PDA

[Archief] Bekijk het origineel op : luier dragen


linda_bakker
14-06-2004, 10:45
Dag mensen!

Ik heb een vrij groot probleempje. Ik ben ondertussen 17 jaar... en kan nog steeds mijn plas en poep niet ophouden..
Gevolg; ik moet elke dag een luier dragen (dag en nacht) Een stoma o.i.d is geen optie want dat zie je teveel en lijkt me ook eng..
Niet veel mensen weten dat ik altijd een luier draag en dat wil ik zo houden er zijn toch geen mensen op dit forum die ik ken..
Hebben meer meisjes/jongens dit???
Een antwoord (vraag mag ook..) is altijd welkom!

Thx!

Groetjes Linda!

kate_temp
14-06-2004, 10:58
:rolleyes: :confused: :eek: :o :mad: :mad:

Miracle
14-06-2004, 10:58
Een poosje geleden stond er een artikel over in de Fancy...

toetjemona
14-06-2004, 10:59
maar hoe komt het dan dat je dat niet kan? lijkt me wel echt supervervelend... ik ken geen mensen die dit hebben maar kheb er laatst een verhaal over gelezen in fancy ofzo... lijkt me echt rot! Sterkte ermee

Verwijderd
14-06-2004, 11:01
Hmm, maanden geleden ofzo was er van BNN een docu over mensen die een stoma ed nodig hadden. Ik herinner me ook een vrouw die geen kringspier had oid. Toen hebben ze een ander spiertje ergens vandaar gehaald en nu kan ze door middel van een apparaatje de spier aanspannen of laten ontspannen. Als ze hem laat ontspannen moet ze natuurlijk wel zo snel mogelijk naar de wc, maar het is wel een handige oplossing. Misschien iets voor jou?

linda_bakker
14-06-2004, 11:09
Ik heb al allerlei dingen geprobeert maar nix helpt.. oefeningen enzo... vanalles!
Er is geen medische reden waarom ik het niet kan, kinderen van een jaar of 4/5 leren om hun plas en poep op te houden, maar bij mij lukt dat niet.. ben bang dat een luier de enige oplossing is..

Andijvie
14-06-2004, 12:23
Ik ken wel iemand die een stoma heeft, en dat zie je helemaal niet. Ze kan het makkelijk zelf verschonen etc, geen probleem.
Luier lijkt me veel vervelender... dat ziet iedereen toch zitten? En lijkt me ook niet erg fris ruiken...

En dat er geen medische reden voor is, vind ik raar... Natuurlijk is dat er wel...

kleinedraak
14-06-2004, 12:54
Zoiets heet toch een inco(incontinentie materiaal). Luier klinkt een beetje negatief, meer iets voor kinderen. Nee, buiten de bejaarden waar ik werk ken ik niemand die dit op zo'n leeftijd draagt. Sterkte ermee.....

phensicske
14-06-2004, 13:03
Wat zei de dokter er dan over?

Andijvie
14-06-2004, 14:03
kleinedraak schreef op 14-06-2004 @ 13:54 :
Zoiets heet toch een inco(incontinentie materiaal). Luier klinkt een beetje negatief, meer iets voor kinderen. Nee, buiten de bejaarden waar ik werk ken ik niemand die dit op zo'n leeftijd draagt. Sterkte ermee.....
Van die incontinentie-dingen, volgens mij zijn die alleen voor (licht) urine verlies.

El Kim
14-06-2004, 14:16
Andijvie schreef op 14-06-2004 @ 15:03 :
Van die incontinentie-dingen, volgens mij zijn die alleen voor (licht) urine verlies. Idd, van dat speciaal maandverband ofzo...

Ben je al eens naar een specialist geweest?

linda_bakker
14-06-2004, 14:50
Ben al naar een heleboel doktoren geweest maar ze kunnen niets vinden.. Tis toch wel een een luier.. zo'n model heeft t, en voor van die kleine inleggers is het helaas teveel.. heb dat al wel eens geprobeerd..
Heeft iemand een id waardoor die luiers minder opvallen?? (in broeken e.d??

Thx voor de reacties!

Groetjes!

duivelaartje
14-06-2004, 14:57
Wijde broeken dragen, misschien met kontzakken zodat je de randjes niet ziet.:) Misschien helpt een dikke stof ook en donkerdere kleuren.
Hoe doe je dat dan met sporten? :s

linda_bakker
14-06-2004, 15:07
Ik doe aan volleybal, en daar weten ze het allemaal.. Heb bepaalde *sportluiers* ik weet niet hoe ze heten,maar ze zijn een beetje strakker om je benen en kunnen niet lekken enzo zegmaar.. En daar wel gewoon een strak broekje overheen.. Achja je ziet het wel, maar mn teamgenoten accepteren het..
Soms wel rare reacties van tegenpartij maarja..
Iemand een ander idee dan??

Groetjes!

zus en zo
14-06-2004, 15:48
ben je dan ook al eens bij een psycholoog ofzo geweest? het kan toch een psychische oorzaak hebben...hoeft niet persé fysiek te zijn denk ik...

en een oplossing... ja..wijde broeken...zou t verder ook niet weten :s

linda_bakker
14-06-2004, 16:01
Nee, ben nog niet bij een psycholoog geweest. MIsschien idd een goed idee.. maar zou niet weten waar het aan zou kunnen liggen.. Heb verder geen psychische problemen ofzo..
Kent iemand mensen die t zelfde hebben als ik??

Sarah
14-06-2004, 16:04
Ik denk eigenlijk dat een stoma minder opvalt dan een luier... zeker als je 'gewone' t-shirts draagt en geen strakke. Maargoed, dat is natuurlijk jouw keuze :) en voor een stoma moet je eerst geopereerd worden, dat is natuurlijk ook niet fijn.

Fleurop
14-06-2004, 16:17
Incontinentiemateriaal is voor urineverlies maar óók voor ontlasting. Je hebt ze in alle maten en vormen. Dus ook in de vorm van een luier. Maar wij noemen dat gewoon inco (of incontinentiemateriaal).

Je zegt dat je het altijd al hebt gehad? Want het zou een psychische oorzaak kunnen hebben, maar bij jij valt dat daarom al snel af.
Net als obstipatie, wat als gevolg 'schijn incontinentie' heeft. Maar als dat zo zou zijn zul je dat wel gemerkt hebben (en je hele leven obstipatie lijkt me sterk;))

Het enige wat ik kan bedenken is dat je afwijkingen aan je zenuwen hebt rondom je anus. Oftewel; verlies van controle over de anale sluitspier. Maar dat zal de arts je ook wel verteld hebben? Of iets in die richting?

Maar zijn er dan geen oefeningen die je kunt doen daarvoor?

Wat betrefd die stoma. Wij moesten op school (om het eens te 'voelen') een dag en een nacht een stomazakje opplakken. En je ziet er echt niets van hoor. Je kunt ook gewoon zwemmen door middel van een 'stop'. Maarja, er komt wel veel bij kijken natuurlijk.

Wel knap dat je het zo verteld :)

DiaNNe>!!!
14-06-2004, 16:33
jeej dat lijkt me heel erg vervelend, maar ik denk toch dat het een oorzaak heeft, psychisch...of medisch..

ik neem aan dat je toch wel "voelt" van nu moet ik naar de wc, en als je het niet meer kan ophouden dan zal dat wel een reden hebben.

raar dat dokters enz. er geen verklaring voor kunnen vinden, maar een stoma lijkt me echt niet verkeerd, dat zie je minder als een luier en het is een stuk schoner lijkt me, inplaats van in een "gebruikte" luier rondlopen.

linda_bakker
14-06-2004, 16:37
Dag mensen!

Nee, t zijn niet van die inleggers. Echt luiers zegmaar.. Ik heb wel van die andere dingen geprobeerd maar die waren niet afdoende.. Ik weet niet precies hoe t merk ofzo heet, mn moeder bestelt t altijd..
Ik heb al veel dingen gedaan, zoals wakker gemaakt worden snachts enzo (overdag lukt het gewoon niet.) weet ook niet waar het aan ligt.. Kan het niet voelen aankomen en dus ook niet tegenhouden zegmaar..
Heb meestal wel wijde broeken aan, maar naar het zwembad ofzo of strand kan nooit.. kheb wel een keer met mn beste vriendin op het strand gelegen in het buitenland gewoon met mn luier om, en hop badpak erover.. maarja.. dan ziet iedereen het, maar ze had me overgehaald..kon dan wel niet zwemmen maarja..
Moet ook altijd die dingen overal mee naatoe zeulen..
tis allemaal klote maarja ik leer er zo langzaamaan mee leven..

