PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : [Laptop] Kan je een laptop linken aan Pc?


Whazzzjaaaap!!!
25-12-2003, 22:51
Ik heb op mn PC een heleboel muziek staan, en nou wilde ik die op een laptop zetten. Kan via cd's, memory-stick e.d, maar wat ik mij nou afvroeg, Kan ik niet gewoon die laptop ŗ la memory stick via USB in mn PC proppen? :D
Leek mij wel handig, maar misschien loopt het wel helemaal fout af, en dat moet ik niet hebben natuurlijk.
Ze hebben allebij een ethernetkaart erin zitten, dus misschien is dat ook een mogelijkheid, maar dat weet ik ook niet.
Zou iemand mij kunnen vertellen of, en zoja, hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Alvast bedankt!

KoffieKoek
25-12-2003, 23:27
Je kan zowel een parallele kabel (printerpoort) gebruiken of een seriŽle Com-poort voor file transfer via 2 systemen. Die laatste is fokking traag (115kbps), parallel haalt echter 3 Mbps. USB zou ik eigelijk niet weten; nog nooit gedaan.

Maar.... als ze allebei toch een netwerkkaart bezitten, zou je ze met 'n crosscable kunnen verbinden. Vervolgens de machines configureren; en overpompen met 10/100 Mbit. :)

Orion
26-12-2003, 00:12
netwerkkaart is wel het meest voor de hand liggend

verder heb je nog usb <--> usb netwerk kabels, maar das een stuk duurder, dus in dit geval totale onzin

Orion16
26-12-2003, 00:46
Gewoon een UTP-crosscable kopen, daarmee hang je ze aan elkaar! Ik heb het thuis ook al ontzettend lang en ik kan niet meer zonder netwerk. 't is er gewoon en het werkt altijd, en snel ook (100 megabit), enkele gigabytes binnen een paar minuten overgezet.

Het softwarematig configureren is een eitje, en je kan bijvoorbeeld zonder problemen een Windows 95'-bak aan een XP-pc hangen :)

Als je PC nog geen eternetkaart had dan kost een 100mbit kaartje van realtek (gebruik ik hier ook bevalt echt goed) rond de 5 euro. Op mn stageplek krijg ik die dingen zelfs zo mee, laat staan 10mbit, worden zelfs vaak weggegooid.

UTP-netwerkje is dus de beste en goedkoopste oplossing!

Whazzzjaaaap!!!
26-12-2003, 15:51
Dan ga ik dat maar es doen!!
Dankjullie wel

Whazzzjaaaap!!!
26-12-2003, 16:54
KoffieKoek schreef op 25-12-2003 @ 23:27:
Maar.... als ze allebei toch een netwerkkaart bezitten, zou je ze met 'n crosscable kunnen verbinden. Vervolgens de machines configureren; en overpompen met 10/100 Mbit. :)

Hmmm...Volgens mij makkelijker gezegd dan gedaan (of ik ben gewoon heel vaag bezig).

Ik heb de Laptop naast PC gezet, en met een Cross UTP kabel verbonden. Ik naar Mijn Netwerk locaties, en daar aangegeven dat ik een netwerk wil maken zonder internet verbinding (ik heb namelijk de kabel van ons adsl eruit gehaald, om daar de kabel naar laptop in te pluggen).
Hij zegt dat ie zich aanmeldt oid voor het netwerk, en vervolgens of ik een diskette wil maken. Had ik gedaan, en die in de laptop gestopt. Zelfde stappen uitgevoerd op LT, en heir verscheen uiteindelijk bij Mijn Netwerk Locaties een map met SharedDocs. Ook bij de verbindingen stond Netwerkbrug. Beide was op de PC niet het geval.
Moet er misschien nog een hub tussen ofzo? Ik vind van niet, want een kabel lijkt mij genoeg, maar misschien zit ik verkeerd.

Help... :confused:

Puta
26-12-2003, 17:32
in het begin moet het netwerk een beetje op dreef komen zeg maar, zorg dat alle firewalls uit staan (zowel de xp firewalls als alle andere bijv zone alaram) Makkelijk is om de computers op deze zelfde werkgroep te zetten. Ik zou de computer namen ook niette moeilijk maken zodat je bij uitvoeren de computers makkelijk kan vinden(als dit nodig mocht zijn) maar over het algemeen moet je ze kunnen vinden bij netwerkomgeving ; zoek naar computers binnen werkgroepen, als het goed is vind ie de andere pc dan.

Zo niet ga naar uitvoeren en typ in : \\(naam van de andere pc) en dan zou je zo alsnog de andere pc moeten vinden. En zorg natuurlijk dat er bestanden gedeeld zijn. Computer en werkgroepnamen verander je bij xp rechter muisknop computernaam en bij 98 moet je de rechtermuisknop doen bij netwerkomgeving en dan staat het daar ook ergens.

Ps ik zie dat je een ethernetkaart gebruikt om adsl te krijgen heb je dan ook niet toevallig een router?

Whazzzjaaaap!!!
26-12-2003, 17:37
Put@ schreef op 26-12-2003 @ 17:32:
En zorg natuurlijk dat er bestanden gedeeld zijn.suc6 ermee

En dat is het probleem denk ik. Mijn PC maakt geen map aan met SharedDocs. Anders was het denk ik wel gelukt. En ook maakt hij geen Netwerkbrug aan (in tegenstelling tot de Laptop)

Puta
26-12-2003, 17:40
Whazzzjaaaap!!! schreef op 26-12-2003 @ 17:37:
[B Mijn PC maakt geen map aan met SharedDocs. [/B]

dat heeft niet zo veel met het netwerk te maken als ik het goed had, dat is volgens mij dat die zelfde map voor elke gebruikersaccount beschikbaar is ofzo ( Kan best zijn dat ik het fout heb hoor)