Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   hoe ging dat ook al weer, pita! (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1013054)

QueenOfTheBongo 14-11-2004 16:08

hoe ging dat ook al weer, pita!
 
Hoi,

ik weet dat ik jaren terug pitabroodjes heb gemaakt
maar nou weet ik niet meer goed hoe ik dat gedaan had
pitabroodjes kocht ik gewoon, maar dan stopte ik daar zo een soort vlees in, dat precies in spekblokjes gesneden was...
weten jullie soms wat ik bedoel?
hoe heet dit vlees weer???

laat me iets weten
karen

ps: ja ik weet, domme vraag... maar kan iedereen overkomen :)

Andijvie 14-11-2004 16:15

Shoarma?

Koop je in de supermarkt, gekruid en al, gooi je in de pan, bakken tot het bruin en gaar is, dan gooi je zo'n broodje in de broodrooster (stand 2 of 3 vaak) en dan snij je het brood open, schep je er dat vlees in/op en gooi je er sla en knoflooksaus bij.

Hagel 14-11-2004 16:15

shoarma?

Dolores 14-11-2004 16:23

Shoarma lijkt mij inderdaad ook het meest logisch.

11568 14-11-2004 18:11

Zo'n ding met kaas [normale en of mozzerella] + tomaat + kruiden e.d. in de oven doen is ook ernstig aan te raden (y)

Andijvie 14-11-2004 18:24

Citaat:

11568 schreef op 14-11-2004 @ 19:11 :
Zo'n ding met kaas [normale en of mozzerella] + tomaat + kruiden e.d. in de oven doen is ook ernstig aan te raden (y)
Of met kaas en jam (y)

QueenOfTheBongo 14-11-2004 19:03

aaah ja
ok bedankt
!!!!!!

Daantje_0705 14-11-2004 20:17

Citaat:

11568 schreef op 14-11-2004 @ 19:11 :
Zo'n ding met kaas [normale en of mozzerella] + tomaat + kruiden e.d. in de oven doen is ook ernstig aan te raden (y)
idd of eerst je broodje in de broodrooster (vind ik makkelijker dan de oven) en er dan daarna kaas in doen, dan gaat dat nog zo lekker smelten :)

Blitzkrieg Bop 14-11-2004 20:32

Gewoon met kaas vullen en dan in het broodrooster!

Met gyros en tzaziki is t ook erg oke overigens

freakinaround 15-11-2004 13:22

shoarma, gyros of beenham (y) (dat laatste vind ik trouwens het lekkerste :P)

milkzhake 15-11-2004 16:14

met lekker gekruide kip :o

superpoepdoosje 15-11-2004 16:22

Of met falafel (y)

Gimme more beer 15-11-2004 16:34

Citaat:

superpoepdoosje schreef op 15-11-2004 @ 17:22 :
Of met falafel (y)
<3

Jolt 15-11-2004 18:29

Weet je wat lekker is:

Wraps maar dan gevuld met shoarma/gyros, maar dan het vlees eerst lekker op smaak brengen, kruiden, etc.

En dan met creme fraiche en peterselie en wat geraspe kaas daarmee het vlees aanmaken, heerlijk :D

Dan ff in de oven zodat alles warm is.

Gimme more beer 15-11-2004 19:11

Citaat:

Jolt schreef op 15-11-2004 @ 19:29 :
Wraps maar dan gevuld met shoarma/gyros, maar dan het vlees eerst lekker op smaak brengen, kruiden, etc.
Je bedoelt varkensreepjes, denk ik? Want anders zie ik je punt niet in het kruiden van gekruid vlees...

Jolt 15-11-2004 19:16

ongekruid vlees... :D

Gimme more beer 15-11-2004 19:28

Citaat:

Jolt schreef op 15-11-2004 @ 20:16 :
ongekruid vlees... :D
Okee, dus geen shoarma/giros, maar varkensreepjes... Even om misverstanden te voorkomen.

Jolt 15-11-2004 20:08

Jaja, shoarma of gyros kruiden, bla bla bla, maar kan ook met gekruid vlees, voeg je alleen zelf nog wat smaak stoffen toe ;)

Gimme more beer 15-11-2004 20:29

Citaat:

Jolt schreef op 15-11-2004 @ 21:08 :
Jaja, shoarma of gyros kruiden, bla bla bla, maar kan ook met gekruid vlees, voeg je alleen zelf nog wat smaak stoffen toe ;)
Nah, of je doet het zelf, of je laat het doen, er is geen middenweg :P

Jolt 15-11-2004 21:13

Er is altijd een middenweg.
Waar een wil is is een weg.

Morridin 15-11-2004 21:30

Hehe, in Bosnië kennen ze nog een andere soort Pita. Ook echt heerlijk om te eten en erg makkelijk te maken.
Je neemt gewoon bladerdeeg(vrij grote lappen dan, half bij half meter zo ongeveer lijkt het) en daar verder je dan of kaas, of appel oid op. Oprollen en dan in een ovenschaal(meerdere stukken tegelijk dus) en in de oven. Damn, die dingen zijn heerlijk, vooral de kaas :) Appel is wel verrekte zoet :eek:

Gimme more beer 16-11-2004 09:57

Citaat:

Morridin schreef op 15-11-2004 @ 22:30 :
Hehe, in Bosnië kennen ze nog een andere soort Pita. Ook echt heerlijk om te eten en erg makkelijk te maken.
Je neemt gewoon bladerdeeg(vrij grote lappen dan, half bij half meter zo ongeveer lijkt het) en daar verder je dan of kaas, of appel oid op. Oprollen en dan in een ovenschaal(meerdere stukken tegelijk dus) en in de oven. Damn, die dingen zijn heerlijk, vooral de kaas :) Appel is wel verrekte zoet :eek:

Appelflap zonder suiker dus :)

MetalliCat 16-11-2004 13:38

Dat weet je toch wel:D

3rd Rock 16-11-2004 22:14

Citaat:

Andijvie schreef op 14-11-2004 @ 19:24 :
Of met kaas en jam (y)
Cheezer!

Morridin 17-11-2004 14:22

Citaat:

Gimme more beer schreef op 16-11-2004 @ 10:57 :
Appelflap zonder suiker dus :)
Mwah, zoeits, maar je bakt ze dan langer door :)
Erg aan te raden (y) :P

finkelstien 17-11-2004 15:06

Citaat:

Andijvie schreef op 14-11-2004 @ 19:24 :
Of met kaas en jam (y)

Een cheeser!

Gimme more beer 17-11-2004 15:10

Citaat:

Morridin schreef op 17-11-2004 @ 15:22 :
Mwah, zoeits, maar je bakt ze dan langer door :)
Erg aan te raden (y) :P

Langer door? Dan worden ze zwart? :P

Morridin 17-11-2004 16:45

Neh, tikkie knapperiger :P
En sowieso ook makkelijker te eten :P

Love_Fulfilled 17-11-2004 16:48

Shoarma :) .


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.