Thx voor de leuke reacties!

@ water willowglo: thx! bijna niemand weet het idd.. maar vraag me altijd af of ze het niet zien...:s

Coral
14-06-2004, 16:45
Ik ken een meisje die had er ook last van. Ze zat bij mij op de afdeling van een psychiatrische kliniek (oeh wat klinkt dat eng). Door de behandeling daar is dat ook overgegaan, ze zat er voor meer problemen, maar dat is toch mooi meegenomen!

Misschien kun je ook nar de huisarts gaan en vragen of je misschien doorverwezen kan worden naar een psycholoog ofzo.

Heel veel sterkte en succes!

Energie
14-06-2004, 16:51
linda_bakker schreef op 14-06-2004 @ 11:45 :
Dag mensen!

Ik heb een vrij groot probleempje. Ik ben ondertussen 17 jaar... en kan nog steeds mijn plas en poep niet ophouden..
Gevolg; ik moet elke dag een luier dragen (dag en nacht) Een stoma o.i.d is geen optie want dat zie je teveel en lijkt me ook eng..
Niet veel mensen weten dat ik altijd een luier draag en dat wil ik zo houden er zijn toch geen mensen op dit forum die ik ken..
Hebben meer meisjes/jongens dit???
Een antwoord (vraag mag ook..) is altijd welkom!

Thx!

Groetjes Linda!

achja misschien heb je nu et voordeel dat je een grote kont hebt in een strakke spijkerbroek :)

maar idd knap vervelend :|

Balance
14-06-2004, 18:03
Energie schreef op 14-06-2004 @ 17:51 :
achja misschien heb je nu et voordeel dat je een grote kont hebt in een strakke spijkerbroek :)

die snap ik echt niet :confused:

Maar zoals anderen al zeggen lijkt mij een stoma praktischer en minder opvallen. Ik vind maandverband al verschrikkelijk aanvoelen (zeker als ik het al een paar uur om heb) en heb het idee dat iedereen dat ziet. Met een luier lijkt me dat nog veel erger.
Is het puur dat je denkt dat je een stoma meer ziet of zie je voornamelijk op tegen operaties ed. als je zegt dat je liever geen stoma wil.
En misschien zou je moeder ook eens kunnen kijken of er zwemluiers zijn bij de firma waar ze ze bestelt. Die bestaan namelijk wel in kleine maten, dus misschien ook in grotere maten. Dan zou je nog eens kunnen gaan zwemmen (evt. op vakantie als je dat liever thuis niet doet).

Verwijderd
14-06-2004, 18:13
En eerlijk gezegd(en denk alsjeblieft niet dat dit negatief bedoeld is): met een stoma trek je toch echt minder bekijks dan met een luier om. Plus dat je met een stoma eigelijk ook niet hoeft na te dnekn over broeken ed. Je moet alleen dan juist wel weer zorgen dat je niet te korte truitjes ed gaat dragen.

linda_bakker
14-06-2004, 18:25
Balance schreef op 14-06-2004 @ 19:03 :
die snap ik echt niet :confused:

Maar zoals anderen al zeggen lijkt mij een stoma praktischer en minder opvallen. Ik vind maandverband al verschrikkelijk aanvoelen (zeker als ik het al een paar uur om heb) en heb het idee dat iedereen dat ziet. Met een luier lijkt me dat nog veel erger.


Een stoma heeft misschien veel voordelen, maar ik durf het echt niet.. die operatie enzo..
Ik vond het in het begin zegmaar (de pubertijd enzo) dat ik het echt doorkreeg dat t toch wel heeel lang duurde voordat ik niet meer in mn broek plaste/poepte ook vreselijk.. ik dacht dat iedereen t zag.. maar dat is nu minder geworden.. heel soms komt er een randje boven mn broek uit, maar dat zegt mn vriendin dan gewoon... dan doe ik em weer goed..
Zwemluiers heb ik ook wel eens gehad maar dan zie je alsnog heel goed die luier zitten (in mn badpak/bikini zegmaar)..
Ik heb 1 keer in Nederland met vrienden in het zwembad gezeten voor gym (sportdag) dat was verplicht.. en toen keken ze allemaal wel erg.. maar kon wel een dagje zwemmen.. dat was opzich wel lekker... (overwinning van mezelf:))
Misschien iemand goede ideeen hoe ik die luiers altijd overal moet meenemen (sommige mensen valt het op nl, als ik ze in mn tas heb..:s) Er is gelukkig wel een invalidentoilet in school met een soort bed erin (voor ehbo) waarop ik me kan verschonen.. maar t valt zo op dat ik altijd daar juist heenga.. terwijl we soms aan de andere kan van het gebouw zitten...

Nog meer goede ideeen?:)

Groetjes!!

linda_bakker
14-06-2004, 19:24
Iemand nog reacties?

t was zo lief...

Groetjes!

Andijvie
14-06-2004, 19:38
Net nog met een vriendin met stoma gechat, ik wist nooit precies waarom ze dat ding had. Zij droeg vroeger ook luiers, haar sluitspieren werkten niet - waardoor wisten ze ook niet. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor een stoma, vooral omdat ze naar de middelbare school zou gaan en toch wel vervelende ongelukjes met die luiers had. De operatie viel heel erg mee, ze kon eerst wennen aan het zakje op haar buik, en toen ze gewend was werd het pas echt in gebruik genomen.
Nu kan ze gewoon alles doen, zwemmen, strakke broeken dragen etc. Alleen bikini's en korte truitjes zijn niet mogelijk.
Het verschonen is ook veel makkelijker dan het verschonen van een luier, minder vies, minder gedoe...

Ik begrijp wel dat die operatie eng lijkt, maar misschien moet je er eens over praten met je arts en ouders. Stoma is, volgens mijn vriendin, tien keer beter dan een luier...
Ik zou er over denken...

zus en zo
14-06-2004, 19:42
misschien een stomme vraag, maar ik vroeg het me gewoon af... heb je een vriendje? en zo ja...hoe kijkt hij ertegen aan? en hoe doe je dat dan in bed enzo? :confused: lijkt me nogal lastig...

Andijvie
14-06-2004, 19:44
zus en zo schreef op 14-06-2004 @ 20:42 :
misschien een stomme vraag, maar ik vroeg het me gewoon af... heb je een vriendje? en zo ja...hoe kijkt hij ertegen aan? en hoe doe je dat dan in bed enzo? :confused: lijkt me nogal lastig...
Dat kan met stoma dus ook nog gewoon, zonder problemen :) Weer een voordeel...
(Ik zou er dus écht over nadenken...)

kleinedraak
14-06-2004, 20:05
Wij noemen het toch echt inco's en die dingen zijn echt mega groot hoor....... :rolleyes:

linda_bakker
14-06-2004, 20:07
Heb op t moment geen vriendje.. maar toen ik nog wel een had, had hij het wel geaccepteerd..
Als we het deden, hield ik gewoon met t voorspel zegmaar mn luier om.. en tijdens echt sex mn luier af.. met een handdoekje eronder.. tsja dat kan eens misgaan.. maar daar is nix aan te doen.. daarna gewoon verschonen.. luier weer om. en klaar(Y).. had hij geen problemen mee verder..
Durf die operatie voor een stoma echt niet! dan nog liever luiers dragen denk ik... alleen dat verschonen steeds....

linda_bakker
14-06-2004, 20:09
kleinedraak schreef op 14-06-2004 @ 21:05 :
Wij noemen het toch echt inco's en die dingen zijn echt mega groot hoor....... :rolleyes:


Wat bedoel je hiermee?? t kan zijn dat ze zo heten.. dat weet ik niet.. t is gewoon een luier ja..

Somebody Special
14-06-2004, 21:02
Het lijkt me echt verschrikkelijk..
Moet ineens aan mijn oma denken die in een verpleegtehuis zit (om te revalideren) en zo nu en dan een luier om krijgt omdat de verpleging geen tijd heeft om haar naar het toilet te brengen.

Als ik jou was zou ik absoluut een afspraak maken bij een psycholoog, praten kan nooit kwaad en wie weet kan het wat oplossen.
Ook al denk je dat je geen psychische klachten hebt, misschien heb je als jong meisje wel iets verdrongen wat psychisch altijd onbewust aan je heeft blijven knagen.

Ik vind het wel heel erg knap dat je gewoon sport, ook al weet je dat je vreemd aangekeken wordt.
Lekker poep aan hebben aan wat andere over je denken, iedereen mankeerd wel wat!

Lijkt me wel erg lastig om regelmatig je luier te moeten verschonen, ik zou dan ook absoluut voor een stoma gaan.
Dat is natuurlijk ook geen pretje, en de operatie zal ongetwijfeld ook zwaar zijn, maar alles zou me beter lijken dan levenslang een luier moeten dragen.

