PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : astigmatisch oog


Gatara
02-02-2002, 18:48
Ik heb 1 oog dat 1.75 astigmatisch is. Bijde ogen zijn +0.25. Da's op zich niet veel, maar ik merk wel door het astigmatisme in mijn rechteroog dat ik minder scherp zie met dat oog. Op zich kan ik er wel mee leven door veel pauzes te houden, maar aangezien ik veel de computer gebruik en veel lees, word dat steeds moeilijker.

Heeft iemand van jullie ook zo'n oog?
Astigmatisme: "De afwijking ontstaat als de doorzichtige voorkant van het oog, het hoornvlies, f de ooglens geen zuivere bolvorm meer heeft. De fout kan ook in beide het geval zijn. Populair en overdreven gezegd is het oog dan geen ronde voetbal meer, maar een ovale rugbybal."
En hoe heb je er mee leren leven? Bril aangeschaft voor inspannende bezigheden?

Verder heb ik ook continue een zwart puntje in mijn oog, dat volgens mij in of op de lens zit. Ik ben daarvoor naar de dokter geweest die zei dat er een krasje op mijn lens zat. Ik heb wat spul gekregen dat ervoor moest zorgen dat mijn oog niet zou gaan ontsteken. Na een week ben ik weer terug gegaan naar de dokter voor een check-up. Ze zag geen krasje meer. Toch bleef ik dat zwarte plekje behouden. Weer terug gegaan dus, maar de dokter zei dat het kon dat ik resten van de heling (littekens) op mijn lens zou zien. Dit zit er echter al een jaar. http://forum.scholieren.com/frown.gif
Heeft iemand anders dit ook? Het is een zwart puntje dat meebeweegt met de lens...Het ziet er meer uit als iets troebels dan een duidelijk zwart puntje. Misschien dat het wat met die astigmatisme te maken heeft? Is een bezoek aan de oogarts het best misschien?

Gatara

*Norena*
02-02-2002, 21:11
Nee, heb het zelf niet..Maar wil toch even m`n antwoord even kwijt..denk aan je!!
mischien lullig .maar zo bedoel ik het niet..

Mensen met afwijkingen kunnen ook gelukkig zijn..Let it come treu

Gatara
02-02-2002, 21:46
*Norena* schreef:
Nee, heb het zelf niet..Maar wil toch even m`n antwoord even kwijt..denk aan je!!
mischien lullig .maar zo bedoel ik het niet..

Mensen met afwijkingen kunnen ook gelukkig zijn..Let it come treu

http://forum.scholieren.com/smile.gif Weet ik wel, maar het is gewoon vervelend. En tja, als er wat aan gedaan kan doen zonder ingewikkelde ingreep, waarom niet?
Als het iets onschuldigs blijkt te zijn, wat alleen maar weg te krijgen is door een operatie, doe ik het niet. http://forum.scholieren.com/smile.gif Ik hoef die wachtlijst niet voller te maken dan dat ie al is! http://forum.scholieren.com/wink.gif

Gatara

Me2u
02-02-2002, 22:34
Ik heb ook een vlekje op me oog, al heel wat jaren, ik heb er meestal niet echt last van, het beweegt gewoon mee, maar af en toe lijkt het alsof er een vliegje voor me vliegt, wat dan niet het geval blijkt te zijn. Ik ben er nog nooit mee naar een dokter geweest, ik heb er wel mee leren leven.