Wat denk je nu zelf?
Ten eerste is het sowieso ongezonder, want je gaat de snacks frituren neem ik aan. Je zou ze kunnen bakken in de pan, zoals je met gewoon vlees zou doen.
Dan bestaan die snacks heus niet uit puur vlees. Er worden een heleboel andere dingen doorgedraaid. Ingrediënten vinden op internet is moeilijk, maar ik kwam wel deze tegen van een kipcorn (nu is dit niet Mora, maar veel verschil zal het niet geven)
Citaat:
Ingrediënten
Kippenvlees (35%), kippencollageen, water, cornflakes (mais, suiker, zout, gerstmoutextract), paneermeel (tarwebloem, gist, zout), soja-eiwit, geharde palmolie, melkeiwit, lactose, gedroogde groenten, aroma (rijsmiddel E500; bevat: tarwe, soja-eiwit), kruiden en specerijen, suikers, tarwegluten, stabilisator (E450 E452), rijsmiddel (E500ii)
|
Van je kipcorn is dus maar 35 procent werkelijk kippenvlees. De rest zijn vullers.
Kijk dan ook nog eens naar de calorieën en de koolhydraten en vergelijk dat met een stukje kipfilet.
Als je op je geld wil letten, laat die snacks staan, want je bent duurder uit dan als je een schoteltje gehakt in de aanbieding koopt. Dat je ze een keer per week wil eten, prima, maar snacks zijn niet te gebruiken als volwaardige vleesvervanger. Dan kun je nog beter de vegetarische toer opgaan als vlees te duur is.