In Google is trouwens ook een hoop te vinden over stoma's en operaties, Als voorbeeld bv. deze (http://www.stlucas.be/Info/een_stoma.htm) en de mensen van de Stoma Stichting Nederland (telefoon: (0182) 63 15 07) kunnen je vast ook het e.e.a. over de operatie vertellen, mocht je daar interesse in hebben.

Verder wil ik je heel erg veel succes met je verdere leven wensen!

linda_bakker
15-06-2004, 12:56
Dag mensen!

Wat lief dat jullie allemaal met me meeleven! Thx daarvoor! Ik begin wel een beetje over een stoma na te denken.. heb vanochtend namelijk weer een nadeel ondervonden van mn luier. Ik was een schoolexamen aan het maken. En toen merkte ik dat mn luier “vol” was.. (klink dom maar ok..) ik dus vragen, “mag ik naar het toilet mevrouw?” nou dat mocht wel.. alleen moet uit mn tas op de gang wel ff doekjes pakken en een schone luier.. maar mocht van de surveillant op de gang niets uit mn tas halen.. dus ik heb het toen maar even uitgelegd en toen was het wel goed.. schaamde me wel opzich.. dus moest wel helemaal naar de andere kant van het gebouw om me te verschonen.. dus weer 15 minuten proefwerktijd minder..naja dat was gelukkig wel weer klaar dan..
Wat nog het lastigste is aan die luier is het fietsen!! Vooral als het onderweg gebeurt, dan wil het heel soms nog wel lekken, tegenwoordig heb ik speciale soort onderbroekjes gevonden met een randje langs mn benen die bijna nooit lekken zegmaar, maar ik wil ook zo graag eens een string dragen! Nu doe ik dat weleens maarja t ziet er wel gek uit natuurlijk.. maaarja. Toch maar denken over een stoma..
Heeft iemand ervaring hiermee??

Lorelei
15-06-2004, 13:15
linda_bakker schreef op 14-06-2004 @ 21:07 :
Heb op t moment geen vriendje.. maar toen ik nog wel een had, had hij het wel geaccepteerd..
Als we het deden, hield ik gewoon met t voorspel zegmaar mn luier om.. en tijdens echt sex mn luier af.. met een handdoekje eronder.. tsja dat kan eens misgaan.. maar daar is nix aan te doen.. daarna gewoon verschonen.. luier weer om. en klaar(Y).. had hij geen problemen mee verder..
Durf die operatie voor een stoma echt niet! dan nog liever luiers dragen denk ik... alleen dat verschonen steeds....

Waar ben je zo bang voor dan? (ik weet echt helemaal niets hiervan af hoor, dus misschien is het een domme vraag :))

linda_bakker
15-06-2004, 13:22
de operatie:s

leucomelas
15-06-2004, 15:09
linda_bakker schreef op 15-06-2004 @ 14:22 :
de operatie:s
misshien een keer een goed idee om een afspraak te maken in het ziekenhuis? die kunnen je alles uitleggen en je vragen beantwoordne... misschien vind je het dan nie meer zo'n eng idee?

Andijvie
15-06-2004, 15:31
linda_bakker schreef op 15-06-2004 @ 14:22 :
de operatie:s Daarover zou je eens met een arts kunnen praten, hij kan je alles uitleggen, je er boekjes over meegeven die je zelf door kan nemen wanneer je maar wil. Ook kan je er vast op internet wel iets over vinden, bijvoorbeeld op die site van de Stoma Stichting.

Vriendin van me heeft met stoma nog nooit een ongelukje gehad en voelt zich nu dus ook veel veiliger dan voorheen, met luier. Ik kende haar nog niet op haar 12de (toen ze dus nog een luier droeg) maar naar eigen zeggen is ze sinds ze een stoma heeft veel zekerder geworden. Ze kan lekker fietsen, zwemmen, kan zich op momenten verschonen dat het uitkomt (en dus niet dat je er tijdens een toets achterkomt dat het te laat is), dat maakt dat mensen veel minder rekening met haar hoeven te houden en dat ze het veel minder vaak hoeft uit te leggen...

Als je wil, kan ik haar eens vragen of ze met je wil chatten... Ze heeft wel maar zo af en toe internet - als ze bij haar ouders is, ze woont op kamers - maar misschien kan ze je dingen wat beter uitleggen dan ik het kan :) Ik kan ook wel vragen aan haar stellen, als je wilt, dan heb je sneller de antwoorden dan wanneer je wacht tot ze weer bij haar ouders is namelijk. Als je dat wil, zeg maar :)

Emilia
15-06-2004, 15:31
Hoi!

Ik kan je niet helpen met informatie over die beruchte operatie, maar ik wil eventjes zeggen dat ik je ongelooflijk moedig vind! Er zijn vast heel wat dingen die je niet kunt/mag doen en toch zo positief blijven, chapeau!
Hou ons op de hoogte!!

linda_bakker
15-06-2004, 16:25
Wowww!!! 2 overwinningen voor mijzelf!!:) ik heb vandaag al gebeld naar de dokter die gaat een afspraak maken bij de specialist! (=overwining nr. 1) Ik was samen met mn vriendin thuis dus zijn we om het te vieren naar… JAJA naar het zwembad gegaan:!! (overwinning nr.. 2)echt bizar eng weer. Twas alweer zolang geleden.. mn moeder had een pak speciale “waterluiers” gekocht voor me.. en daar gingen we.. gewapend met t inco;)..
Ik had net een nieuwe bikini dus was wel ff eng.. (die zwemluiers hebben dezelfde kleur als mn bikini!! Vet goed) kmoest wel ff vragen aan de badjuf waar ik mezelf even kon verschonen (schaamte) maarja… ik moest er wat voor over hebben… dat kon wel in de babykamer zei ze (nog meer schaamte..) maar omdat ik t zelf niet zo goed kon zien of dr niet al te veel randjes enzo langs kwamen heef mn vriendin me voor t gemak even verschoond, dat doet ze wel vaker, zo lief van dr!
Dus wij lekker aan het zwembad liggen, en zelfs nog ff gezwommen! Al is dat niet echt relaxt met een luier om.. zit wel eens zonder luier in bad en dat is toch wel beter! Had zelfs een beetje sjans van een jongen, hij vroeg dr dingen over enzo.. hij vond het helemaal niet raar.. heb t met hem ook nog ff over een stoma gehad.. zijn oma had er ook een zei hij.. (en ik ben pas 17!!!:S) maarja t was wel geweldig leuk weer eens!
Thx voor de toffe reacties~!!!

Verwijderd
15-06-2004, 16:44
Veel succes (y) :)

Emilia
15-06-2004, 17:01
linda_bakker schreef op 15-06-2004 @ 17:25 :
Wowww!!! 2 overwinningen voor mijzelf!!:) ik heb vandaag al gebeld naar de dokter die gaat een afspraak maken bij de specialist! (=overwining nr. 1) Ik was samen met mn vriendin thuis dus zijn we om het te vieren naar… JAJA naar het zwembad gegaan:!! (overwinning nr.. 2)echt bizar eng weer. Twas alweer zolang geleden.. mn moeder had een pak speciale “waterluiers” gekocht voor me.. en daar gingen we.. gewapend met t inco;)..
Ik had net een nieuwe bikini dus was wel ff eng.. (die zwemluiers hebben dezelfde kleur als mn bikini!! Vet goed) kmoest wel ff vragen aan de badjuf waar ik mezelf even kon verschonen (schaamte) maarja… ik moest er wat voor over hebben… dat kon wel in de babykamer zei ze (nog meer schaamte..) maar omdat ik t zelf niet zo goed kon zien of dr niet al te veel randjes enzo langs kwamen heef mn vriendin me voor t gemak even verschoond, dat doet ze wel vaker, zo lief van dr!
Dus wij lekker aan het zwembad liggen, en zelfs nog ff gezwommen! Al is dat niet echt relaxt met een luier om.. zit wel eens zonder luier in bad en dat is toch wel beter! Had zelfs een beetje sjans van een jongen, hij vroeg dr dingen over enzo.. hij vond het helemaal niet raar.. heb t met hem ook nog ff over een stoma gehad.. zijn oma had er ook een zei hij.. (en ik ben pas 17!!!:S) maarja t was wel geweldig leuk weer eens!
Thx voor de toffe reacties~!!!

