Registreer FAQ Ledenlijst Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Lichaam & Geest / Lichaam & Gezondheid
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 09-03-2011, 20:46
dominique192
dominique192 is offline
Hii ik heb best wel een puistjes probleem, als ik puisjes krijg wil ik ze uitknijpen maar dan krabbel ik ze eraf en krijg ik zo'n lelijk korstje erop
En elke keer denk ik: ik moet stoppen met krabbelen maar ik kan gewoon niet stoppen
Tips??
En hoe gaan je puistjes sneller weg?

Please help me!!!
Dank je <333
Met citaat reageren
Oud 11-03-2011, 14:22
Silvano08
Avatar van Silvano08
Silvano08 is offline
http://www.choosebeauty.nl/index.php...n-puisten.html

Hierboven wat tips?
Met citaat reageren
Oud 11-03-2011, 14:49
anne11112
Avatar van anne11112
anne11112 is offline
hmm vraag misschien ij de drogist naar ROC
dermatologic purif ac. Dat helpt super goed tegen puistjes. Tip: niet krabben hoe moeilijk het ook is. Als je er 1 wegkrabt komen er juist meer. Anders tp bij google ff die naam in, weetje ook gelij waar je naar zoekt*wel bij afbeeldingen* is een tube.

Succes let wel op prijs trouwens. Het is hartstikke duur. Ong 13,- maar zodra je aanbrengt op huid voel je het al trkken dus goed spul voor je geld!
Met citaat reageren
Oud 11-03-2011, 17:10
LW
Avatar van LW
LW is offline
Je zou aan de pil kunnen gaan de Yasmin of de Diane die zijn speciaal ontwikkeld voor meiden met puistjes. Als je dit niet wilt zou ik je ouders een fles pure Vodka laten halen en elke avond je gezicht daar mee reinigen. Zo drogen de puistjes uit en word je huid helemaal schoon. En haal je je make-up ( foundation/poeder ) ook goed van je huid af voor dat je gaat slapen? Dit zorgt namelijk voor verstopte porieën en dat veroorzaakt ook puistjes.

Laatst gewijzigd op 11-03-2011 om 20:32.
Met citaat reageren
Oud 11-03-2011, 18:29
Verwijderd
Pas echt op met het uitknijpen! Als je ze uitknijpt moet er geen bacteriën in komen. Voorkom dit met een doekje. Of was sowieso je handen. Als je de leeftijd hebt dat ze niet meer komen zie je de opgelopen schaden. Over je huid zitten rode plekjes en hij is niet meer glad. Staat niet mooi! Puistjes omstaan door stres en je eetgewoonte. Zeggen ze.

Maar ze horen gewoon bij de pubertijd.

Suuces!
Met citaat reageren
Oud 13-03-2011, 14:55
Mimuna
Avatar van Mimuna
Mimuna is offline
Wat ik altijd doe om puistjes te VERMIJDEN:

- Mn gezicht eerst wassen met koud water, dan met warm water, afdrogen en clearasil aanbrengen.
Hierdoor wordt je huid superdroog en zacht. Je krijgt gegarandeerd veel minder puistjes

Als je dan toch een puistje hebt en het uitknijpt : daarna even ontsmetten met een zalfje ofzo..
Of gewoon met clearasil want dat vind ik nog altijd het allerbeste product.
Met citaat reageren
Oud 18-03-2011, 18:27
Verwijderd
Ikzelf had vroeger een enorm probleem met puistjes. met veel tegenzin ben ik dan naar de dokter gegaan. Ik heb een behandeling begonnen met minocycline. maar na 6 weken was er amper resultaat (was dan ook heel erg). De dokter heeft mij dan isotretinoïne voorgeschreven. Op de bijwerkingen na een fantastisch middel. ik ben nu sinds augustus gestopt en heb er nog amper last van. Ik gebruik wel speciale zeep van avène, en een lotion van avène.
Met citaat reageren
Oud 18-03-2011, 22:06
JustADreamer
JustADreamer is offline
Citaat:
Wat ik altijd doe om puistjes te VERMIJDEN:

- Mn gezicht eerst wassen met koud water, dan met warm water, afdrogen en clearasil aanbrengen.
Hierdoor wordt je huid superdroog en zacht. Je krijgt gegarandeerd veel minder puistjes

Als je dan toch een puistje hebt en het uitknijpt : daarna even ontsmetten met een zalfje ofzo..
Of gewoon met clearasil want dat vind ik nog altijd het allerbeste product.
Eerst met koud en dan met warm water je gezicht wassen is juist níet slim. Warm water opent de poriën, en koud water sluit de poriën. Als je dus éérst je poriën dicht maakt door koud water kan de vuiligheid er niet uit, vervolgens gooi je er warm water overheen, en dan staan je porién dus wél open maar doe je ze nooit meer dicht zeg maar...

