![]() |
Vis en ander zeegedierte
Eten jullie graag vis en ander zeegedierte? En hoe vaak? Een paar keer per week of juist heel zelden?
En welke vissoorten en soorten andere zeedieren vinden jullie nou het lekkerste? En misschien hebben jullie nog wel tips hoe je vis en dergelijke heel lekker kunt bereiden? Vertel! Ik eet zelf heel graag vis. Dat is dan toch wel zeker een keer per week. Mijn favoriete vissoorten: - Tonijn - Zalm - Schol - Koolvis Mijn favoriete zeegedierte: - Garnalen - Mosselen - Inktvisringen Ik zou nog wel eens graag krab willen uitproberen (dat heb ik nog nooit gegeten). |
Ik heb nooit van vis gehouden, maar omdat mijn ouder wel altijd zoiets hadden van 'ook al lust je het niet, je leert het vanzelf wel eten dus probeer maar een stukje' ben ik het steeds lekkerder gaan vinden. Nu heb ik een zalm 'verslaving' en tonijnsalade vind ik ook heel erg lekker. :cool:
|
Ik hou wel van tonijn in sauzen maar niet gewoon zo,
en van witvis; kabeljauw en tilapia en tong en zeeduivel bijvoorbeeld. Zalm lust ik niet echt, de meeste schaaldieren vind ik niet zo lekker maar rivierkreeftjes zijn wel erg lekker. Ik eet zo'n drie keer per maand vis (en zo'n vijf keer per maand vlees). Ik weet niet echt hoe je het lekker kunt bereiden want ik ben zelf nog niet verder gekomen dan zout+peper -> bloem -> boter -> koekenpan :D . Tonijn is trouwens wel lekker in spinazie-roomsaus (met verse spinazie) en ook in tomatensaus. |
Ik eet graag vis, vooral zalm en kabeljauw. Garnalen en (gebakken) mosselen vind ik ook erg lekker. Eigenlijk houd ik wel van alle soorten vis, maar ik heb het niet zo op op al dat grat, dus ik wil wel filetjes. Oh en ik eet het één tot twee keer per week.
|
Ik hou niet echt van vis, zeegedierte eet ik ietsje liever.
Ik ga het zoveel mogelijk uit de weg (visticks moet ik zelfs niet hebben)maar wanneer ik het op mijn bord krijg, ga ik er uit beleefdheid wel wat van eten Goed bereide mossels zou ik wel nog eens eten (maar dan nooit te veel) en kreeft vind ik ook nog wel ok (niet dat ik het al veel gegeten heb ;)) Ik heb me ook eens laten overtuigen warme oester in één of ander champganekaassausje te proberen en dat vind ik nu superlekker . Een paar keer per jaar eet ik ook wel zalm want mijn vader houdt wel van kokerellen en dan bereid hij dat met één of andere goede witte wijn :o uhm wat nog, scampi's, het enige visachtig iets dat ik echt graag eet (heb ik zelfs al besteld op restaurant :eek: ), een lekker sausje erbij, met pasta of rijst, jammie... |
Ik lust helemaal geen vis. Zelfs geen vissticks :D
Maar het is ook iets wat in m'n hoofd zit, want als iemand tegen mij zegt dat mijn stukje op m'n bord vis is, dan vind ik het spontaan vies (ook al is het geen vis). En ja, dat is uitgeprobeerd en tegen me gebruikt ;) |
weinig eigenlijk, vroeger kwam mijn moeder elke vrijdagochtend op de markt in Breda en op vrijdag aten wij dus altijd vis. Nu niet meer, wel vissticks of andere diepvries vis
wel, een paar jaar geleden als ik dan van school kwam en al een half uur had gefietst gingen ik en een vriendin als we op de helft waren bij een visstalletje kibbeling halen (Y) het liefst eet ik kabeljauw, tonijn, kibbeling of garnalen etc :) |
Ik eet bijna elke week wel een keer vis en vind het erg lekker. Het liefste eet ik dan zalm of kabeljauw.
|
alle vis
kokkels mosselen oesters coquilles st jaques garnalen kreeft inktvis sommige soorten zeewier zijn ook een totale aanrader |
ik lustte nooit gamba's, maar in een kookboek van mij stond een recept waarin je eerst een laagje van bepaald spul eromheen doet en ze dan frituurt in een pan met olie en dat vond ik echt gruwelijk lekker.
verder vind ik zalm, kabbeljouw (?) en kibbeling wel lekker. en sushi, maar daar gebruiken ze allerlei vis voor. |
Eerst vind ik het niet zo lekker, maar moet nu alles uitproberen, en het is helemaal zo slecht niet. Lekker zachte structuur en veel magerder dan vlees.
