Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   IJsmaakmachine (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1038221)

Leonoor 09-12-2004 14:46

IJsmaakmachine
 
Die heb ik gister gekocht en het is echt geweldig. :o

Er zit wel een boekje met recepten bij en ik kan natuurlijk zelf ook dingen uitproberen, maar misschien heeft iemand hier nog geweldige ideeën? ;)

jet 09-12-2004 15:38

wij zijn thuis helemaal gek van het stroopwafelijs wat mijn moeder er mee maakt. dat is echt goddelijk!

verder... blauwe m&m's maltheresers, marsen, pepernoten(al is dat nu wat t e laat.. scheen ook lekker te zijn, ik hou niet van pepernoten. speculaas kan dan ook denk ik)

marla 09-12-2004 16:29

Gewoon alle vruchten erdoorheen doen ofzo. Zoals: aardbei, banaan, kersen, mandarijn en dan nootjes (walnoten ofzo) erbij en chocola(hagelslag of gewoon stukjes fijngehakt chocola ofzo). Of kunnen vruchten niet?

Leonoor 09-12-2004 16:29

Citaat:

jet schreef op 09-12-2004 @ 16:38 :
wij zijn thuis helemaal gek van het stroopwafelijs wat mijn moeder er mee maakt. dat is echt goddelijk!
Wat wat is het recept daarvan? :p

Gewoon roomijs met stukjes stroopwafel? :)

Leonoor 09-12-2004 16:30

Citaat:

marla schreef op 09-12-2004 @ 17:29 :
Gewoon alle vruchten erdoorheen doen ofzo. Zoals: aardbei, banaan, kersen, mandarijn en dan nootjes (walnoten ofzo) erbij en chocola(hagelslag of gewoon stukjes fijngehakt chocola ofzo). Of kunnen vruchten niet?
Volgens mij kunnen vruchten wel: ik heb net aardbeienijs gemaakt. :) En er staan ook andere vruchtenijsrecepten in het boekje. :)

marla 09-12-2004 16:39

Citaat:

Leonoor schreef op 09-12-2004 @ 17:30 :
Volgens mij kunnen vruchten wel: ik heb net aardbeienijs gemaakt. :) En er staan ook andere vruchtenijsrecepten in het boekje. :)
Dan zou ik die met vruchten maken. I LOVE FRUITS. Ik eet altijd alleen maar fruitijs. :D

Dolores 09-12-2004 17:46

Een ijsmaakmachine!:eek: (y) Ik wist helemaal niet dat die dingen bestonden.:D Gaaf joh, hoe duur is zoiets?:o

BlueViolet 09-12-2004 18:32

Wij hebben zo'n ding. Maar volgens mij staat die nu bij mijn tante in Frankrijk omdat wij dat ding nooit gebruikten :(

sinaasappeltje> 10-12-2004 11:35

heb een keer lavendel ijs gezien in de magriet
\
zeg maar
áls je dat een keer gaat maken
wil ik wel een verslag zien hier opt forum ofzo
voor zoverre ik hier kijk.

Mara 10-12-2004 11:37

Je weet toch dat ik geen ijs mag Leonoor ;)

OT: Hertog heeft nu ijs met Toblerone stukjes, kan je misschien ook zelf maken?

Leonoor 10-12-2004 16:41

Citaat:

Dolores schreef op 09-12-2004 @ 18:46 :
Een ijsmaakmachine!:eek: (y) Ik wist helemaal niet dat die dingen bestonden.:D Gaaf joh, hoe duur is zoiets?:o
Deze was 18 euro bij het Kruidvat. :D :)

MissBi@tch 10-12-2004 17:33

die wou k eerst oook halen maar zag t gisteren pas en meestal is t dan al uitverkocht bij kruidvat :s
volgende keer beter !
veel plezier ermee in elk geval:D

Leonoor 12-12-2004 18:23

Citaat:

MissBi@tch schreef op 10-12-2004 @ 18:33 :
die wou k eerst oook halen maar zag t gisteren pas en meestal is t dan al uitverkocht bij kruidvat :s
volgende keer beter !
veel plezier ermee in elk geval:D

Je kunt iig ff gaan kijken, bij waar ik hem heb gehaad hadden ze er de negende nog flink wat. :)

Dank je wel. :) Ik ben nu bezig om stracciatella ijs te maken. :cool:

cyntha 12-12-2004 18:25

Citaat:

MissBi@tch schreef op 10-12-2004 @ 18:33 :
die wou k eerst oook halen maar zag t gisteren pas en meestal is t dan al uitverkocht bij kruidvat :s
volgende keer beter !
veel plezier ermee in elk geval:D

