Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   hoe maak jij je spaghetti saus? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1065033)

Red Lion 06-01-2005 21:22

hoe maak jij je spaghetti saus?
 
ik koop altijd potjes klaargemaakte saus maar die smaken altijd veel zoeter dan zelfgemaakte? Hoe maak jij de jouwe? Tomatensaus of iets anders?

Fleebee 06-01-2005 21:23

Hele simpele spagetti-kruiden over de groente... saus genoeg !

Zo vind ik de spagettie het lekkerst :D

Al Murphy 06-01-2005 22:24

500gr gemengd gehakt
1 ui
rode paprika
1 grote wortel
3 teentjes knofloog
8 (gepelde) tomaten
1 potje (140g) tomatenpuree
kruiden: zout, peper, 3 laurierblaadjes, harrissa, tijm, oregano.

Gehakt en ui worden gebraden in hete olijfolie (best niet eerste persing) en geplet op een hoog vuurtje. Wanneer dit gebraden is voeg ik knoflook, paprika en wortel toe (in kleine stukjes gesneden). 3 minuten roerbakken op hoog vuur.

Tomaten pellen en ontdoen van pitten. Tomaten en tomatenpuree worden bij de rest gevoegd. Alles onder elkaar roeren. Zout, peper en laurierblad toevoegen en anderhalf uur laten sudderen (met deksel) op laag vuurtje.

2 à 3 minuten door laten koken op hoog vuur, onder voortdurend roeren. Tijm en oregano naar smaak toevoegen, en even laten afkoelen zonder deksel, onder voortdurend roeren.

Pasta al dente (beetgaar) koken (zout en olijfolie in het kookwater doen).

Oopdienen met geraspte parmezan.

Qamra 07-01-2005 07:05

Ui snipperen en teen (of 2/3 :))knoflook uitpersen, ui en knoflook bakken, gehakt erbij, flink doorbakken, pot tomatenprut van AH Biologisch erbij, zout erbij, schep suiker en basillicum. Nog even in laten koken en klaar.

YPrue 07-01-2005 08:39

Meestal is het gewoon zo'n tomatensaus uit zo'n potje en dan doen we er nog wat champignons en wat groenten doorheen.

marrel 07-01-2005 09:17

wij nemen gewoon altijd mix van eh.. honig ofzo?

Daantje_0705 07-01-2005 13:33

Ik bak altijd eerst hamblokjes, dan soms een uitje erbij of een preitje, paprika erbij. Dan een pot pastasaus erbij of alleen tomatensaus en dan ook extra spaghettikruiden erbij uit een pot.

perfectme 07-01-2005 13:44

Gemengd gehakt met spaghettikruiden, pili pili, tabasco, zwarte peper, peterselie en look op het vuur zetten en alles goed vermengen onder het koken.
Als al het gehakt van kleur is veranderd er tomatenpuree en spaghettisaus uit de aldi aantoevoegen en afkoken.

Linda1985 07-01-2005 14:22

uien snijden + knoflook persen --> bakken
gehakt rullen en goed mee door laten bakken
zakje soepgroenten mee laten "bakken"
2 van die kleine blikjes of 1 wat groter blikje tomatenpuree toevoegen
2 zakjes italiaanse kruidenmix van honig met water aanlengen en dit over het vlees en groentenprutje heenschenken
het zachtjes in laten koken
wat oregano, basilicum en paremezaanse kaas eroverheen strooien

Klaar saus :D

kant en klare saus uit pot nog nooit gehad eigenlijk. Is dat wel lekker??

snoopy 07-01-2005 15:09

uitjes en knoflook in de pan bakken, gehakt erbij en daarna spaghettisaus.

Somebody Special 07-01-2005 17:33

Spaghetti:

2 uien
4/5 teentjes knoflook :D
500 gram mager rundergehakt
1 blikje tomaten
1 blikje tomatenpuree



Macaroni:

1 ui
zakje chinese roerbakgroenten (AH)
pakje Honig spaghetti/macaronikruiden
500 gram mager rundergehakt

zeep007 07-01-2005 19:41

bak wat gehakt , doe er een uitje door, wat paprika, pakje spaghettimix aangemaakt met water, wat teentjes knoflook er door.
En smullen maar!