Ik vind alle vis wel lekker. Gemarineerd zeer goed. Maar gerookte vis of rauwe sla ik liever over. Oesters en dergelijke. Over krab heb ik een tip voor je: -Creme Fraiche -Mayonaise -Sjalotje/Uitje -Peterselie of een beetje dille -Ei -Krab, (diepvries kan je van die blokken krijgen) -Peper en zout Doe wat creme Fraiche en mayonaise bij elkaar. (Zelf maar kijken hoeveel van elke je wilt). Dan Sjalotje of uit, schoon maken, en zeer fijn snipperen. Dat er door heen doen, gehakte peterselie er in doen, de eieren koken, en door een zeef duwen in de 'saus', de krab fijn snijden, en er door mengen, alles roeren en op smaak brengen met peper en zout. Voila, een krab 'salade' Btw, lams oor en zeekraal is heerlijk bij een stukje vis. En dan een saus, als je veel tijd hebt kan je een bouillon sterk inkoken en daarvan weer verdunnen met witte wijn bijv, een saus maken. Heerlijk. Try it. |
wat een bijzondere combi is:
broccoli en aardappels, en dan een stukje kabeljauwfilet, bakken. benodigdheden: stukje kabeljoawfilet plakjes chorizo eieren grof (zee)zout laat de kabeljauw, indien nodig, ontdooien, en wrijf een kant ervan in met alleen de eidooier. Over het laagje eidooier, leg je een aantal plakjes chorizo. ( als deze te pittig is, kun je hem eerst in wat melk weken, om het milder te maken ). strooi vervolgens ruime hoeveelheid zeezout op een plank, en haal daar de andere kant van de kabeljauw doorheen.l op een laag vuur eerst de chorizo kant bakken, daarna de gezouten kant.( niet paniekeren, die plakjes laten uiteraard los, maar je kan ze er naderhand gewoon weer opleggen ) als alles goed gaar is, serveren met aardappelpuree en broccoli. Wijntip: een beetje zoetig, en droog. voorgerecht iets van garnalen coctail. |
Van zalm, garnalen en krab houd ik het meest. Heerlijk, vooral met de goede saus.
|
hou niet zo van vlees.
en ander zeegedierte al helemaal niet. alleen het glibberige al .uhwl :D |
Favoriete vis:
-zalm -forel -tong Favoriete zeegedierte: -garnalen -mosselen -krab -inktvisringen (maar die zijn eigenlijk alleen maar lekker doordat ze gefrituurd zijn) |
Ik ben vegetariër, maar vond zalm altijd ontzettend lekker (y)
|
Ik eet wel graag vis en eet het gemiddeld denk ik zo'n een keer per week. Meestal in de vorm van een vispannetje ofzo.
Het liefste eet ik: - tonijnsteak (tonijn uit blik enzo vind ik niet zo) - tilapia - kabeljouw - krab - scampi's - inktvis - kibbeling |
Heerlijk. Behalve garnalen, slechte ervaring mee :D
Het idee van inktvis staat me niet erg aan, maar verder probeer ik alles wel. Meestal eet ik haring, kabeljauw, koolvis of zalm. Hollandse nieuwe is gewoon heerlijk, en de laatste drie kan je kopen voor in de vriezer :o |
fruit de mer, oh, heerlijk. Inktvisjes, garnalen, mosselen, st jacobsschelpen, ik eet alles. Ik ben een echte viseter :)
|
Citaat:
|
ik vindt vis (N)
|
ik vind bijna alle vis lekker, maar mosselen en inktvisringen enzo vind ik dan weer 3 keer niks..
|
|
Ik vind vis erg lekker!!
