Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Lamskotelet (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1028124)

Sarah 29-11-2004 20:51

Lamskotelet
 
Die heb ik eentje, hij ligt rustig in de diepvries
maar ik heb geen idee hoe ik zo'n ding klaar moet maken en ik wil 'm niet verpesten want het is een bijzonder iets voor mij :)

Sarah 29-11-2004 20:52

oja, mijn vraag dus
Hoe bereid je een lamskotelet?

YPrue 29-11-2004 21:49

Misschien heb je al wat aan de volgende sites? :)

http://www.xquis.com/products/_nl/lamskotelet.htm

http://www.lamsvlees.nu/tips/tips/

WishfulDreaming 29-11-2004 21:50

van de slager in onze supermarkt


bakken, grillen, ca. 5 min.

dat is het :P

Jolt 29-11-2004 22:49

marineren, dan bakken en/of grillen :D

Alex 29-11-2004 23:19

Lamskoteletjes met tuinkruidenwijnjus
Vrijdag 19 november 2004


Ingrediënten voor 2 personen
6 lamskoteletjes
zout/peper
20 g boter
2 el olie
½ dl rode wijn
1 el mosterd
1 el kervel, fijngehakt
1 el bieslook, fijngeknipt
½ el salie, fijngehakt
500 kg gekookte aardappelen
1 dl melk
1 el olijfolie
100 g waterkers






Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper. Laat de boter en de olie in een koekenpan warm worden. Bak de koteletjes op een hoog vuur 2 à 3 minuten per kant . Neem ze uit de pan en houd ze tussen twee borden warm.
Roer de rode wijn door het braadvet en laat de jus 4 minuten inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en kruiden toe. Leg de koteletjes terug bij de kruidenjus.
Stamp de gekookte aardappelen fijn en roer er melk en olijfolie doorheen. Schep de waterkers erdoorheen. Serveer de koteletjes met de jus bij de stamppot.


Uit born2cook :) is een leuk programma btw.



http://www.net5.nl/images/database/b...t_04_11_19.jpg

henri de penri 30-11-2004 00:20

*watertand*

Sarah 30-11-2004 09:55

het is wel een grote, geen kleintje :) hij was 150 gram geloof ik

de born2cook marinade klinkt wel lekker maar ik drink nooit wijn, dus dat is lastig. tenzij ik de dag erna wat mensen uitnodig om de fles leeg te makn, ofzo :)

Alex 30-11-2004 17:02

Citaat:

Sarah schreef op 30-11-2004 @ 10:55 :
het is wel een grote, geen kleintje :) hij was 150 gram geloof ik

de born2cook marinade klinkt wel lekker maar ik drink nooit wijn, dus dat is lastig. tenzij ik de dag erna wat mensen uitnodig om de fles leeg te makn, ofzo :)

Precies, of je zoekt nog een recept me rode wijn voor een ander gerecht :)

Sarah 08-12-2004 19:00

Het was lekker :)

Tiño 08-12-2004 19:20

Citaat:

Sarah schreef op 08-12-2004 @ 20:00 :
Het was lekker :)
mooi:).
Was het je eigen lammetje, dat het zo bijzonder voor je was?

Sarah 08-12-2004 19:23

nee, maar hij was zo duur :o

Sarah 08-12-2004 19:23

en ik eet niet heel vaak vlees

Tiño 08-12-2004 22:37

Citaat:

Sarah schreef op 08-12-2004 @ 20:23 :
nee, maar hij was zo duur :o
aha ik snap t.

Tiño 08-12-2004 22:38

Citaat:

Sarah schreef op 08-12-2004 @ 20:23 :
en ik eet niet heel vaak vlees
snap k ook , eet zelf nooit vlees ;) .

tictactoe 16-12-2004 17:32

een lief schattig klein lammetje

Sarah 16-12-2004 18:39

waarschijnlijk al een flink lam, want het was biologisch vlees en er zijn regels voor op welke leeftijd die dood mogen

Al Murphy 16-12-2004 19:06

godverdoeme, Sarah, je moet zo'n lekker vlees niet verpesten door het te marineren.

Je kan het wel met een soort van marinade-sausje inwrijven, maar niet te lang laten intrekken. Marineren is ideaal wanneer je vlees taai is. Vers- of diepvries-vers lamsvlees is jong vlees, en dus niet taai. (Marinade is wel goed voor echt schaapsvlees).

Laat je kotelet eerst een dagje ontdooien in de frigo. Ik grill een lamskotelet graag in een gietijzeren pan. Die maak ik enorm heet, en een beetje olijfolie erin. Olijfolie niet verbranden !!
Buitenkanten dichtschroeien (twee kanten), en pan van het vuur halen. Na drie minuten verder braden op een laag vuurtje. Alles samen duurt het ongeveer 6 minuten (naar smaak) voordat je koteletje klaar is. NIET IN DE KOTELET PRIKKEN. En zien dat hij/zij niet zwart wordt.

Over een lekker sausje moet ik nadenken. Die wijnjus lijkt we wel iets, maar heb ik nooit gehad.

Sarah 16-12-2004 19:43

psst, ik heb m al een week geleden gegeten :p marineren vond ik ook geen geweldig idee... heb de wijnjus gemaakt, in een kommetje ernaast gehad, besloten dat het vlees het niet nodig had maar dat het wel lekker was door de waterkersstampot :o dus eigenlijk was het hele topic overbodig, maargoed.

Al Murphy 16-12-2004 19:52

Ik zie dat dit ook al openstaat sinds 29-11.

Maar ondertussen heb ik toch mooi zin gekregen in lamskoteletjes...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.