Moedige meid! ;)

disposition
15-06-2004, 18:49
Wow, ik moet ook echt kwijt dat ik het geweldig dapper van je vind :) Ten eerste het feit dat je zo positief blijft ondanks je 'belemmering' en ten tweede dat je een operatie overweegt. Ik wens je veel succes toe!

ekki
15-06-2004, 19:08
krijg je met een stoma niet veel sneller infecties e.d.?

moedige stappen, hoor!

Verwijderd
15-06-2004, 20:47
ekki schreef op 15-06-2004 @ 20:08 :
krijg je met een stoma niet veel sneller infecties e.d.?

moedige stappen, hoor!

Vanwege de medicatie bedoel je ofzo?

Fleurop
15-06-2004, 21:46
ekki schreef op 15-06-2004 @ 20:08 :
krijg je met een stoma niet veel sneller infecties e.d.?

moedige stappen, hoor! Nee, als je er goed mee omgaat is het een stuk sterieler dan een 'luier'.
Als je een luier draagt waar ontlasting inkomt, komt het in de buurt van de urinebuis, dat veel gevoeliger is voor infecties dan de huid rondom de stoma.

Fleurop
15-06-2004, 21:56
linda_bakker schreef op 15-06-2004 @ 14:22 :
de operatie:s

Er wordt een klein sneetje gemaakt aan de zijkant van je buik (meestal aan de linker of rechter kant onder je navel..je kunt dus best lage broeken aan). Meestal houden ze wel rekening met de plaats en je kledingsmaak.
Vanuit dat gaatje hechten ze de dunne darm vast. Zodat alleen het topje te zien is waaruit de ontlasting komt.
Dit is zo'n beetje wat ik weet van de operatie, de rest zul je moeten vragen aan de arts (mocht je toch geïntereseerd zijn)
De ontlasting is dun (omdat het nog niet langs de endeldarm is gekomen). Het wordt opgevangen in het stomazakje die er in verschillende maten en systemen zijn. Meestal heeft het een plaksysteem (dus plak je gewoon op de huid). Maar aangezien sommige mensen niet tegen die plak kunnen en het soms zelfs kan lekken kun je ook een kliksysteem krijgen.
Het stinkt niet! Er komt geen lucht bij, pas als je het zakje los maakt komt er geur aan te pas ;) En daarbij zit er ook een soort filtersysteem die lucht eruit haalt (want er kan natuurlijk wel lucht komen uit je darmen.. scheten dus :p).

Als je nog meer wilt weten vraag je maar :)

kimberley
16-06-2004, 10:38
ik vind het echt heel moedig dat je met zoeits gewoon positief blijft!!!

Ik denk dat er aan een stoma gewoon ontzettend veel voordelen zitten. Mijn klasgenoot heeft een poos in het ziekenhuis gelegen met de ziekte van krohn, zij kreeg dus ook een stoma. Het laten zetten deed volgens haar amper pijn, ze werd onder narcose gebracht en zodra ze bijkwam kreeg ze gelijk pijnstillers waardoor ze ook geen pijn had aan de wond. Je ziet haar stoma helemaal niet en als we met de klas gaan zwemmen o.i.d dan zet ze er een soort van klepje op waardoor ze gewoon haar badpak aan kan doen. Zij heeft er totaal geen last van en als je het niet zou weten zou je niet kunnen zeggen dat ze er een heeft.

succes meis!

Chloe Siere
16-06-2004, 12:54
Ik heb t topic een beetje doorgelezen en ik vind bepaalde dingen echt heel raar... Zo weten je leraren (tenminste, niet allemaal volgens mij?) niet dat je dit hebt. Bij mij op school worden álle leraren dan hierover ingelicht zodat ze er vanaf weten. Dat is ook niet meer dan normaal. En ik vind ook niet dat je je hierover dan moet schamen.

Verder verbaast het me dat je nog niet naar een psycholoog bent geweest. Als het, volgens jou, geen medische oorzaak verder heeft, zou ik het toch echt eens daar proberen. Het moet toch érgens vandaan komen??

Ik vind het ook een beetje vreemd dat t je pas in de puberteit doorkreeg dat het toch wel erg lang duurde...

Ik krijg het idee dat je erg slecht ingelicht bent hierover. Ook al ben je wel naar veel doktoren geweest. Ik snap t niet helemaal. Waarom niet zo'n stoma? Vraag eens aan een dokter hoe zoiets werkt? Je zult zien dat zo'n operatie best schijnt mee te vallen. Zo'n stoma lijkt me echt 100 keer beter dan een 'luier'. Op zich kan ik het me voorstellen dat je erg tegen zo'n operatie op ziet, maar je wat beter laten inlichten kan geen kwaad.

En waarom heb je nog geen contact met lotgenoten? Er bestaat vast wel een site voor mensen met zulke problemen. Als je van zoiets last hebt is het vaak erg fijn om met lotgenoten hierover te praten!

Verder ben je inderdaad wel erg dapper (zeker omdat je sex hebt gehad, dat vind ik heel wat met zoiets!) maar voor mijn gevoel kan je nog veel meer...

Pierreke
16-06-2004, 13:28
Echt mooi hoe je ermee omgaat! (y) Zeer moedig van je; en ik vind dat je veel kracht hebt! lastig probleem dat wel; Hoop voor je dat het ooit 'weggaat', op wat voor manier dan ook! Moedeige stappen heb je ondernomen zeg! En ja op school; ik zou er met het afdelingshoofd over gepraat hebben, en alle leraren laten inlichten; maar dat is een eigen keuze!

Vind het knap van je vriendin! Maar heb je al eens gedacht aan het studeren van volgende jaren? Je zult niet eeuwig bij elkaar zijn?! (wil je niet ontmoedigen, maar gewoon op een punt wijzen wat in de toekomst zou kunnen komen..)
In ieder geval heel veel succes ermee meid!! Ik weet zeker dat jij het ver schopt met die kracht die in jou zit!

linda_bakker
16-06-2004, 13:40
Wat een geweldige berichten mensen! thx daarvoor..

Ik vertel het niet aan iedereen op school omdat ik niet altijd gezien wil worden als "het meisje met die luier om". natuurlijk schaam ik me hiervooor... dat kan je toch ook begrijpen cloe siere?
Ik heb op internet ook wel eens gezocht naar lotgenoten,maar valt nix over te vinden.. misschien schamen mensen zich er ook wel voor natuurlijk.. wat heel begrijpelijk is.. ik ben wel een keer op vakantie geweest met 1 jongen en 2 meisjes die hetzelfde hebben, ook nix te vinden door de doktoren (kwam overigens op die mensen via goeie kennisen die het weten van mn ouders..) maar ook daar werden we gezien als die "luierdragers".. tsja daar kan je niet onderuit ben ik bang...
Ik zit nu wel over dat stoma na te denken.. waarom ik dat eerder niet wou is dat ik er gewoon bang voor ben.. de één lijkt een stoma 100 x beter... tsja... ik weet niet of ik liever met mn luier rondloop.. verder heb ik er ook niet heel erg veel problemen mee ofzo.. tsja fietsen enzo is lastig.. en plekken vinden waar je je kan verschonen.. maar ik kán ermee leven...
ok ik ga weer.. moet ff wat doen... (tsja.. weeer verschonen.. al de 4e keer vandaag:s... grrr:@) trouwens jullie denken geloof ik allemaal dat ik de hele dag door stink.. maar dat is echt niet zo hoor! ga altijd (als dat mogelijk is natuurlijk..) direcht nadat de luier "vol" is naar het toilet om te verschonen.. *al had ik laatst mn luiers vergeten mee naar school te nemen:( sukkel dat ik ben...*..


Groetjes mensen!

Vrouw1986
16-06-2004, 13:43
linda_bakker schreef op 14-06-2004 @ 12:09 :
Ik heb al allerlei dingen geprobeert maar nix helpt.. oefeningen enzo... vanalles!
Er is geen medische reden waarom ik het niet kan, kinderen van een jaar of 4/5 leren om hun plas en poep op te houden, maar bij mij lukt dat niet.. ben bang dat een luier de enige oplossing is..

Volgens mij verzin je dit gewoon, er is toch wel een reden voor?

zus en zo
16-06-2004, 13:52
Vrouw1986 schreef op 16-06-2004 @ 14:43 :
Volgens mij verzin je dit gewoon, er is toch wel een reden voor?

mja... ik blijf er ook bij dat het best een psychische oorzaak kan hebben... (als er tenminste echt geen fysieke oorzaak te vinden is).

linda_bakker
16-06-2004, 15:07
Jahoor, ik verzin het... en trouwens als je geen nuttige reply hebt.. stuur dan gewoon geen berichtje... beetje jammer dit soort reacties:s

Sithan
16-06-2004, 15:19
Ik twijfel nog steeds aan je verhaal en dat is niet omdat ik je wil aanvallen of zo maar ik kan gewoon niet geloven dat niemand van je ouders bij een huisarts bij jou 12e jaar nog niet had gehoord dat het psychisch kon zijn en een doorverwijzing zou hebben gekregen...
Dat is iets wat ik gewoonweg niet begrijp

linda_bakker
16-06-2004, 15:28
Dat is omdat ik er gewoonweg zelf niet over kan, en wil, praten... ik kan er zo mee leven.. dus niets duren gesprekken ofzo... tsja....