Hij is nu ook in de reclame bij de Expert. Was alleen wel een stuk duurder dan bij de Kruidvat, ik dacht rond de 35 euro.

jet 12-12-2004 20:49

Citaat:

Leonoor schreef op 09-12-2004 @ 17:29 :
Wat wat is het recept daarvan? :p

Gewoon roomijs met stukjes stroopwafel? :)

uh ja.. ik weet niet hoe zij het doet, maar ze maakt eerst gewoon het roomijs (standaar recept wat bij dat ding zat) en dan gooit ze er stukjes stroopwafel doorheen (y)
meestal 10 stroopwafels dacht ik.. maar ik weet niet op hoeveel roomijs dat is

Gimme more beer 13-12-2004 18:51

Citaat:

cyntha schreef op 12-12-2004 @ 19:25 :
Hij is nu ook in de reclame bij de Expert. Was alleen wel een stuk duurder dan bij de Kruidvat, ik dacht rond de 35 euro.
Die bij de expert is wél een goeie...

Jarahh 14-12-2004 10:03

Pasoa, citroensap en stukjes mango :D

Jarahh 14-12-2004 10:03

<-- Was wel voor sorbetijs.

JohnnyF. 19-12-2004 16:07

ik zag ze laatst ook bij de kruidvat, ze hadden er nog best veel, wil er morgen ook eentje gaan halen
maar hoe zit het met het schoonmaken, is dat makkelijk te doen?

Jolt 19-12-2004 19:31

Sorbet ijs is het makkelijkste, room ijs is stukken moeilijker.

Kokos ijs is wel lekker, gewoon van die kokos melk gemaakt.
Tomaten ijs, ook zeer lekker :D

Leonoor 20-12-2004 10:17

Citaat:

JohnnyF. schreef op 19-12-2004 @ 17:07 :
maar hoe zit het met het schoonmaken, is dat makkelijk te doen?
Valt wel mee, de bak en het 'roerding' kun je gewoon afwassen (met de hand, vaatwasser heb ik nog niet geprobeerd, maar lijkt me ook niet echt goed), en de deksel moet je gewoon afnemen (kun je volgens mij ook wel losmaken van de motor, maar dat is zo'n gedoe en echt vies wordt ie ook niet, bij mij niet iig ;)).

jet 20-12-2004 13:57

bitterkoekjes zijn trouwens ook (y)

henri de penri 21-12-2004 15:03

bananen, snickers en whiskey

Jules 21-12-2004 16:04

Chocolade en Baileys erbij rr :cool:

DigitalWorld 21-12-2004 17:52

hoe werkt zo'n ding?

gooi je er eerst ijs in en dan een ander ingredient? Dat is toch hetzelfde eefect als een mixer? Of ben ik nu te stom :eek:

SisterOfMercy 21-12-2004 18:04

Citaat:

ArvinaAcTurpis schreef op 21-12-2004 @ 18:52 :
hoe werkt zo'n ding?
Als je met de hand ijs maakt gaat het allemaal wel goed, behalve bij het invriezen, dan ontstaan er grote kristallen die het geheel er niet lekkerder op maken. In een ijsmachine wordt het ijs de hele tijd geroerd tijdens het afkoelen, zodat die kristallen niet ontstaan.

In kleine hoeveelheden is het ook mogelijk om het ijs goed te verpakken en dan in een zak met heel veel kleine ijsblokjes te doen, en die zak dan ongeveer een half uur lang goed in beweging te houden. Zelf gebruikte ik een te grote hoeveelheid, maar 't werd wel sneller koud dan direct in de vriezer. Alleen was't echt teveel werk.

Met de hand is yoghurt met banaan een goede combinatie, daar komen redelijk weinig kristallen in.

Leonoor 22-12-2004 10:11

't ligt er een beetje aan wat voor ijs je maakt, maar je mengt de ingredienten (bv. slagroom, melk, suiker en iets om de smaak te geven), dat die je in de ijsmachine en die roert het dan een bepaalde tijd (half uur ongeveer) en in die tijd koelt het af en wordt het al een soort van ijs, daarna plaats je het een tijd (ook ongeveer een half uur) in de vriezer en dan bevriest het verder en wordt het dus echt ijs. Je hebt dan dus idd veel minder (vrijwel geen) last van die kristallen ed. :)

Rachel 23-12-2004 17:43

Ik dacht dat dat toch niet zou werken, maar ik denk dat ik nogeens ga kijken of ze ze heeeél toevallig nog hebben (A)
Ik dacht dat ik ze eergister ook zag bij het Trekpleister?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.