Mijn favorieten zijn tonijn, schol, sint jakobs schelpen, gamba's en makreel :) . Wij eten niet vaak vis, ik zou het wel wat vaker willen eten. |
Gamba's <3
Ik houd wel van vrij veel soorten vis, maar ik eet het eigenlijk alleen in restaurants omdat ik vaak vergeet dat vis bestaat als ik in de supermarkt loop :o |
mm.. heerlijk vis! :D
eet het eigenlijk te weinig :( heerlijk pittige Geblakered Meerval, of een lekker dik plak gegrild tonijn. Rivierkreeft Gumbo. :) |
Ik heb een hekel aan graten uit vis zoeken, dus die vissoorten vallen eigenlijk al af:p
Zalm, garnalen en scholvisfilet vind ik heerlijk :o |
Nooit, want ik ben vegetarier.
|
Ik kies geen vissen ik eet ze allemaal op en vind ze allemaal lekker!!!!!!!!!!! (y) (y) (y)
|
rauwe tonijn + sojasaus + gember (y) (y) (y)
en scampi's in tempuradeeg (y) |
paling, forel, snoekbaars en zeekoe
|
kabeljauw
|
Tonijnbiefstuk (y)
|
sinds maandag lust ik garnaal en sashimi.
daarvoor at ik al: koolvis, zeeduivel en kibbeling. en vissticks :D |
lust het niet.. :|
|
ik hou wel van vis en zeegedierte
ik vind gerookte zalm lekker garnalen als het goed is schoongemaakt krab vind ik ook lekker sushi (y) |
vis is gewoon goor naar mijn mening, het komt gewoon echt niet door me keel
|
Ik ben gek op vis, wij eten het zeker 2 keer per week, of op brood of gewoon bij de warme maaltijd.
Op brood is gerookte zalm en paling favoriet en bij de maaltijd een lekkerbekje, scharretje, scholletje of een stuk makreel. Ook kreeft, krab, garnalen en mosselen lust ik graag, ook niet zo moeilijk klaar te maken :) |
Ik vind vis zalig
#1 Zalm met sharon fruit #2 Zwaardvis met pittig kokos sausje #3 Zeewolf met zacht knoflook peterselie sausje #4 sushi #5 zeewier miso soep (beetje vreemd en zout....maar erg gezond). Voor enkele soorten zeewier ben ik echter allergisch. |
Citaat:
|
Citaat:
|
YPrue schreef op 20-11-2004 @ 17:59 :
Eten jullie graag vis en ander zeegedierte? En hoe vaak? Een paar keer per week of juist heel zelden? Ja, vind het ontzettend lekker! Eet eigenlijk alles behalve mosselen en oesters.. Ik denk ongeveer een keer in de week, maar kan soms verschillen. Sowieso bijna altijd als we uit eten gaan en verder veel thuis. En welke vissoorten en soorten andere zeedieren vinden jullie nou het lekkerste? Gamba's, kreeft, zalm, sint-jans schelpen etc, etc.. En misschien hebben jullie nog wel tips hoe je vis en dergelijke heel lekker kunt bereiden? Vertel! Zelf vind ik zalm bijv. gewoon 'puur' het lekkerste, dus zonder saus.. Bij de meeste andere vissen geldt dit ook, alleen een beetje citroensap. Ik vind warme gamba's met knoflook erg lekker, maar als ze koud zijn gewoon zo met cocktailsaus. Bij kreeft hoort een botersausje.. Ik eet zelf heel graag vis. Dat is dan toch wel zeker een keer per week. Mijn favoriete vissoorten: - Tonijn - Zalm - Schol - Koolvis Mijn favoriete zeegedierte: - Garnalen - Mosselen - Inktvisringen Ik zou nog wel eens graag krab willen uitproberen (dat heb ik nog nooit gegeten). Ik was krab eigenlijk vergeten, die hoort er ook nog tussen bij 'lekkerste'. Vind ik ook erg lekker al is er wel een verschil in de soorten. Ik vind 'stone-crab' (geen idee hoe het in het Nederlands heet) een van de lekkerste krabben, maar gewone is ook wel lekker. Die kreeg ik altijd van mijn oma :) |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.