Sithan
16-06-2004, 15:30
linda_bakker schreef op 16-06-2004 @ 16:28 :
Dat is omdat ik er gewoonweg zelf niet over kan, en wil, praten... ik kan er zo mee leven.. dus niets duren gesprekken ofzo... tsja....

Ik vrees dat luiers qua kosten een stuk duurder zijn...laat staan dat je er mag ik hopen voor verzekerd bent.

BTW Aan leraren kan je toch ook vertellen, waarom niet aan iemand die je wellicht zou kunnen helpen, aangezien je in je openingspost claimt dat het een probleem voor je is.

marrel
16-06-2004, 16:20
hey, ik vind het echt moedig, ik ben nu al ooit onzeker over gewoon maandverband, vind het echt heel knap van je. Ben wel benieuwd eigenlijk hoe het gesprek met je dokter/arts/specialist is afgelopen. Ik heb geen idee hoe zo'n stoma precies werkt/wat het is (ja in grote lijnen wel natuurlijk) maar het is wel goed denk ik om er over te praten hoe zoiets gaat, het is denk ik wel belangrijk dat je zoiets zeker weet ;)

succes ermee!

marlies
16-06-2004, 16:44
Sithan schreef op 16-06-2004 @ 16:30 :
Ik vrees dat luiers qua kosten een stuk duurder zijn...laat staan dat je er mag ik hopen voor verzekerd bent.

BTW Aan leraren kan je toch ook vertellen, waarom niet aan iemand die je wellicht zou kunnen helpen, aangezien je in je openingspost claimt dat het een probleem voor je is.

Dat je vraagtekens bij haar verhaal zet, ok.
Maar waarom moet je haar dan zo fel aanvallen?

Lorelei
16-06-2004, 17:00
marlies schreef op 16-06-2004 @ 17:44 :
Dat je vraagtekens bij haar verhaal zet, ok.
Maar waarom moet je haar dan zo fel aanvallen?

Ik vond dat het wel mee viel eigenlijk. Het was gewoon een: ik twijfel aan je verhaal en wel om deze reden. Zo erg was het toch niet?

disposition
16-06-2004, 17:30
WIL je er zelf eigenlijk wel iets aan veranderen dan, of heb je er verder vrede mee? En ben je eigenlijk vaak naar de dokter/ een specialist geweest voor dit probleem? Het zou immers belachelijk zijn als ze simpelweg zouden zeggen dat het niets lichamelijks was en ze het daar verder maar bij zouden laten. De meest bizarre verschijnselen en klachten kunnen een psychische oorzaak hebben en dat maakt je echt niet meteen tot een gek of iets dergelijks. Denk je niet dat psychische hulp een minder grote stap zou zijn dan een operatie?

ster
16-06-2004, 17:34
Andijvie schreef op 14-06-2004 @ 20:38 :
Net nog met een vriendin met stoma gechat, ik wist nooit precies waarom ze dat ding had. Zij droeg vroeger ook luiers, haar sluitspieren werkten niet - waardoor wisten ze ook niet. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor een stoma, vooral omdat ze naar de middelbare school zou gaan en toch wel vervelende ongelukjes met die luiers had. De operatie viel heel erg mee, ze kon eerst wennen aan het zakje op haar buik, en toen ze gewend was werd het pas echt in gebruik genomen.
Nu kan ze gewoon alles doen, zwemmen, strakke broeken dragen etc. Alleen bikini's en korte truitjes zijn niet mogelijk.
Het verschonen is ook veel makkelijker dan het verschonen van een luier, minder vies, minder gedoe...

Ik begrijp wel dat die operatie eng lijkt, maar misschien moet je er eens over praten met je arts en ouders. Stoma is, volgens mijn vriendin, tien keer beter dan een luier...
Ik zou er over denken... maar als je geen medische reden hebt, lijkt het me raar dat je je lichaam gaat aanpassen...

disposition
16-06-2004, 17:36
ster schreef op 16-06-2004 @ 18:34 :
maar als je geen medische reden hebt, lijkt het me raar dat je je lichaam gaat aanpassen...

Precies; het lijkt me ook wel een ERG grote stap.
Bovendien, als er geen lichamelijke oorzaak te vinden is dan -kan- het theoretisch toch ook alleen iets psychisch zijn?

Verder niet om je aan te vallen of iets dergelijks; maar heb je daar wel eens goed over nagedacht? Je loopt er immers wel extreem lang mee. Waarom iets accepteren waar ook iets aan te doen valt?

Sithan
16-06-2004, 18:27
marlies schreef op 16-06-2004 @ 17:44 :
Dat je vraagtekens bij haar verhaal zet, ok.
Maar waarom moet je haar dan zo fel aanvallen?

Ik heb al bij mijn eerste reactie vermeld dat dat niet de bedoeling was, dus daar hoeft geen twijfel over te bestaan lijkt me.
Ik vraag mij gewoon oprecht af, hoe zoiets mogelijk is...

Milk
16-06-2004, 18:52
Het kan psychisch zijn, maar er zijn genoeg (te veel?) aandoeningen waar artsen geen verklaring voor hebben hoor.

Souris
17-06-2004, 07:13
ja ik zou idd naar de psycholoog gaan.
ik heb er ook tot m n 14e over gedaan om s nachts niet meer in bed te plassen,maar het was een medische oorzaak bij mij.(weinig drinken,kleine blaas, veel blaasonstekingen)
mijn moeder ging al toen ik 5 was ofzow met mij naar de dokter.
maar als het bij jou niks medisch kan zijn dan moet het haast wel psygische zijn

linda_bakker
17-06-2004, 13:21
Dag people!

Ik heb het gister een dagje geprobeert met alleen van die inleggers van de tena.. van die bandjes wel aan de zijkant maar kleiner dan luiers! wel voor middel- tot zware incontinentie.. en natuurlijk iets vaker verschonen.. maarja je ziet t wel een stuk minder in mn broeken!!! mn moeder had t voor me gehaald.. en over 3 week een afspraak bij de uroloog gemaakt.. spannend!!! door jullie goede reacties gaat t een beetje de goede kant op:) misschien kom ik er wel vanaf binnenkort!!!

Voorbeeldje: heb nu deze http://www.incontinentie.net/gif/garment.gif

i.p.v:
http://www.incontinentie.net/gif/hartmann_image012.jpg en http://www.incontinentie.net/gif/prod_plastic3.jpg deze....

Vet goed!!!!


spannend hoor... t gaat tot nu toe goed..

duivelaartje
17-06-2004, 13:28
Hihi, die 2e is opzich best "mooi". :) :p
Maar inleggers werken ook?:)

linda_bakker
17-06-2004, 13:34
De kleinste inleggers niet.. wel die met die bandjes aan de zijkant.. die ben ik nu aan het uitproberene.. t gaat nog goed......:)

duivelaartje
17-06-2004, 13:40
Lijkt een beetje op een tanga. :p
Doe je daar gewoon je onderbroek overheen?:)

linda_bakker
17-06-2004, 13:59
jep!

Endomychus
17-06-2004, 14:01
Ik denk niet dat het een psyschise oorzaak is. Als je niet voelt dat je naar de wc moet hoe kan dat dan een psychische oorzaak zijn? Ik denk dat dat deel van je lichaam zich niet optimaal ontwikkeld heeft waardoor je het niet voelt. Als ik jou was had ik wel voor een stoma gekozen maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen keus. Succer ermee!!

zus en zo
17-06-2004, 14:12
Endomychus schreef op 17-06-2004 @ 15:01 :
Ik denk niet dat het een psyschise oorzaak is. Als je niet voelt dat je naar de wc moet hoe kan dat dan een psychische oorzaak zijn? Ik denk dat dat deel van je lichaam zich niet optimaal ontwikkeld heeft waardoor je het niet voelt. Als ik jou was had ik wel voor een stoma gekozen maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen keus. Succer ermee!!

en hoe komt het dan dat het niet ontwikkeld is? Als ze niets kunnen vinden is het denk ik wel ontwikkeld. Misschien voelt ze best dat ze naar de wc moet, maar drukt ze dat gevoel onbewust weg om een of andere reden...

