Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   wentelteefjes (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1061408)

gurdy 03-01-2005 10:31

wentelteefjes
 
Okee, toch maar even vragen. Hoe maken jullie wentelteefjes?
Ik ging ze gisteren maken, omdat ik niet zoveel te doen had.
Ik wist alleen niet zo goed hoe ik ze moest maken, dus dat heb ik opgezocht op internet.
"Brood dopen in een mixje van melk, eieren en wat kaneel en daarna goudbruin bakken in de pan."

En ze waren me toch víes!!

Maken jullie ze ook zo? Zo ja, dan lust ik dus geen wentelteefjes, zo nee, dan heb ik gisteren neppe wentelteefjes gegeten :eek:

Sarah 03-01-2005 10:37

Ik doe geen kaneel in het mixje, ik strooi er wel kaneel en suiker op als ze klaar zijn.
Bij het mixje van melk en ei moet er even veel melk als ei in zitten. Je moet het er even laten intrekken, en dan het brood uit het megsel halen :P en bakken in boter of margarine, en het moet wel gaar zijn, want rauw ei is vies (en niet al te gezond).
Gewoon hetzelfde idee als pannenkoeken, behalve dan dat bij pannenkoeken het meel gewoon meel is en geen brood.

Heb je ze nooit gegeten terwijl iemand anders ze had gemaakt trouwens?

gurdy 03-01-2005 10:45

Nope, ik had ze nog nooit gehad.
Kan best zo zijn dat dat ei van mij nog een beetje rauw was trouwens... :rolleyes: Het smaakte iig erg vies.

AlopiA 03-01-2005 10:51

mix:
2 eieren
melk
suiker
kaneel

even goudbruin bakken in de pan, en eventueel beleggen met poedersuiker en kaneel

Auntie M 03-01-2005 12:11

Citaat:

gurdy schreef op 03-01-2005 @ 11:45 :
Nope, ik had ze nog nooit gehad.
Kan best zo zijn dat dat ei van mij nog een beetje rauw was trouwens... :rolleyes: Het smaakte iig erg vies.

Ieeew. Ze moeten lekker goudbruin zijn en als je rauw ei hebt gezien dan heb je het mixje niet goed geklutst.
En verder moet er natuurlijk suiker over nadat je ze gebakken hebt.

gruncher 03-01-2005 16:25

Mijn methode : 3 borden klaarleggen + 3 broodplakjes... Pan opwarmen

in het eerste bord (diep) *3 eieren* (Dip het brood erin)
In het tweede bord *bloem*
In het derde bord doe ik de wentelteefjes die klaar zijn


bereiding;

Dip het brood goed in het ei.. vervolgens in het meel dippen
je bakt deze broodjes in een pan met roomboter..

als ze alledrie klaar zijn strooi je er een beetje kaneel en suiker na
keuze op.


Succes!

Bloem 03-01-2005 21:44

Citaat:

Sarah schreef op 03-01-2005 @ 11:37 :
Ik doe geen kaneel in het mixje, ik strooi er wel kaneel en suiker op als ze klaar zijn.
Bij het mixje van melk en ei moet er even veel melk als ei in zitten. Je moet het er even laten intrekken, en dan het brood uit het megsel halen :P en bakken in boter of margarine, en het moet wel gaar zijn, want rauw ei is vies (en niet al te gezond).
Gewoon hetzelfde idee als pannenkoeken, behalve dan dat bij pannenkoeken het meel gewoon meel is en geen brood.


Inderdaad, zo maak ik ze ook :)

henri de penri 04-01-2005 01:57

alles smaakt lekker met sate saus

MB 04-01-2005 22:45

Citaat:

henri de penri schreef op 04-01-2005 @ 02:57 :
alles smaakt lekker met sate saus
bah

OceanEye 04-01-2005 23:07

Paar eieren en een beetje melk mixen. Broodje dippen. In pan doen. Uit pan halen. Suiker erover. Kaneel erover. Happen.

*oma* 05-01-2005 16:05

mjam, met daarna kaneel en suiker, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

(dan moet et goed komen)

Linda1985 06-01-2005 19:24

wel 1 tip je moet geen vers brood gebruiken. Dus zeg maar brood van een dag oud. Anders vallen ze zo uit elkaar.

DigitalWorld 09-01-2005 17:08

inderdaad, oud brood!

Maar ik doe meestal geen ei, wel heel veel kaneel. EN ik knijp de broodjes nog even uit voordat ik ze uit de melk haal anders zijn ze niet lekker.

liefs.

tictactoe 09-01-2005 20:25

INGREDIENTEN:

8 sneetjes brood
1 ei
1 eidooier
30 gram suiker
1 theelepel kaneel
2,5 dl lauwe melk
60 gram Blue Band
fijne tafelsuiker

BEREIDINGSWIJZE:

Ontkorst de sneetjes brood. Klop in een wijde schaal het ei, de eidooier, de suiker en de kaneel schuimig. Klop er de melk door.
Leg de sneetjes brood met 1 kant even in het ei-melkmengsel. Wentel ze en laat ze er met de andere kant even in liggen tot ze doorweekt zijn.
Leg de sneetjes die voldoende zijn geweekt in een hoekje van de schotel voorzichtig op elkaar. Ze mogen niet breken.
Smelt in de koekenpan de helft van de margarine tot het lichtbruin kleurt. Bak hierin 4 sneetjes brood aan beide kanten op een matig vuur goudbruin. Leg ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Bak nog 4 sneetjes.
Bestrooi de wentelteefjes met fijne tafelsuiker. Serveer er naar wens appelmoes apart bij.

perzikje 16-01-2005 19:23

Ik neem gewoon n diep bord met melk en als ik wil doe ik er een ei in, maar zonder kan het net zo goed. Brood erin doen, zodat de melk goedi het brood opgenomen wordt en vervolgens de pan in. Ene kant briun bakken, omdraaien en andere kant bruinbakken. De eerstgebruinde (vaag woord) kant daar doe je filnk wat suiker en kaneel op. Je moet de suiker juist meebakken, dat is veel lekkerder dan wanneer je het er achteraf pas opdoet. Vind ik dan...

FayLa32 16-01-2005 19:47

Ik gebruik altijd alleen ei :confused: (ja en brood natuurlijk) en als t gebakken is een paar kilo suiker eroverheen.
Nou heb ik ook nog nooit geléérd hoe het eigenlijk moest, maar met alleen ei (en zonder melk en kaneel o.i.d.) is 't ook lekker :)

Flijn 17-01-2005 17:11

Recept van mijn vriend: paar eieren, bruine suiker, tandorikruiden, strooikaas (oud). Door mekaar kloppen, boterham er doorheen halen. bakken, klaar!

Klinkt raar, is lekker :cool:

O ja, hij gebruikt gewoon bruin brood, hoeft niet eens oud te zijn.

Volgens mij kun je echt de meest vreemde combinaties maken en nóg iets lekkers krijgen.

Roos 17-01-2005 17:17

Ik doop de boterham eerst in een mengsel van ei en melk.
En daarna in een laagje paneermeel. Dan bakken.
Het resultaat is een superknapperig lekker laagje (y)

En dan met veel suiker opeten hmmm

Tofke_H 17-01-2005 17:44

http://forum.scholieren.com/showthre...hreadid=702261


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.