PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : [Headset] Geen Geluid


BestGamer
07-05-2004, 17:53
Hallo Mensen,

Ik heb laatst een headset gekocht maar er is ietsvreemds aan de hand. Ik krijg geen gehoor erin. Alle geluid komt gewoon uit de normale boxen van me pc. Hij doet het wel, want als ik het in me tv stop hoor ik alle geluid erin. Een vriend van mij heeft dezelfde maar bij hem doet alles het wel goed. Moet ik iets uitschakelen ofzo. Zeg aub niet de boxen want dan word het een 3e wereldoorlog met de kabels....Moet ik iets in windows veranddere. Als dit in Software moet zetten jullie maar bij software. Maar kunnen jullie hier iets mee ?

Alvast Bedankt

Verwijderd
07-05-2004, 18:00
Waar prik je hem in? Je kunt alleen een hoofdtelefoon en luidsprekers tegelijk gebruiken, als jouw geluidskaart meerdere uitgangen heeft. Als je maar éen uitgang hebt voor de speakers, wordt het toch echt omwisselen - of voor een paar euro zo'n schakelblokje kopen in een electronicazaak.

BestGamer
07-05-2004, 18:01
Ik heb zo een roze en groene kabeltje en ik prik de groene in de groene en de roze in de roze :s

BestGamer
07-05-2004, 22:28
Kan iemand me nog hiermee helpen ? want dit is echt heel erg raar :s :s

Verwijderd
07-05-2004, 22:43
Een roze en een groene? heb je vier luidsprekers?

BestGamer
07-05-2004, 22:44
hoe bedoel je ?

Verwijderd
07-05-2004, 22:46
Een setje boxen bestaat meestal uit twee he: links en rechts. Dat gaat door éen kabeltje. Als je een surround-set oid bij je PC hebt, dan zullen er twee kabeltjes lopen: één voor de 2 luidsprekers voor, en éen voor de 2 luidsprekers achter. Heb je dat?

BestGamer
07-05-2004, 22:54
ja dat heb ik......

Verwijderd
07-05-2004, 22:57
OK. Je moet dus nog een extra uitgang hebben voor je koptelefoon, maar als je al twee uitgangen gebruikt lukt dat misschien niet.

Ik heb zelf een Soundblaster Live en ook een surround set, en als ik een hoofdtelefoon wil gebruiken moet ik die dus in éen van die uitgangen prikken...maar daarvoor moet dus wel éen van de luidsprekers eruit. Het wordt dus gewoon wisselen, ben ik bang.

Marcus
07-05-2004, 23:34
Headset lijkt mij een koptelefoon MET microfoon, dus dan heb je idd een groene en een roze nodig

de roze is geloof ik voor de mic, en de groene is dan voor de speakers/hoofdtelefoon :)

Chilli Dude
08-05-2004, 18:52
misschien zit je koptelefoon ingang wel gewoon op 1 van je boxjes :)

Marcus
08-05-2004, 19:44
Kruip eens achter je pc, trek de plugjes uit de groene en de roze connectors en plug daar je headset op aan. Zorg dat je in windows geluid krijgt en het moet lukken lijkt mij?

Lijkt me vreemd dat jouw speakers het wel doen en je headset niet :p

BestGamer
09-05-2004, 15:07
ja maar, ik heb ze ingeplugd maar ik kan opnemen maar niets hoor ik in me koptelefoon :S

Marcus
09-05-2004, 17:13
Dus als jij bijvoorbeeld je stem opneemt wil je dat horen over de hoofdtelefoon? Dan staat er denk ik iets gedempt in windows. Klik op dat speakertje rechtsonderin je scherm, en zorg dat niks gedempt is wat met microfoon/line-in/line-out te maken heeft. En ga ook eens kijken bij opnemen. (Kan 't nu niet precies uitleggen want zit ff zonder geluidskaart, zie dit (http://forum.scholieren.com/showthread.php?s=&threadid=833526) daarvoor :p)