PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : (beeldende) opdracht voor kleuters


Angel Of Faith
01-12-2003, 17:49
Volgende week moet ik mijn eerste week stage geven aan een tweede kleuterklas dus met 4-jarige kleuters. Het thema die week is 'kaarsen'. Nu moet ik met dat thema een schilderopdracht uitvoeren of tenminste een beeldende opdracht EN het moet met één van de technieken zijn die we in de les gezien hebben (dus schilderen met kaarsenvet zoals iemand me voorgesteld had zit er jammergenoeg niet in). De technieken en materialen die ik al gezien heb zijn:
- (alle soorten) krijt
- houtskool
- pastel
- neo-color
- stiften
- kleurpotloden
- verf
- vingerschilderen
- structuurverf
- zandschilderen
- druktechniek

Heeft er dus iemand een idee wat ik rond dit thema kan gaan doen, het mag ook niet al te vlug gedaan zijn (zoals vb. gewoon een kaars naschilderen duurt echt wel niet lang)? Alvast bedankt :) .

xxx

Leonoor
01-12-2003, 17:53
Tekenen met een kaars (kaarsvet dus) en dan met verf (als het even kan ecoline, dat werkt iig, andere verf zou je eerst uit moeten proberen, dat weet ik nl niet) er over heen mag ook niet? Dan zit er ook één van de technieken in die je in de les gezien hebt, alleen ook nog iets extra's.

Leonoor
01-12-2003, 17:58
Anders bv. een kaars tekenen met vetkrijt en dan met ecoline er over heen.

Of een blad vol kleuren met vetkrijt, dan zwarte plakaat verf (mengen met een beetje vloeibare zeep) er over heen en dan met scherpe dingen (als saté-prikkers) een kunstig kaarsje er in tekenen.

Of iets laten tekenen, wat er uit knippen (eventueel vloeipapier achter de gaatjes) en dan zo vouwen dat het blijft staan: kan er een kaarsje achter.

Kleurplaat kleuren (wel iets dat met kaarsen te maken heeft), verven met zonnebloemolie (placemat er onder!!!), laten drogen, kan voor het raam hangen, zie je de tekening aan beide kanten.

Of alle kleuters gewoon een kaars laten tekenen of kleuren, uit laten knippen en die allemaal op het raam of de muur ofzo hangen.

(Tekenen en kleuren met vier-jarigen duurt over het algemeen meestel niet zo kort...met tekenen zijn ze wel vaak snel klaar, met kleuren meestal wat minder, volgens mij...)

alpha
01-12-2003, 20:07
Ehm ik ben niet echt goed in het schatten wat kinderen wel en niet kunnen maar tekenen met kaarsvet is toch veel te moeilijk en gevaarlijk voor 4jarigen?!
Ik zou ze gewoon laten tekenen met krijt ofzo. desnoods met ecoline eroverheen, dan moet je wel vetkrijt gebruiken, erg mooi resultaat en zo gaaf vond ik dat als kind!

Leonoor
01-12-2003, 20:19
Met vloeibaar kaarsvet is idd wel gevaarlijk, maar met kaarsen niet.
Waarom zou het te moeilijk zijn?

Sannetje
04-12-2003, 08:27
Laat ze een strook stevig papier beschilderen (hoe dan ook)
Maak een koker van dat papier en zet er een theelichtje in :)

Leonoor
04-12-2003, 08:34
Sannetje schreef op 04-12-2003 @ 09:27:
Laat ze een strook stevig papier beschilderen (hoe dan ook)
Maak een koker van dat papier en zet er een theelichtje in :)

:cool: