Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Makkelijk recept om koekjes te bakken. (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1001370)

murwari 02-11-2004 10:58

Makkelijk recept om koekjes te bakken.
 
Ik ben opzoek naar een zeer simpel recept op koekjes te baken. Ik bedoel hiermee dat het gewone basis ingrediënten moeten zijn en dat het meteen kan gebakken worden (niet dat het deeg) eerst uren in de koelkast moet staan.

Iemand die me kan helpen?

Boogie 02-11-2004 11:28

Chipcookies? :cool::d

Mara 02-11-2004 11:46

Bij de supermarkt kan je zo'n doos halen voor koekjes, alleen boter toevoegen dacht ik (en evt. ei), kneden en je hebt deeg. Maar ik weet niet of je dat leuk vindt?

murwari 02-11-2004 12:02

Citaat:

Boogie schreef op 02-11-2004 @ 12:28 :
Chipcookies? :cool::d
Neen basiskoekjes :p

Jolt 02-11-2004 13:20

Citaat:

murwari schreef op 02-11-2004 @ 11:58 :
Ik ben opzoek naar een zeer simpel recept op koekjes te baken. Ik bedoel hiermee dat het gewone basis ingrediënten moeten zijn en dat het meteen kan gebakken worden (niet dat het deeg) eerst uren in de koelkast moet staan.

Iemand die me kan helpen?

boterdegen...
100 suiker
200 gram boter
300 gram bloem
en een eitje

dat bakken.
geloof ik, anders ff over boterdegen op internet zoeken

Aquasia 02-11-2004 13:27

Citaat:

Jolt schreef op 02-11-2004 @ 14:20 :
boterdegen...
100 suiker
200 gram boter
300 gram bloem
en een eitje

dat bakken.
geloof ik, anders ff over boterdegen op internet zoeken

Dat zijn de ingredienten voor een basis cake. Dat maak ik wel eens. Maar hiermee krijg je geen koekjes :)

Sjoerd 02-11-2004 14:49

Spritsen zijn erg makkelijk. Tenminste.. ikd acht dta het spritsen heette..:p

http://www.receptenzoeker.nl/toonrecept/?link=4365
Deze heb ik zelf vandaag toevallig gemaakt met verzorging.:p Maar dan zonder vanillesuiker en eierdooiers

Brandeis-Bardin 02-11-2004 14:55

van de allerhande site: :bloos:

· 200 g bloem
· 100 g witte basterdsuiker
· 150 g koude boter
· evt. 1 eierdooier

Voorbereiden
Deeg maken. In keukenmachine: Alle ingrediënten in mengkom doen en machine met pulseknop kort laten draaien, tot deeg korrelige structuur heeft. Deegkruimels (eventueel met smaakmakers, zie volgende recepttips) met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Met de hand: Bloem en suiker boven kom zeven. Boter met behulp van twee messen door bloemmengsel snijden, tot boterstukjes zo groot zijn als erwten. Eventueel dooier en smaakmakers toevoegen (zie recepttips). Massa met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Als deeg plakkerig wordt geen extra bloem toevoegen, maar deeg even in koelkast terugzetten. Deegbal in plasticfolie verpakken en 30 min. in koelkast laten opstijven. Deegbal kan ook worden ingevroren. Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakplaat invetten of bekleden met bakpapier.
Bereiden
Koekjes maken. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven of deegbal tussen 2 vellen bakpapier uitrollen tot lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Met uitsteekvormpje of omgekeerd glas koekjes uitsteken, of deze langs zelfgemaakt sjabloon lossnijden. Afsnijdsels samenkneden en opnieuw uitrollen, tot alle deeg gebruikt is. Van deegbal rol vormen (eventueel in koelkast opnieuw laten opstijven) en deze in plakjes snijden. Of deegbal uitrollen, bestrijken met jam of (anders gekleurde) tweede deeglap erop leggen, deeglap strak oprollen en rol in plakjes snijden. Koekjes op enige afstand van elkaar op bakplaat leggen. Koekjes in midden van oven in 15-20 min. lichtbruin en gaarbakken. Koekjes, als ze nog warm zijn, met paletmes (of kaasschaaf) van bakplaat nemen en - liefst op taartrooster - vlak neerleggen om af te koelen. Zandkoekjes luchtdicht afgesloten in trommel bewaren. Zo blijven ze ca. 3 dagen vers.

cyntha 02-11-2004 17:18

Makkelijk en snel:

Zandkoekjes

125 gr bakmeel
60 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
90 gr koude, harde boter

Zeef bakmeel, vanillesuiker en zout in een kom.
Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes.
Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Beboter de bakplaat.
Rol het deeg op een met bakmeel bestoven aanrecht uit tot een plak van 1/2 cm dik.
Steek met een vorm figuurtjes uit het deeg en leg deze met een onderlinge afstand van 2 cm op de bakplaat.
Plaats de bakplaat midden in de voorverwarmde oven.
Bak de zandkoekjes op 175 °C, of gasstand 3, in circa 20 minuten vervolgens gaar en zandkleurig.
Neem de koekjes van de bakplaat en laat ze platliggend afkoelen.

Leonoor 02-11-2004 19:59

Ik wilde ook zandkoekjes zeggen. :)

Jolt 03-11-2004 10:53

Citaat:

Jolt schreef op 02-11-2004 @ 14:20 :
boterdegen...
100 suiker
200 gram boter
300 gram bloem
en een eitje

dat bakken.
geloof ik, anders ff over boterdegen op internet zoeken

Nee dat zijn ook spritsen. :)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.