Sommige kinderen maken iets traumatisch mee en beginnen dan spontaan weer in bed te plassen, terwijl ze dat allang afgeleerd hadden. Dat is dus ook psychisich...

Endomychus
17-06-2004, 14:16
ja maar ze heeft het haar hele leven al...

zus en zo
17-06-2004, 14:35
Endomychus schreef op 17-06-2004 @ 15:16 :
ja maar ze heeft het haar hele leven al...

dus? Kinderen worden zo ongeveer als ze 2 zijn zindelijk... er kan toch rond die tijd iets gebeurd zijn waardoor zij het niet werd...

Lorelei
17-06-2004, 16:23
Endomychus schreef op 17-06-2004 @ 15:01 :
Ik denk niet dat het een psyschise oorzaak is. Als je niet voelt dat je naar de wc moet hoe kan dat dan een psychische oorzaak zijn? Ik denk dat dat deel van je lichaam zich niet optimaal ontwikkeld heeft waardoor je het niet voelt. Als ik jou was had ik wel voor een stoma gekozen maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen keus. Succer ermee!!

Dat kan best hoor. Er zijn ook veel dingen waarbij je wel een lichamelijke oorzaak kan vinden maar die toch psychisch zijn. En al is het lichamelijk en vinden ze ooit nog een lichamelijke oorzaak, psyche en lichaam staan hoe dan ook in verband met elkaar. In feite heeft de topicstarter, correct me if I'm wrong, het al min of meer geaccepteerd dat ze luiers draagt. Ze vindt het misschien niet leuk, maar ze gaat niet naar een psycholoog, doet geen oefeningen die kunnen helpen en overweegt ook niet iets anders. (dat laatste klopt inmiddels niet meer, dat weet ik) Zoiets heeft ook met je instelling te maken. Als je er vrede meehebt en niet probeert er iets aan te doen, krijgt het vanzelf een psychische oorzaak.
Bovendien heeft zus en zo gelijk. :)

marrel
17-06-2004, 18:39
het zou idd wel psygisch kunnen zijn denk ik, het lichaam reacheert op vanalles van buiten af, ik bedoel menstruatie blijft ook uit als je in de stres zit enzo. Het is alleen vaak wel lastig om te achterhalen waarom en wat de reden is. Maar voor mijn gevoel kan het alles zijn, heb er niet zoveel verstand van :o

Sarah
18-06-2004, 18:49
Er zijn ook genoeg lichamelijke problemen die artsen gewoon nog niet kunnen vinden. Ze zijn niet almachtig ofzo :). Dus het kan best dat ze geen probleem kunnen vinden, maar dat er toch een probleem is, en dat gewoon nog niet bekend is welk probleem of hoe het precies zit.

Milk
18-06-2004, 19:30
Sarah schreef op 18-06-2004 @ 19:49 :
Er zijn ook genoeg lichamelijke problemen die artsen gewoon nog niet kunnen vinden. Ze zijn niet almachtig ofzo :). Dus het kan best dat ze geen probleem kunnen vinden, maar dat er toch een probleem is, en dat gewoon nog niet bekend is welk probleem of hoe het precies zit.
Ja, dat zei ik ook al :)
Er is echt nog zó veel wat artsen niet weten en kunnen hoor.

linda_bakker
19-06-2004, 16:41
Dag mensen!!

T gaat goeoeoed:P Ik heb tegenwoordig.. met wat vaker verschonen genoeg aan een luier met van die bandjes aan de zijkant:D (soort inlegger..) jeeejj.. t valt nieteens echt op in mn broek... Heb gister ook met een dokter gebeld (uroloog) die heeft me gezegd dat we het kunnen proberen.. (zo'n stoma).. wat we dan eerst gaan doen is een soort catheter voor ontlasting inbrengen in mn kont, (gewoon een slang, met zakje eraan).. die ik een paar keer per dag moet legen.. zodat ik een beetje het gevoel krijg van het legen.. moet dus nog wel een extra luier om voor plas maar dat is maar tijdelijk... we hebben een afspraak over een paar weken, dan gaan we kijken wat precies te doen..

Verder heb ik deze besteld:
http://www.incontinentie.net/gif/prod_swim.jpg
(volgende week lekker zwemmen!:).. ik heb een blauw bikini-topje erboven.. dus is zeer ok)

Greetz!

duivelaartje
19-06-2004, 17:29
Ik vind dat zwem-ding echt vet :cool: . Doe je daar nog een broekje over (lijkt me niet, vind 'm wel schattig :) )?

Andijvie
19-06-2004, 17:33
duivelaartje schreef op 19-06-2004 @ 18:29 :
Ik vind dat zwem-ding echt vet :cool: . Doe je daar nog een broekje over (lijkt me niet, vind 'm wel schattig :) )? Die strik is :cool:

linda_bakker
19-06-2004, 18:07
Doe er geen broekje over.. dit is gewoon mn zwembroekje...bikinitopje erboven = helemaal af!! nu maar hopen dat het een beetje werkt:s (tis een echte zwemluier namelijk, voor volledige (dus ook ontlasting) incontinentie.).. wel een beetje eng...:|

Endomychus
19-06-2004, 19:34
En is het de bedoeling bij dat ding dat je hem weer uitwast zodat je hem nog een keer aan kan, of moet je dan weer een nieuwe kopen?

linda_bakker
20-06-2004, 14:22
Gewoon wassen, het is alleen om ontlasting "op te vangen" zegmaar..:)

*sieske*
20-06-2004, 16:10
Wat lijkt me dat moeilijk allemaal. Ik zou echt ontzettend onzeker zijn en zou echt nooit seks durven te hebben! Ik heb respect voor de manier waarop jij hiermee omgaat. Ik vind het echt dapper van je. Ik zou ook een stoma nemen als ik jou was, een stoma wordt denk ik beter geaccepteerd dan een luier. Goed dat je nu bezig bent hiermee terwijl je eerst zo bang was voor de operatie enzo (y)
En geweldig dat je gaat zwemmen, ik hoop voor je dat alles goed gaat. Heel veel succes met alles!!

Chloe Siere
20-06-2004, 19:10
Zeg, Linda, lees jij de reply's eigenlijk allemaal wel? Je reageert niet op dat psychische. Ik vind het nogal naïef van je dat je niet naar een psycholoog gaat. Waarom zou je zoiets uitsluiten? Je kunt toch 2 of 3 keer naar een psycholoog toegaan om te kijken of het baat heeft? En ja, het wordt als het goed is wel verzekerd hoor...

Sithan
20-06-2004, 21:03
Om eerlijk te zijn begin ik dit verhaal steeds meer in twijfel te trekken...

Somebody Special
20-06-2004, 21:42
Sithan schreef op 20-06-2004 @ 22:03 :
Om eerlijk te zijn begin ik dit verhaal steeds meer in twijfel te trekken... Ik geloof haar in eerste instantie wel, waarom zou je zoiets verzinnen? (ach ja, je hebt er van die gekken bij..)

Wat me wel opvalt is dat je je hele leven al 'onzinderlijk' bent en nu je er een beetje over praat (wat je misschien wel vaker doet maar nu toch wat extra vaak) dat je ineens iets beter gaat.
Echt, als ik jou was zou ik zeker eens een psycholoog op zoeken, baat het niet dan schaad het niet..

Sithan
20-06-2004, 21:48
Somebody Special schreef op 20-06-2004 @ 22:42 :
Ik geloof haar in eerste instantie wel, waarom zou je zoiets verzinnen? (ach ja, je hebt er van die gekken bij..)

Wat me wel opvalt is dat je je hele leven al 'onzinderlijk' bent en nu je er een beetje over praat (wat je misschien wel vaker doet maar nu toch wat extra vaak) dat je ineens iets beter gaat.
Echt, als ik jou was zou ik zeker eens een psycholoog op zoeken, baat het niet dan schaad het niet..

Dat deed ik ook, alleen ik snap gewoon niet dat men een operatie bij iets onbekends overweegt zonder ooit een psycholoog te hebben bezocht...

El Kim
20-06-2004, 22:29
Sithan schreef op 20-06-2004 @ 22:48 :
Dat deed ik ook, alleen ik snap gewoon niet dat men een operatie bij iets onbekends overweegt zonder ooit een psycholoog te hebben bezocht... Idd, ik zou echt alles afgaan als ik zo'n probleem had:s

Milk
21-06-2004, 15:33
Sithan schreef op 20-06-2004 @ 22:48 :
Dat deed ik ook, alleen ik snap gewoon niet dat men een operatie bij iets onbekends overweegt zonder ooit een psycholoog te hebben bezocht...

