PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : Hoofdpijn


marrel
05-02-2009, 20:09
Ik heb de laatste tijd erg veel last van hoofdpijn. Vermoede dat het door de TL balk kwam die zeer laag boven mijn hoofd hing maar nu heb ik een andere werkplek en het is nogsteeds, hoewel minder. Zo de voorste helft van m'n hoofd tussen m'n slapen in een constante pijn. Neem niet heel vaak een asprinne, alleen als het aan houd tot 's avonds. Niet dat het over het algemeen echt helpt. Ik drink genoeg, slaap voldoende (+/- 7 tot 8 uur per nacht).

Vroeg me af of het nut heeft om er er mee naar de dokter te gaan. Stopzinnen van hem zijn kijk het nog maar een week aan, gaat vanzelf over of je krijgt een recept voor iets wat je bij de kruidvat ook wel kan kopen. In dit verhaal gok ik op Ibibrofen 400 ofzo :p Zolang ik niet het idee heb dat ik bijna dood ga of zelf al weet wat ik nodig heb kom ik er liever niet.

En misschien zijn er nog wel andere tips ofzo.

Daantje_0705
05-02-2009, 21:04
Kom je genoeg buiten, krijg je genoeg frisse lucht? Hoe is de ventilatie in de ruimte waar je veel zit? Bij mij op het lab is er iets mis met de ventilatie en daar kan je vreselijk hoofdpijn van krijgen. Zit je veel achter een beeldscherm of lees je veel? Ook daar kan je hoofdpijn van krijgen. Heb je je ogen wel eens op laten meten? Van een afwijking in je oogsterkte kan je ook hoofdpijn krijgen.

Balance
06-02-2009, 16:29
Wat Daantje zegt, vooral de ventilatie en regelmatig frisse lucht krijgen (en zien! Een raam op je werkplek is ook prettig dus).

Daarnaast, tegen de dooddoeners van de dokter: hou alvast een hoofdpijndagboek bij. Wanneer heb je hoofdpijn, hoe lang, hoe erg en waar precies. Want als hij er echt mee aan de slag gaat, vraagt hij je waarschijnlijk zoiets bij te houden en ben je weer 2 weken verder. En wil hij er niet mee aan de slag, dan kun je aantonen dat het al erg lang speelt.

marrel
07-02-2009, 11:41
Ik ben idd niet zo gek veel buiten, alleen als ik op de bus wacht. Ventilatie is op kantoor denk ik wel goed (wel weer veel achter beeldscherm en lezen :p) en op het lab idd minder. Ogen heb ik 2 jaar geleden laten meten en was toen helemaal goed.

Zal eens proberen wat vaker buiten te komen, wou toch hardlopen wat meer oppakken... Alst weer beter is :p Bedankt iig :)