redelijk foolproof, enige waar je op moet letten is dat je af en toe eens in de oven kijkt om te voorkomen dat ' ie verbrandt, mocht je oven raar doen (bij de elektrische oven bij m'n ouders moet ie minstens een uur en twintig minuten, hier (ook elektrisch) hoeft ie maar een uur ).
Ingevette springvorm bekleden met ofwel bladerdeeg, ofwel van deeg: 75 g. gesmolten boter losroeren met 50 g. kwark, 200 g. bloem en wat zout en aromatkruiden of andere kruiden erbij zeven en kneden maar.
Wanneer de springvorm bekleed is de bodem bestrooien met geraspte kaas en kruidenpaneermeel naar smaak. Onder aluminiumfolie in de koelkast bewaren tot je hem weer nodig hebt.
900 g. diepvriesspinazie ontdooien, uitdrukken in een vergiet en evt. nog wat kleiner snijden.
1 grote ui (of meer naar smaak) snipperen. 2 teentjes knoflook (of meer naar smaak, wij gebruiken er meestal een stuk of 7 ) pellen. In een koekenpan nog wat boter of olie verhitten en er de knoflook boven persen. Wanneer de knoflook bruinig begint te verkleuren de ui erbij doen en goudbruin bakken.
5 sneetjes geroosterd brood verkruimelen (ik gebruik liever beschuit, is makkelijker, dan doe ik er een stuk of 8 in). Bij de knoflook en ui in de pan doen en even meebakken.
Knoflookuibroodmengsel door de spinazie scheppen. 150 g. geraspte kaas of meer naar smaak erbij doen, goed mengen, en vervolgens een bekertje (zo'n grote, van 250 ml) creme fraiche erbij doen met wat zout en evt. aromatpoeder en extra kruiden. Door elkaar husselen, en vervolgens mag het in de vorm. Goed verdelen. De bovenkant bestrooien met geraspte kaas en kruidenpaneermeel. Deegrandjes die boven het mengsel uitsteken een beetje naar binnen rollen. Wat klontjes boter op de bovenkant leggen en het ongeveer een uur op 200 graden in de oven zetten. Na een half uur aluminiumfolie erover doen, zodat de bovenkant niet zwart wordt.
Lekker met (tomaten!)salade, handig als je ook een voorafje wil omdat het toch een uur in de oven moet.
__________________
I am Jack's wasted life.
Met citaat reageren
Oud 11-05-2007, 15:05
George
Avatar van George
George is offline
Ohja die kaas trouwens, ik gebruik altijd de vegetarische van de AH, die ik dan zelf rasp, mocht je je aan stremsel storen en zelf geen vegetarische geraspte kaas weten te vinden.

Ik denk dat ik dat overigens ook maar ga maken. Die taart met salade dus, met een licht soepje vooraf en als toetje flensjes met slagroomijs en warme kersensaus. Cadeautjes zijn passe, koken is de shit!
__________________
I am Jack's wasted life.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine Grappige grapjes
Verwijderd
500 21-10-2010 21:20
Lifestyle What´s new?
capibara
500 29-05-2006 22:14


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:47.