Sommige artsen moeten daar nog steeds niets van hebben en opereren dan liever.

Sithan
21-06-2004, 16:22
Milk schreef op 21-06-2004 @ 16:33 :
Sommige artsen moeten daar nog steeds niets van hebben en opereren dan liever.

Ja dat snap ik, maar niet bij problemen zoals incontinentie wat zeer vaak ook een psychische oorzaak heeft...

Milk
21-06-2004, 19:14
Sithan schreef op 21-06-2004 @ 17:22 :
Ja dat snap ik, maar niet bij problemen zoals incontinentie wat zeer vaak ook een psychische oorzaak heeft...

Ook. Maar ik heb op tv ook eens gezien dat een vrouw geopereerd werd omdat ze incontinentie had.

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze niet naar een pyscholoog zou kunnen. Maar als ik haar was, wat wederom geen advies is, zou ik alle opties open houden en niet nu blind voor de psycholoog gaan en daar alle hoop op vestigen.

Ui
21-06-2004, 22:04
Ik zit hier nu jou verhaal te lezen.. maar wat ik niet snap is waarom moet je naar een invalide WC, of verschoon kamer voor baby's om je zelf te verschonen en moet je op zo'n ding liggen??

Dat kan ook gewoon in een 'gewone' wc lijkt me...

En waarom 'moest' je mee zwemmen.. als iemand zo'n probleem heeft zou dat nooit hoeven..


beetje sterk allemaal... :|

En btw.. als jij incontinent bent en je veel met dokters hebt gepraat zoals je zegt.. zouden ze ook iets hebben verteld over een stoma.. en iedereen weet dat je een stoma zo goed als niet ziet.. en heel veel minder als een luier.. en dat weet jij dus ook..

Sithan
21-06-2004, 23:18
Milk schreef op 21-06-2004 @ 20:14 :
Ook. Maar ik heb op tv ook eens gezien dat een vrouw geopereerd werd omdat ze incontinentie had.

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze niet naar een pyscholoog zou kunnen. Maar als ik haar was, wat wederom geen advies is, zou ik alle opties open houden en niet nu blind voor de psycholoog gaan en daar alle hoop op vestigen.

Het doet er niet toe of ze naar een psycholoog zou kunnen, het gaat erom dat men een professioneel vak uitoefent en men de patienten dan ook van professioneel advies moet voorzien en met dat in het achterhoofd kan ik op wat voor manier dan ook er niet inkomen dat een psycholoog nooit ter sprake is gekomen bij een uroloog oid die dondersgoed de bepaalde kanten van een dergelijke aandoening weet...
Men gaat niet blindelings voor een operatie kom op zeg...er wordt hier gesproken alsof het in vergelijking staat tot het trekken van een kies...zelfs de tandarts stuurt je naar een ander door als hij het niet meer weet...

Maar ik zal niet beweren dat incontinentie altijd psychisch is, maar ik durf te garanderen dat ook zo'n vrouw van de tv eerst zou zijn doorverwezen als men niet zou hebben ontdekt dat bepaalde sluitingsmechanismen niet werken...

Verwijderd
22-06-2004, 09:40
Ui schreef op 21-06-2004 @ 23:04 :
Ik zit hier nu jou verhaal te lezen.. maar wat ik niet snap is waarom moet je naar een invalide WC, of verschoon kamer voor baby's om je zelf te verschonen en moet je op zo'n ding liggen??

Dat kan ook gewoon in een 'gewone' wc lijkt me...'Gewone' wc's zijn doorgaans niet echt zo ruim :o

Chloe Siere
22-06-2004, 09:52
Morridin schreef op 22-06-2004 @ 10:40 :
'Gewone' wc's zijn doorgaans niet echt zo ruim :o

Maar volgens mij moet het inderdaad wel makkelijk kunnen. Zo ingewikkeld lijkt mij een luier af en omdoen nou ook weer niet. En je hoeft zeker niet op zo'n ding te liggen, zoiets kan ook best staand volgens mij. Het is misschien wel makkelijker in zo'n invalide wc, maar het hóeft niet. Ze zei zelf dat ze het vervelend vond om iedere keer daarheen te lopen omdat mensen daar vraagtekens bij zetten. Dus waarom niet in een gewone wc?

Verder ben ik het inderdaad eens met bepaalde mensen hier: ook ik zet hier echt vraagtekens bij. Het verhaal lijkt niet van een ervaren iemand te komen maar van iemand die pas sinds kort (een jaar of 2) met dit probleem zit en niet al haar hele leven.

morango
22-06-2004, 10:29
Je bent toch voor urine en ontlasting incontinent?
Dan heeft alleen een stoma dus weinig zin, want dan zou je alsnog een luier ommoeten om de urine op te vangen...

Hm.. ik zet mijn vraagtekens bij jouw verhaal, zoals Chloe Siere al zegt kom je niet echt over als iemand die al haar hele leven met dit probleem zit.

Chloe Siere
25-06-2004, 10:49
Hm, vraag me af waarom ze niet meer reageert...

Milk
25-06-2004, 11:03
Ik heb nergens gezegd dat ze dan maar blind voor een operatie moet gaan, dus dat hoeft ook niet sarcastisch duidelijk gemaakt te worden.
Ik zeg alleen dat ze beide opties open moet houden, werkt het een niet dan toch maar de (drastische) andere maatregel.

Sithan
25-06-2004, 13:34
Milk schreef op 25-06-2004 @ 12:03 :
Ik heb nergens gezegd dat ze dan maar blind voor een operatie moet gaan, dus dat hoeft ook niet sarcastisch duidelijk gemaakt te worden.
Ik zeg alleen dat ze beide opties open moet houden, werkt het een niet dan toch maar de (drastische) andere maatregel.

Dat was ook niet direct op jou gericht, maar op de hele meute...
Daarnaast heeft Apezzzz ongeveer het belangrijkste punt naar voren gehaald...

Think Again
25-06-2004, 13:54
Chloe Siere schreef op 25-06-2004 @ 11:49 :
Hm, vraag me af waarom ze niet meer reageert...

Nou, echt een interessant topic is het voor haar ook niet meer als zo ongeveer iedereen haar verwijt dat ze niet naar een psycholoog is geweest. Als je daar niet in gelooft, schiet het weinig op om er dan wel heen te gaan, lijkt mij.
Probeer jij btw maar eens staand bij jezelf een luier/inlegger te verschonen als die vol zit met urine en ontlasting. Dat gaat je echt niet lukken zonder dat je de boel vies maakt. En ja, dat zeg ik uit ervaring. :):p

Het kán zijn dat het verhaal verzonnen is, maar het kan ook net zo goed wel waar zijn, dus waarom dan die rare reacties? Ik kan me voorstellen dat ze daar niet op zit te wachten. Misschien is het voor haar nooit een heel groot probleem geweest, en is ze door dit topic pas echt goed na gaan denken over andere mogelijkheden. En als ze het dus blijkbaar al lang had geaccepteerd, waarom dan nog al die doktoren afgaan? Ik snap haar best, het lijkt me moeilijk om telkens maar weer het verhaal te moeten vertellen, zeker als je er al niet graag over praat.

Anyways, ze moet het uiteindelijk toch allemaal zelf beslissen en in plaats van haar te bekritiseren, kunnen we haar ook steunen in wat ze doet/wil gaan doen. (*amen* :D)

@ Linda, ik vind het knap van je dat je er zo goed mee omgaat en het (grotendeels) geaccepteerd hebt. Veel succes met alles! :)

*sieske*
26-06-2004, 12:24
Think Again schreef op 25-06-2004 @ 14:54 :
Nou, echt een interessant topic is het voor haar ook niet meer als zo ongeveer iedereen haar verwijt dat ze niet naar een psycholoog is geweest. Als je daar niet in gelooft, schiet het weinig op om er dan wel heen te gaan, lijkt mij.
Probeer jij btw maar eens staand bij jezelf een luier/inlegger te verschonen als die vol zit met urine en ontlasting. Dat gaat je echt niet lukken zonder dat je de boel vies maakt. En ja, dat zeg ik uit ervaring. :):p

Het kán zijn dat het verhaal verzonnen is, maar het kan ook net zo goed wel waar zijn, dus waarom dan die rare reacties? Ik kan me voorstellen dat ze daar niet op zit te wachten. Misschien is het voor haar nooit een heel groot probleem geweest, en is ze door dit topic pas echt goed na gaan denken over andere mogelijkheden. En als ze het dus blijkbaar al lang had geaccepteerd, waarom dan nog al die doktoren afgaan? Ik snap haar best, het lijkt me moeilijk om telkens maar weer het verhaal te moeten vertellen, zeker als je er al niet graag over praat.

