![]() |
Lamskotelet
Die heb ik eentje, hij ligt rustig in de diepvries
maar ik heb geen idee hoe ik zo'n ding klaar moet maken en ik wil 'm niet verpesten want het is een bijzonder iets voor mij :) |
oja, mijn vraag dus
Hoe bereid je een lamskotelet? |
Misschien heb je al wat aan de volgende sites? :)
http://www.xquis.com/products/_nl/lamskotelet.htm http://www.lamsvlees.nu/tips/tips/ |
van de slager in onze supermarkt
bakken, grillen, ca. 5 min. dat is het :P |
marineren, dan bakken en/of grillen :D
|
Lamskoteletjes met tuinkruidenwijnjus
Vrijdag 19 november 2004 Ingrediënten voor 2 personen 6 lamskoteletjes zout/peper 20 g boter 2 el olie ½ dl rode wijn 1 el mosterd 1 el kervel, fijngehakt 1 el bieslook, fijngeknipt ½ el salie, fijngehakt 500 kg gekookte aardappelen 1 dl melk 1 el olijfolie 100 g waterkers Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper. Laat de boter en de olie in een koekenpan warm worden. Bak de koteletjes op een hoog vuur 2 à 3 minuten per kant . Neem ze uit de pan en houd ze tussen twee borden warm. Roer de rode wijn door het braadvet en laat de jus 4 minuten inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en kruiden toe. Leg de koteletjes terug bij de kruidenjus. Stamp de gekookte aardappelen fijn en roer er melk en olijfolie doorheen. Schep de waterkers erdoorheen. Serveer de koteletjes met de jus bij de stamppot. Uit born2cook :) is een leuk programma btw. http://www.net5.nl/images/database/b...t_04_11_19.jpg |
*watertand*
|
het is wel een grote, geen kleintje :) hij was 150 gram geloof ik
de born2cook marinade klinkt wel lekker maar ik drink nooit wijn, dus dat is lastig. tenzij ik de dag erna wat mensen uitnodig om de fles leeg te makn, ofzo :) |
Citaat:
|
Het was lekker :)
|
Citaat:
Was het je eigen lammetje, dat het zo bijzonder voor je was? |
nee, maar hij was zo duur :o
|
en ik eet niet heel vaak vlees
|
Citaat:
|
Citaat:
|
een lief schattig klein lammetje
|
waarschijnlijk al een flink lam, want het was biologisch vlees en er zijn regels voor op welke leeftijd die dood mogen
|
godverdoeme, Sarah, je moet zo'n lekker vlees niet verpesten door het te marineren.
Je kan het wel met een soort van marinade-sausje inwrijven, maar niet te lang laten intrekken. Marineren is ideaal wanneer je vlees taai is. Vers- of diepvries-vers lamsvlees is jong vlees, en dus niet taai. (Marinade is wel goed voor echt schaapsvlees). Laat je kotelet eerst een dagje ontdooien in de frigo. Ik grill een lamskotelet graag in een gietijzeren pan. Die maak ik enorm heet, en een beetje olijfolie erin. Olijfolie niet verbranden !! Buitenkanten dichtschroeien (twee kanten), en pan van het vuur halen. Na drie minuten verder braden op een laag vuurtje. Alles samen duurt het ongeveer 6 minuten (naar smaak) voordat je koteletje klaar is. NIET IN DE KOTELET PRIKKEN. En zien dat hij/zij niet zwart wordt. Over een lekker sausje moet ik nadenken. Die wijnjus lijkt we wel iets, maar heb ik nooit gehad. |
psst, ik heb m al een week geleden gegeten :p marineren vond ik ook geen geweldig idee... heb de wijnjus gemaakt, in een kommetje ernaast gehad, besloten dat het vlees het niet nodig had maar dat het wel lekker was door de waterkersstampot :o dus eigenlijk was het hele topic overbodig, maargoed.
|
Ik zie dat dit ook al openstaat sinds 29-11.
Maar ondertussen heb ik toch mooi zin gekregen in lamskoteletjes... |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.