PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : Steken en druk op borst


Noa1029
18-01-2013, 16:43
Ik krijg steken random steken in mijn hart die blijven voor een tijdje ze worden steeds erger en gaan dan weg. En als ik een grote afstand sprint of iets krijg ik een soort druk op mijn burst en iets dat een beetje lijkt op asma ofzo. Iemand die weet wat het is?

Verwijderd
18-01-2013, 16:49
Je dokter weet het meest

Elin3
18-01-2013, 17:14
Huisarts!
Wij hebben er over het algemeen niet genoeg verstand van en we gaan je: a.) voor niets ongerust maken b.) zeggen dat het niets is terwijl dat het wel iets ernstigs is. Vraag het aan je huisarts, die weet er meer van af en kan je onderzoeken!

Silvano08
18-01-2013, 19:53
Het lijkt op iets dat ik had. Ik dacht aanvankelijk ook dat het mijn hart was waarin ik steken voelde na lang en/of intensief inspannen, maar uiteindelijk bleken het uitgerekte tussenribspiertjes te zijn. Ik zou je niet al te veel zorgen maken en rustig een afspraakje bij de huisarts maken voor meer zekerheid. Waarschijnlijk heeft het niet veel met je hart te doen...

NaamInGebruik
18-01-2013, 20:51
Meeste steken bij het hart, zijn niet van het hart. Het hart ligt vrij diep. Veelal zijn de steken van de borstkast. Bij inspanning verrekken de spieren zich daar, wat een stekend gevoel kan geven. Bij inspanning ga je ook meer zuurstof inademen, je borstkast zet dan verder uit, je duwt van binnen het verder naar buiten; dat kan voelen als dat er van buiten naar binnen wordt gedrukt. Overigens kan dat ook bijdragen aan het verrekken van spieren in de borstkast.

Heb ooit na als een balletje geslapen te hebben m'n bed uit gesprongen en uitgerekt; hele dag het idee gehad dat iemand een messenset tegen mn ribbenkast had aangesmeten : (.

Verwijderd
19-01-2013, 11:02
Een doktersbezoek is idd een goed idee.

Ik had ook last van druk/steken/krakende pijn bij mijn borstgebied, maar bij mij was het de rechterkant van mijn borstbeen. Het bleek uiteindelijk costochondritis te zijn (waar ik nog steeds last van heb). Als het aan de linkerkant van je borstbeen zit (dus je hart regio) dan kan het heel verontrustend zijn.

Niet teveel om stressen en vooral naar de arts gaan. ;)