Advertentie | |
|
18-12-2007, 12:50 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
ot: Wij gaan eerste kerstdag kaasfonduen. Tweede kerstdag wordt iedereen geacht iets te maken. Ik stelde voor een kant-en-klaar gerecht van AH excellence te halen, vond mijn moeder niet zo leuk. |
18-12-2007, 15:34 | |
Verwijderd
|
Bij mijn schoonouders gaan we voor de kerst eten, omdat mijn schoonzus en haar gezin met kerst op vakantie zijn. Normaal gourmetten we dan, maar omdat mijn schoonouders dat in december al tig keer gingen doen gaan we nu chinees eten.
Eerste kerstdag eten we bij mijn ouders, mijn oma en mijn jongste zusje zijn er ook en heel misschien nog een oom en tante. Geen flauw idee wat we te eten krijgen, ik hoop dat ze er dit keer rekening mee houden dat we met z'n zessen zijn en dat ze dus genoeg maken ed... Bepaalde dingen zijn niet zo aan mijn ouders besteed. Tweede kerstdag zijn we samen thuis, ik heb ook nog geen idee wat we dan gaan eten, maar als nagerecht vast iets met ijs. Oud en nieuw daarentegen gaan 'de dames' van de vriendengroep waar we het mee vieren koken: één iemand het voorgerecht, twee het hoofdgerecht en één (ik ) het nagerecht. Daarvan weet ik dus alleen met zekerheid wat het nagerecht wordt: chocoladebakjes met bavarois, slagroomsoesjes, iets met ijs, iets met pudding (liefst gelatinevrije) en iets met cake of taart ofzo. |
Advertentie |
|
18-12-2007, 15:46 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
|
18-12-2007, 15:51 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
|
18-12-2007, 21:48 | |
Op Kerstavond iets simpels, op 1e Kerstdag komen mijn opa en oma en gaan we waarschijnlijk racletten en op 2e Kerstdag heb ik een diner met bestuursmensjes en nemen we allemaal iets anders mee; dat weet ik dus nog niet precies.
__________________
you may say i'm a dreamer, but i'm not the only one (john lennon, imagine)
|
18-12-2007, 22:36 | |
Eerste kerstdag: konijn en/of rosbief, en daarbij dan aardappels, groente, salades etc.
Tweede kerstdag weet ik nog niet, nog niet geïnformeerd bij mijn schoonfamilie. En met Oud & Nieuw gourmetten.
__________________
Mr.Oizo als vaste forummer: 27-04-2000 - 13-11-2006. Daarna passief lid geworden.
|
18-12-2007, 22:51 | |
1e kerstdag vieren we bij mijn ouders en 'traditiegetrouw' hebben we dan altijd een 4-gangendiner te beginnen met een krabcocktail, dan zelfgemaakte groentensoep, dan iets van rollade met enorm lekkere saus (geheim recept van m'n vader, wil hij niet vertellen) en iets van aardappelkroketjes/-balletjes en groente (vaak meerdere soorten: witlof, sperzieboontjes etc.) en als toetje ijs.
2e kerstdag vieren we bij mijn vriend thuis en dan gaan we gourmetten, maar dat gaan m'n ouders ook doen. Is ook vaste prik. |
21-12-2007, 19:31 | |
1e kerstdag: Diner thuis. Amuses - knoflooksoep - tortelloni met spinazie en kaas/noten enz en sla - ijs in 7up en sinaasappelsap en met chocola - truffels - koffie
2e kerstdag ben ikgewoon weer op mijn kamer
__________________
*Giving up doesn't always mean that you're weak, sometimes it means you're strong enough to let go...*
|
22-12-2007, 18:23 | |
Voor het eerst wordt 1e Kerstdag bij ons geheel vegetarisch. Voorheen was ik de enige vegetarier, maar nu heeft schijnbaar mijn moeder zelfs mijn vader (die als 'echte' man altijd graag verkondigt dat er niks boven een stuk vlees op zijn bord gaat) om kunnen praten.