Daarnaast zijn dingen als clearasil eigenlijk te agressief aangezien je huid zichzelf herstelt. Clearasil kan de huid enorm uitdrogen, dus gaat je huid meer talg aanmaken, meer talg is meer puistjes. Huid reinigen met milde producten en daarna met hydraterende dag/nachtcreme insmeren is meer dan zat. Als je Clearasil elke dag gebruikt merk je de vergrote talgproductie niet, want die wordt steeds tegengehouden, maar als je het een tijdje overslaat merk je het wel ineens... (Net als met anti-roosshampoo, er staat niet voor niets dat het voor dagelijks gebruik is, het komt harder terug als je er mee stopt)
__________________
I'm just a dreamer, dreaming of better days...
Met citaat reageren
Oud 20-03-2011, 12:26
Diamera
Avatar van Diamera
Diamera is offline
Je kunt ze beter vermijden, door je gezicht goed schoon te houden. Dus elke avond reinigen, met een facewash ofzo. Clerasil vind ik ook veel te aggressief, ik heb deze laatst gekocht:



...en ik ben er erg tevreden mee. Er zit acetylsalicylzuur in, (dat spul in aspirine) wat volgens mij ook wel eens tegen acné wordt ingezet. Ik had sowieso niet echt last van puistjes (behalve tijdens ongesteldheid soms) maar wel van die bobbeltjes zeg maar (mee-eters misschien?) op mijn voorhoofd. Die zijn nu ook bijna allemaal verdwenen. Veel drinken helpt volgens mij ook, dan droogt je huid niet zo uit, en hoeft ie dus geen overmatig talg aan te maken om uitdroging tegen te gaan, en krijg je minder puistjes. Is sowieso goed voor je, water.
Met citaat reageren
Oud 20-03-2011, 12:28
AnneElise
Avatar van AnneElise
AnneElise is offline
Ik moet zeggen dat ik zelf geen ervaring heb met puistjes, ondanks dat mijn huid een grote terror is, heb ik gewoon geen puistjes! Maar ik lees wel heeel veel tips over acne/puistjes/andere huidproblemen op beautygloss.nl . Nooit geweest? Doen! Tik bij de zoekactie maar eens puist in en je komt er wel denk ik

