PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : [Vista] onvoldoende rechten om programma's te installeren


Daantje_0705
24-05-2007, 19:24
Ik heb sinds twee maanden een laptop met daarop Windows Vista Home Basic. Ik heb toen allerlei programma's geinstalleerd, onder andere Winamp, msn en office. Dit ging allemaal zonder problemen. Vorige week wou ik een filmpjesprogramma installeren (weet ff niet meer welke) en toen kreeg ik de foutmelding dat de systeembeheerder van de computer onvoldoende rechten heeft om het te installeren. Gister wilde ik google earth installeren en toen kreeg ik dezelfde foutmelding. Ik kan die programma's dus gewoon niet installeren. Ik heb maar een account op mijn pc en dat is die van mijzelf waarbij ik zelf administrator ben. Je zou dus zeggen dat het goed zit.

Wat doe ik fout en hoe kan ik dit instellen zodat ik dit soort programma's wel gewoon kan installeren?

Alvast bedankt :)

Jochemska
24-05-2007, 21:17
rechtermuisknop op het installatie pakket die niet werkt, dan de tab beveiliging geloof ik, en dan kan je daar ergens de rechten instellen. daar moet je hem dan alle rechten geven. weet ff niet meer precies aangezien ik op dit moment weer xp draai.

Daantje_0705
26-05-2007, 21:34
Dankjewel (y) Het is gelukt door ipv 'uitvoeren', 'uitvoeren als administrator' te kiezen als je rechts klikt op het bestand :)

StormBreaker2
27-05-2007, 08:21
Daantje_0705 schreef op 26-05-2007 @ 22:34 :
Dankjewel (y) Het is gelukt door ipv 'uitvoeren', 'uitvoeren als administrator' te kiezen als je rechts klikt op het bestand :)
Maar dat is vreemd want 'uitvoeren' of 'opslaan' zou gewoon onder een volledig admin account moeten werken.

Als er meerdere accounts en mensen van jouw laptop gebruikmaken kan je via start>configuratiescherm>gebruikersaccounts>een account wijzigen, de naam en functie wijzigen.
Bij ons staan ze allemaal ingesteld als 'Beheerder van deze computer.' dus check even of dat bij jouw ook zo is via start>configuratiescherm>gebruikersaccounts.

Daantje_0705
27-05-2007, 13:29
Ik heb maar een account, mijn eigen, en die staat ingesteld als administrator :)

StormBreaker2
27-05-2007, 16:30
Daantje_0705 schreef op 27-05-2007 @ 14:29 :
Ik heb maar een account, mijn eigen, en die staat ingesteld als administrator :)
Dus ook als 'Beheerder van deze computer' in het configuratiescherm?

Daantje_0705
27-05-2007, 17:56
StormBreaker2 schreef op 27-05-2007 @ 17:30 :
Dus ook als 'Beheerder van deze computer' in het configuratiescherm? Administrator, maar ik kan het alleen wijzigen in 'standaardtype' niet in beheerder ofzo.

StormBreaker2
27-05-2007, 18:47
Daantje_0705 schreef op 27-05-2007 @ 18:56 :
Administrator, maar ik kan het alleen wijzigen in 'standaardtype' niet in beheerder ofzo.
Vista weer...

durex
28-05-2007, 11:00
zet gebruikers account beheer uit dan hoef je ook niet meer te kiezen voor uitvoeren als beheerder...

Daantje_0705
29-05-2007, 21:20
En hoe zet ik dat uit? Heeft het verder geen nadelige gevolgen als ik dat uit zet?

durex
30-05-2007, 18:08
Hier staat een uitleg (http://www.vistainfo.nl/vista_tips_en_trucs/vista_tips_en_trucs/uac_meldingen_uitschakelen/)

zover ik weet heeft het geen nadelige gevolgen maar op sommige sites word gezegt dat je kwetsbaarder word voor malware...