Ik neem vanuit de UK een nutroast mee; een soort hartige cake gemaakt van noten, champignons met een spinazie/ricotta saus eroverheen. Verder geroosterde pastinaak, salade, iets aardappel-achtigs en waarschijnlijk neem ik ook nog wat mince pies mee. Als voorgerecht is er pompoensoep en het toetje weet ik niet.
__________________
*It's our responsibility to be the change we want to see in this world*
|
23-12-2007, 14:32 | ||
Citaat:
tweede dag wordt vis gourmet voor de vis/vleesetenden en kaasfondue voor de vega's met wat salades/groente en brood e.d.
__________________
All I'm guilty of is bad taste.
|
23-12-2007, 14:33 | ||
Citaat:
__________________
All I'm guilty of is bad taste.
|
24-12-2007, 19:22 | |
Wij vieren dit jaar min of meer 3 kerstdagen, waarvan zondag de eerste dag was.
Zondag hebben we 2 Soepen (Franse ui en Deense kalf) Terrine Stoofpeertjes Witlofsalade Haricots verts met ontbijtspek, ui, knoflook en boursin (pakketjes/ rolletjes) Groentetaart met o.a. sperziebonen, spinazie en bladerdeeg Rollades varkensprocureur De ijstaart hebben we niet opgegeten, omdat we vol zaten/ geen tijd meer hadden. De meeste mensen krijgen een taak toebedeeld bij het maken van het eten. Dit jaar had ik de stoofperen + haricots verts-taak.. Maar vanwege mijn vele gewerk heb ik de stoofperen aan iemand anders toebedeeld. Hoe de overige dagen eruit gaan zien, weet ik niet precies. De officiële eerste kerstdag vieren we met het gezin. Iedereen helpt mee. De tweede kerstdag vieren we het ene jaar bij de ouders van mijn moeder en het andere jaar bij de andere familie. Het is een verrassing wat we tweede kerstdag eten, maar ik gok iig op het voorgerecht garnalen-krabsalade en als vlees kalkoen, gezien de traditie.
__________________
Just because you're paranoid doesn't mean they're not out to get you.
Laatst gewijzigd op 24-12-2007 om 19:28. |
26-12-2007, 18:17 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
En vandaag zijn het pannenkoeken En we hebben lekker notenijs toe |
26-12-2007, 19:17 | |
Gisteren hebben we gewokt in een wokrestaurant, was wel erg leuk en lekker. Wel een goed idee ook omdat je zo zelf kan kiezen wat en hoeveel je eet en je niet aan van die standaard kerstgerechten vastzit in een restaurant. Het was voor mij voor het eerst om met kerst in een restaurant te eten maar ik vond het niet heel bijzonder maar wel gezellig.
Vandaag hebben mijn vriend en ik pittige kipfilet met kokosrijst gemaakt en dat was erg lekker
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
26-12-2007, 20:39 | |
Amuse: komkommersoep met een krokantje van ham
Voorgerecht: rundercarpaccio met paddestoelensalade en appelstroop Hoofdgerecht: geglaceerde eend, stoofpeertjes, koolrabi en haricots verts, pommes pave Desert: witte en bruine chocolademousse met amaretto en kersenlikeur en warme kersen erbij
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
|
Advertentie |
|
|
|
Soortgelijke topics | ||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
Liefde & Relatie |
Dit meisje is elf.........ik ben 18........wat moet ik hiervan denken? HelpMePlease | 90 | 08-05-2018 14:57 | |
De Kantine |
Hoi nieuw saaitopic #1930 Verwijderd | 500 | 03-01-2015 01:32 | |
Verhalen & Gedichten |
[Vervolg]Achter de gele deur #2 Eend | 166 | 20-06-2006 20:32 | |
Verhalen & Gedichten |
Achter de grote, gele deur. Eend | 500 | 30-01-2005 19:32 | |
Eten & Drinken |
Wat gaan jullie eten met kerst? Bloem | 35 | 30-12-2004 20:31 | |
Verhalen & Gedichten |
Een treinbrief ( beetje lang weer ) Verwijderd | 14 | 15-09-2004 14:45 |