xxx
Met citaat reageren
Oud 20-03-2011, 22:31
whoo yhoo
whoo yhoo is offline
leuke tip worden hier gegeven maarhe... wat voor de één werkt wil niet zeggen dat dat voor de ander ook werkt. Puistjes kunnen om 3 redenen onstaan dat zijn hormonen bacterien en problemen met de talg productie. het is slim om een huid analice te laten doen door een profecianal. en ook het advies dat die geeft op te volgen. als je hier even niet de mogelijkheid voor heb zijn er nog wat tips.
Een gave huid heeft een bepaalde balans nodig balangrijk zijn het vochtbalans en het vetbalans (talg). als je een droge huid heb (vochtarm) is je huid kwetsbaar. wat je hier tegen kan doen is opletten of je genoeg water drinkt, niet te vaak je huid wassen (2maal per dag is goed) en een goede vochregelerende creme gebruiken bijv van biotherm. als je een vette huid hebt (teveel talg) kan je onstekingkes krijgen bij je talg klier.puistjes dus. bij mensen met een dikke huid (zoals mij) liggen je talgklieren diep in je huid waardoor de talg niet goed weg kan en het dus ontsteekt als je een dikke huid hebt is het handig om 2 maal in de week een scrub te gebruiken en dagelijks een moisturizerte te smeren (die maakt je huid dunner). let wel op dat je nooit mag scrubben als je puistjes witte bultjes hebben knijp ze uit en reinig de huid bij het puistje met alcohol of sterelon, en ga dan pas scrubben. ook kun je bij een vette huid een creme gebruiken voor een vette huid. (een creme tegen een vette huid is vaak meer effectief tegen de glans op de huid dan tegen puistjes), bij een vet arme huid werkt het smeren van een creme tegen een vette huid vaak wel affectief. als je huid te wijnig talg aanmaakt word je huid heel kwetsbaar. je huid heeft talg nodig om soepel te blijven en te beschermen..
verder wil ik nog meegeven dat het produckt dat voor de één werkt niet perse voor de ander ook werkt. laat je dus niet beinvloeden door mensen die beweren dat je iets moet kopen omdat het voor hun geholpen heeft. verder zou ik niet vertrouwen op produckten van een drogisterij. er is maar een kleine groep mensen voor wie dat werkt. (de produckten daar zijn niet voor niks zo goedkoop) dat je niet veel geld wilt uitgeven zonder zeker te zijn dat iets werkt snap ik loop gewoon een douglas of ici pari winkel binnen en vraag wat voor produckten ze je aanraden. en vraag of je er een proefje van mee mag. dit is gratis en dan kun je zien of het werkt.
een verband tussen wat je eet en puistjes is nog nooit door een wetenschappr bewezen. wel is het zo dat je alergisch kunt zijn voor een bepaalt voedingsproduckt. (ik bijv krijg puistjes van kaas) gebruik NOOIT een produckt dat een uitdrogende werking heeft (zoals creasil) door het uitdrogen gaat je huid overdreven veel talg aanmaken, dat in combi met de bacterien die er al zitten zal dit voor een mega puist zorgen. (in eerste instantie zal een uitdrogend produckt lijken te werken maar dit is puur schijn). wat bij mij altijd hielp om van mijn puistjes af te blijven was ze weg te stoppen onder faundasion. als ik ze niet zag in de spiegel bleef ik er wel van af. vaak word gezegt dat make up slecht is voor je huid maar als je goede faundasion hebt zoals van yves saint laurend en het savond er goed af wast zal dit niets met je huid doen, sterker nog een goede faundasion zal je helpen je huid gezond te houden.de beste manier om puistjes uit te knijpen is door de huid strak te spannen er een gaatje in te prikken en heb er uit te drukken tot er een drupje bloed uit komt (dit wil zeggen dat je de onderliggende bloedvaat hept berijkt en alle bacterien er uit zijn. knijp nooit puisten uit die onder de huid liggen.verschoon regelmatig het kussen van je bed (hier gaan bachterien van je puistjes op zitten. vermijt contackt tussen je huid en je creme conditiener. (deze maakt je haar gezond door je hoofdhuid meer talg aan te laten maken en dit wil je in je gezicht natuurlijk niet)
ik denk dat ik nog meer tip zou hebben maar ben het typen nu el een beetje zat. ik studeer voor schoonheids specialist dus wat ik hier zeg is betrouwbaar. wat ik als eerst zij wil ik je het sterkst aan bevelen. laat je adviseren door een proffecianol zelfs als je puistjes komen door je hormonen valt er wat aan te doen. in dat geval kun je je huisarts raadplegen en je in behandeling nemen als je goed verzekerd bent word het nog vergoed ook je huisarts zal je dan misschien doorsturen naar de dermatoloog.

als laatste nog mijn excuus voor alle spellingsfouten ik heb dislectie en ben niet helemaal nuchter XD
Met citaat reageren
Oud 20-03-2011, 22:41
whoo yhoo
whoo yhoo is offline
Citaat:
Wat ik altijd doe om puistjes te VERMIJDEN:

- Mn gezicht eerst wassen met koud water, dan met warm water, afdrogen en clearasil aanbrengen.
Hierdoor wordt je huid superdroog en zacht. Je krijgt gegarandeerd veel minder puistjes

Als je dan toch een puistje hebt en het uitknijpt : daarna even ontsmetten met een zalfje ofzo..
Of gewoon met clearasil want dat vind ik nog altijd het allerbeste product.

Ik kan egt niet begrijpen waarom je het fijn vind om een droge huid te hebben. een droge huid is een teken van een ongezonde huid en het ziet er niet uit. daarnaast krijg je er eerder rimpels door. dan ook nog ontsmetten met clearasil hoeveel littekens wil je hebben? met de schade die jij aan je huid aanricht kun je net zogoed je puistjes er met een aardappelmesje uit snijden....
Met citaat reageren
Oud 21-03-2011, 18:02
AnneElise
Avatar van AnneElise
AnneElise is offline
Je weet dat een gezonde leefstijl ook een groot deel uitmaakt? En nee, als je supergezond leeft betekent dat niet meteen dat je niks aan puistjes zult zien (al is dat bij mij wel zo), maar het kan veel helpen!

Vooral veel drinken, slapen, sporten en fruit eten. Kan natuurlijk sowieso geen kwaad!

xx
Met citaat reageren
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Lichaam & Gezondheid Help! Huidprobleem: bultjes/pukkeltjes op voorhoofd en wangen
Diamera
13 27-05-2011 22:20
Lichaam & Gezondheid Puistjes
R093
53 20-10-2010 14:25
Lichaam & Gezondheid Het grote piltopic #20
Daantje_0705
500 02-12-2009 18:21
Lichaam & Gezondheid Wat is jullie wondermiddel tegen puisten??
japannertje
255 13-04-2007 18:07
Lichaam & Gezondheid puistjes
miehj
8 28-08-2004 15:05
Lichaam & Gezondheid help me!!!
rachelveldhoven
9 02-12-2003 20:41


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:46.