![]() |
Xocolatl (Azteekse chocoladedrank)
Met zijn allen proberen? Lijkt mij echt supercool want
a: het is 'puur' dus kunnen we meteen goed uittesten of het nou écht effect heeft op de gemoedstoestand b: het is al heel oud dus we moeten t proberen c: en het werd ook gedronken in 'Chocolat'. Het recept is als volgt: This recipe uses pure cocoa and several spices, including chili peppers. You can use chili, ancho, or red peppers. (Don’t use jalapeno or serrano peppers). The flavor is very rich and aromatic, like a dark perfume. It’s also unsweetened. If you prefer it sweeter, just add more sugar. This recipe makes four mugs of hot cocoa. Mayan Hot Cocoa In a double boiler, heat: 4 cups milk Mix together: 1/2 cup cocoa 1 teaspoon flour 1/4 cup dark brown sugar 1/4 teaspoon nutmeg (grated) Three whole cloves, crushed 1/4 teaspoon chili peppers (crushed) One cinnamon stick (crumbled) Sift the cocoa powder and flour. Add a bit of milk and mix into a paste. Continue to slowly add a bit of milk to dissolve the cocoa. (If you add milk too fast, you get clumpy cocoa. If that happens, use a hand blender to smooth it.) Add to the hot milk. Stir constantly to keep it from burning. Thicken with a bit of cornstarch. When the cocoa milk is nice and hot, remove cloves and cinnamon and add: 2 teaspoons powdered sugar 1 1/2 teaspoons vanilla Serve in heavy mugs with whipped cream, marshmallows, and a stick of cinnamon (for stirring). Simpeler maar niet helemaal zoals het toen gemaakt werd en dus eigenlijk is de eerste leuker!: 6 oz. of unsweetened chocolate, 4 1/2 cups of milk 1/2 - 1 tsp. of ground cinnamon, 4 - 8 drops of vanilla NL recepten waren onvindbaar :-). Ik meld het als ik het gedaan heb en hoe t smaakte enzo. Ik hoop jullie ook. |
Klinkt wel lekker en leuk enzo, maar mij veel te veel werk.
3 scheppen cacao en 3 scheppen suiker en water koken en dat erbij gieten vind ik al op het randje :o |
klinkt errug goed! chilli's in de chocola!
alleen komt die marshmellow er niet in bij mij. |
niet echt een traditioneel recept. daar werd een pasta van de cacao-boon gemend met water om de bittere drank te maken. Melk met cacao is een latere westerse uitvinding.
vooral die marshmallow erbij is een geweldig amerikaanse toevoeging :) |
Klinkt inderdaad wel Amerikaans aangepast.
Maar het lijkt me wel lekker. |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.