Anyways, ze moet het uiteindelijk toch allemaal zelf beslissen en in plaats van haar te bekritiseren, kunnen we haar ook steunen in wat ze doet/wil gaan doen. (*amen* :D)

@ Linda, ik vind het knap van je dat je er zo goed mee omgaat en het (grotendeels) geaccepteerd hebt. Veel succes met alles! :)

(y)

luchtballon
26-06-2004, 18:40
Think Again schreef op 25-06-2004 @ 14:54 :
*verhaal*
Dan vraag ik me toch af waarom ze zich niet verweert en geen antwoord geeft op waarom ze niet naar een psycholoog gaat e.d want men is er hier wel benieuwd naar. Ik vind het ook raar en zou wel willen weten waaróm ze dat niet doet.

Achazia
27-06-2004, 13:10
Tjonge, meis, wat ben jij moedig! Echt knap van je dat je dit durft te vertellen. Veel succes.
(y)s up en hou ons op de hoogte!

ekki
27-06-2004, 13:55
Think Again schreef op 25-06-2004 @ 14:54 :
Probeer jij btw maar eens staand bij jezelf een luier/inlegger te verschonen als die vol zit met urine en ontlasting. Dat gaat je echt niet lukken zonder dat je de boel vies maakt. En ja, dat zeg ik uit ervaring. :):p

Als je een broekje hebt, hoef je echt niet te gaan liggen. Ik weet dat er zowel broekjes als van die luiers met plakkertjes (die er ook voor baby's zijn) bestaan, maar het lijkt me dat je toch een soort broekje neemt (lijkt me het makkelijkste). En die is makkelijk aan te doen in een gewone wc (vergelijk het met onderbroek verwisselen ofzo, of wat lastiger: lange broek verwisselen).

Think Again
28-06-2004, 15:45
luchtballon schreef op 26-06-2004 @ 19:40 :
Dan vraag ik me toch af waarom ze zich niet verweert en geen antwoord geeft op waarom ze niet naar een psycholoog gaat e.d want men is er hier wel benieuwd naar. Ik vind het ook raar en zou wel willen weten waaróm ze dat niet doet.

Dat weet ik niet, maar dat wil niet meteen zeggen dat het hele verhaal verzonnen is. Er zal vast een reden voor zijn, maar als zij die niet wil vertellen/er niet op wil reageren dan hoeft ze dat ook niet te doen alleen omdat men hier het zo graag wil.
al ben ik stiekem ook wel benieuwd, maargoed :p:o

Think Again
28-06-2004, 15:48
ekki schreef op 27-06-2004 @ 14:55 :
Als je een broekje hebt, hoef je echt niet te gaan liggen. Ik weet dat er zowel broekjes als van die luiers met plakkertjes (die er ook voor baby's zijn) bestaan, maar het lijkt me dat je toch een soort broekje neemt (lijkt me het makkelijkste). En die is makkelijk aan te doen in een gewone wc (vergelijk het met onderbroek verwisselen ofzo, of wat lastiger: lange broek verwisselen).

Met broekjes zou het idd nog moeten lukken, maar stel dat je er eentje met plakkers hebt en je hebt toevallig diarree. Dan haal je het ene plakkertje los, gaat de luier scheef hangen en loopt de poep langs je been omlaag je broek in. :eek: :p Dit beeld was zo ongeveer het eerste dat in me op kwam toen iemand het hier had over staand je luier verwisselen, maar dat zegt meer over mij dan over de manier van verwisselen. :D:o

Ui
28-06-2004, 17:28
maar hoe wilde je jezelf dan liggend verschonen? dan kan je juist nergens bij en zie je niks :confused:

Fleurop
28-06-2004, 17:50
Ui schreef op 28-06-2004 @ 18:28 :
maar hoe wilde je jezelf dan liggend verschonen? dan kan je juist nergens bij en zie je niks :confused: dat kan best makkelijk lijkt me. Heupen optillen, luier naar beneden, benen iets omhoog. Probeer maar liggend op bed met onderbroek/slip/string :p. Zo moeilijk is dat niet.
En je krijgt er wel handigheid in lijkt me.

Gruppie
28-06-2004, 18:59
water willowglo schreef op 28-06-2004 @ 18:50 :
dat kan best makkelijk lijkt me. Heupen optillen, luier naar beneden, benen iets omhoog. Probeer maar liggend op bed met onderbroek/slip/string :p. Zo moeilijk is dat niet.
En je krijgt er wel handigheid in lijkt me.

Net als op de camping (als je je moet omkleden in een tent van +/- 1,5 m hoog) :D

Chloe Siere
29-06-2004, 08:50
Ja inderdaad, eerlijk gezegd zit ik ook op haar reactie daarop te wachten... Maar ze reageert dus niet meer...

vinbo15
01-07-2004, 19:39
linda_bakker schreef op 14-06-2004 @ 11:45 :
Hebben meer meisjes/jongens dit???


Tot voor kort 's nachts in verband met bedplassen maar daar ben ik (door psych) nu van af. Het lijkt me een ontieglijk rotgevoel als je dat dag en nacht moet. Als ik zo'n slip (noem het liever geen luier) ook overdag aan moest zou ik toch bang zijn dat iedereen het zag en me liever laten opereren.
Ik weet trouwens niet helemaal wat ik er van moet denken dat je er zo erg open over schrijft....

Cookie
05-07-2004, 12:43
misschien is ze wel op vakantie, haloow waarom zou het niet waar zijn , idd ik was allang depri gweest, ik vind het ookraar dat ze er zo open over praat.

ik zou ook eerst naar een psycholoog gaan, dat doe ik liever dan mn hele leven met een zakje aan mn lichaam lopen.

never mind
06-07-2004, 18:33
het schijnt normaler te zijn dan je denkt hoor, dat mensen tot hun 12e luiers dragen.. Niemand heeft het er alleen over nee :)
Ik heb daarover wel ns iets gelezen, was onder de indruk van die cijfers.

aan TS: ik zou het niet durfen, zo zelfverzekerd te leven met een luier, echt knap.Toch denk ik dat de alternatieven ook het overwegen waard zijn, ik zou zeggen: ga op onderzoek uit, bel de stoma stichting, informeer bij je huisarts over het nut van psygische aanpak. Enz. Op een gegevenmoment wen je aan je gebreken, maar ik denk dat het leven veel leuker wordt als je dr echt vanaf kan komen! Niet?

meisjeantwerpen
28-06-2012, 18:56
Het lijkt me raar dat jij dubbel incontinent bent en niet weet hoe dat komt :( Van nature uit word iedereen zindelijk tenzij je een handicap hebt ,
Ik twijfel ten sterkte aan wat je hier verteld want als je echt inco moest zijn zou je er niet zo te koop mee lopen ,
Mischien eens een kijkje nemen op ABDL site want ik vind deze post spottelijk tegenover mensen die echt inco zijn

meisjeantwerpen
28-06-2012, 18:58
Nou, echt een interessant topic is het voor haar ook niet meer als zo ongeveer iedereen haar verwijt dat ze niet naar een psycholoog is geweest. Als je daar niet in gelooft, schiet het weinig op om er dan wel heen te gaan, lijkt mij.
Probeer jij btw maar eens staand bij jezelf een luier/inlegger te verschonen als die vol zit met urine en ontlasting. Dat gaat je echt niet lukken zonder dat je de boel vies maakt. En ja, dat zeg ik uit ervaring. :):p

Het kán zijn dat het verhaal verzonnen is, maar het kan ook net zo goed wel waar zijn, dus waarom dan die rare reacties? Ik kan me voorstellen dat ze daar niet op zit te wachten. Misschien is het voor haar nooit een heel groot probleem geweest, en is ze door dit topic pas echt goed na gaan denken over andere mogelijkheden. En als ze het dus blijkbaar al lang had geaccepteerd, waarom dan nog al die doktoren afgaan? Ik snap haar best, het lijkt me moeilijk om telkens maar weer het verhaal te moeten vertellen, zeker als je er al niet graag over praat.

Anyways, ze moet het uiteindelijk toch allemaal zelf beslissen en in plaats van haar te bekritiseren, kunnen we haar ook steunen in wat ze doet/wil gaan doen. (*amen* :D)

@ Linda, ik vind het knap van je dat je er zo goed mee omgaat en het (grotendeels) geaccepteerd hebt. Veel succes met alles! :)

Omdat het een gewone HNG is horny net guy die kickt op luiers

Pluis
28-06-2012, 19:00
meisjeantwerpen, dit topic komt uit 2004 dus ik ben bang dat de gebruikers niet meer op je gaan reageren.