PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : Niet meer naar buiten durven


Dying Bride
05-01-2002, 12:02
Uhm.... hoe begin ik dit verhaal....

Het zit zo, ik durf niet alleen naar buiten.
Eerst had ik er nooit last van. Sinds een maand of 2, durf ik niet meer alleen de straat op, en ik durf niet alleen door (bijv) de school of door een ruimte met mensen te lopen. Ik heb het echt geprobeerd maar als ik bij de deur kom en ik open hem, begin ik te beven en breekt het angstzweet me uit http://forum.scholieren.com/frown.gif M'n hart gaat als een razende tekeer.
Ik ben bang dat mensen me zien, niet zozeer om m'n uiterlijk maar ik ben bang dat ze kunnen zien hoe ik me voel of wat ik denk http://forum.scholieren.com/frown.gif Ik weet niet waar het vandaan komt. M'n beste vriendin is de enige waarmee ik de straat opdurf, en ik durf zelfs niet van haar huis naar het mijne te fietsen. Ik vind het lastig, want ik zeg veel dingen af, omdat ik er niet heen durf. Ik ga niet meer uit en de lifestyle meeting heb ik ook afgezegd, al wilde ik er wel graag heen. Meetings met goeie vrienden van me, schuif ik ook steeds met een zwak excuus voor me uit http://forum.scholieren.com/frown.gif Ik wil dat het stopt maar ik weet niet hoe... http://forum.scholieren.com/mad.gif
Zijn hier ook mensen die hier last van hebben of zijn er mensen die me kunnen helpen?

wicce
05-01-2002, 12:08
weetje hoe dat komt of waarom?
wanneer is dat begonnen?
ligt het aan je buurt, is het gevaarlijk ofzo?

Dying Bride
05-01-2002, 12:10
wicce schreef:
weetje hoe dat komt of waarom?
wanneer is dat begonnen?
ligt het aan je buurt, is het gevaarlijk ofzo?
Ik weet niet hoe het komt, en ik woon niet in een gevaarlijke buurt, er gebeurt nooit iets...

wicce
05-01-2002, 12:13
Dying Bride schreef:

Ik weet niet hoe het komt, en ik woon niet in een gevaarlijke buurt, er gebeurt nooit iets...wat houd je tegen om door te lopen?
ik ken het helemaal niet, ik ken ook niemand die dat ook heeft.. heb je het aan andere verteld? misschien dat zij je er meer mee kunnen helpen omdat zij jou beter kennen.

mathfreak
05-01-2002, 12:36
Wat je angst betreft dat mensen kunnen zien hoe je je voelt of wat je denkt kan ik je geruststellen. Niemand kan jouw gedachten of gevoelens lezen.
Ik kan zo ook niet zeggen waar je angst om de straat op te gaan of een ruimte te betreden vandaan komt. Misschien is het een goed idee om er eens met je huisarts over te praten, zodat die je naar een psycholoog kan doorverwijzen als dat noodzakelijk mocht zijn.

lithium
05-01-2002, 12:58
nu snap ik heel goed waarom je niet met ons mee wou naar de meeting...

ik wil graag helpen, maar ik weet niet precies wat voor advies ik je kan geven, maar ik denk tog dat je mischien met wat meer mensen zo moet vertrouwen zoals je met Laar doet. Of anders iets doen waardoor je wat meer zelfvertrouwen krijgt.

ik wil je wel graag helpen, maar ik weet niet precies hoe ik het moet doen http://forum.scholieren.com/frown.gif
*knuf*

Verwijderd
05-01-2002, 13:08
dat is niet best. ik zou eens naar je huisarts gaan, want je sluit je zo steeds meer af..

ik heb er geen verstand van, maar kijk hier es..

http://www.webspawner.com/users/regenboogdievege/

Witch Lover
05-01-2002, 14:02
is er de laatste tijd iets toonaangevends gebeurt in je leven? een overlijden, of is je verkering uitgegaan ofzo.. mail me misschien kan ik je helpe

Ratbout@hotmail.com (ook MSN)

Rufus Lee
05-01-2002, 14:05
ik heb hier ook vrij vaak last van.... ik durf nog wel naar meetings, maar daar voel ik me nooit goed...

ik ben zelf vaak gepest vroeger, ik denk dat dat bij mij de oorzaak is van alles... en nog een aantal andere dingen, maar die ga ik nu even niet posten...

ik weet ook niet wat je ertegen moet doen, als ik dat wist had ik er zelf geen last van...

je hebt er geen ene hol aan nu, maar: succes ermee

phrase
05-01-2002, 14:31
het klinkt idd alsof het zich 'opeens' voordoet bij je... heb je er nooi teerder last van gehad? ook niet in sterk mindere mate? want dat herken ik dan wel bij mezelf - ik denk vaak dat ik bekeken wordt als ik lang groepje loop. of niet eens per se langs groepjes, maar Łberhaupt langs mensen.

maar weet je, ik heb geleerd en ervaren dat de mensen (in deze maatschappij, anno 2000, in nederland, enz.) zů met zichzelf bezig zijn.... als ze al naar je kijken denken ze er verder niet bij na. Hoeveel mensen kom je op een dag gemiddeld tegen? toch al gauw een paar honderd. van hoeveel weet jij aan het eind van de dag nog of je ze gezien hebt? nou?

that's my point. maar even concreet; ik weet helaas niet wat er aan te doen is, maar er bestaan idd vast wel cursussen, therapieŽn oid voor. succes ermee

Marc S
05-01-2002, 16:07
phrase schreef:
anno 2000

Loop je een beetje achter? http://forum.scholieren.com/biggrin.gif

Maar euh, als je de straat op gaat, waar ben je dan precies bang voor? Waarom ben je bang dat mensen kunnen zien hoe jij je voelt of wat je denkt?

Als je je rot voelt, is dat misschien zichtbaar ja, maar moet je dat per se verbergen? En niemand kan zien wat je denkt, tenzij ze paranormaal begaafd zijn ofzo http://forum.scholieren.com/smile.gif

Sterkte.