?OWAN! 08-01-2005 12:44

Verse Basilicum
Parmezaanse kaas
tomaten blokjes uit blik
runder reepjes
veel knoflook
uien
paprika
courgette
peper/zout/gedroogde basilicum

Dolores 08-01-2005 13:18

Meestal gewoon (tomaten)saus uit een potje en dan daar maar vanalles doorheen doen. Wat precies verschilt per keer.:)

M@rco 08-01-2005 13:23

Men neme een hoeveelheid water en Honig mix voor bolognesesaus. Dit flikker je in een pan, je roert wat en laat het een minuut of 10 pruttelen. Voila :cool:

M-Leentje 09-01-2005 12:56

Ik neem altijd een klein uitje en bak die in de pan, doe er daarna ong 250 gram gehakt in en dan een tomatensaus.. Vaak gooi ik er dan nog wat extra kruiden en een beetje ketchup doorheen..
Ik neem zelf de meest neutrale saus uit de winkel, ik maak hem zelf wel op smaak..

Bloem 09-01-2005 13:08

Ui, champignons, en paprika gaan er altijd in, en daarbij courgette/prei en vaak ook broccoli/bloemkool. Dat allemaal fijnmalen, in een pan doen en een beetje bakken/warm maken, pakje pomedore erbij, en een zakje sausmix met eventueel nog wat water. In de niet-vega versie gaat ook nog gehakt.

Ook lekker; Ui snipperen, champignons in plakjes snijden en paprika in blokjes, dat met pomedore en zo'n zakje mix. Dan is de groente dus wat groter, maar er zit wel minder in, niet zo gezond natuurlijk.

Bloem 09-01-2005 13:10

Oh, en Italiaanse kruiden, van de Makro (y)

Sarah 09-01-2005 13:42

aan kant en klaar saus is suiker toegevoegd. Als je het zoet wil hebben kun je dat dus ook doen.

Als ik tomatensaus maak ontvel ik wat tomaten, laat het vocht dat bij de pitjes zit eruit lopen, pureer ze (staafmixer), doe er kruiden bij (vooral oregano), laat het beetje inkoken, eventueel wat tomatenpuree erbij voor de dikte, klaar. Smaakt wel anders dan uit een potje.

ChocLot 09-01-2005 15:51

Als saus altijd rundergehakt, uisnippers, prei, paprikablokjes, honig spaghetti/macaroni saus pakket, spaghetti melange kruiden van de Oil & Vinegar. Heerlijk!

Balance 09-01-2005 16:25

Of ik pak zo'n zakje knorr (denk ik?) spaghettimix en braadt daarnaast nog wat gehakt. Op het einde gooi ik het dan door elkaar.

Óf ik pak een potje spaghettisaus (heinz ofzo?) en snij wat paprika, tomaat en ui. Allemaal een beetje roerbakken, wat gehakt d'r bij, saus d'r overheen en even laten koken.

DigitalWorld 09-01-2005 17:05

Tomaten ketcup met stukjes omelet :)

Sandersss 09-01-2005 17:06

Kant en klaar bij van de supermarkt (y)

Tenminste, dat doet me ma dan he

ChocLot 09-01-2005 17:21

Citaat:

ArvinaAcTurpis schreef op 09-01-2005 @ 18:05 :
Tomaten ketcup met stukjes omelet :)
Dat ga je niet menen! Klinkt niet erg smakelijk.

Pinksterhaas 10-01-2005 05:58

Ik heb niet echt een vast recept. Maar ik begin met gehakt, ui en knoflook. Beetje peper en zout. En dan meestal campions, tomaat, paprika, wortel, prei of andere groente er door. En dan gewoon een blik gepelde tomaten tomaten. Nog wat kruiden toevoegen, en even laten pruttelen tot die tomaten kapot zijn gekookt.

nienke85 12-01-2005 09:48

stukjes kip bakken in olijfolie met knoflook en italiaanse kruiden en peper en zout..
Dan champignons en courgette gesneden erbij bakken.. bakje roomkruidenkaas erdoor roeren, half bakje slagroom.
Dan een bosuitje snijden en wat bieslook en dat erbij doen, even in laten koken en je hebt een heerlijke saus voor over de PASTA!!

Sarah 12-01-2005 10:49

ohja, ik doe er ook knoflook (klein teentje) en een sjalotje in. Nog vergeten. Wel belangrijk voor de smaak enzo.

the exploding boy 12-01-2005 11:23

1 pakje Quorn ( gemalen )
1 fles biologische tomatensaus
3 teentjes knoflook :o
wat olijfolie
wat rode wijn :bloos:
laurier
basilicum
en lemon/peper/oregano mix

GetchaGood 12-01-2005 18:11

1 beker creme fraise
1 ui per persoon
En 1 speklapje / varkensvlees / wat er ligt

Kook spagetti! Snij de uien niet te fijn, gooi ze in een pan, voeg er ketjap manis aan toe, zodat het lekker bruin ziet en nog wat water zodat de uitjes lekker zacht blijven en niet krimpen!
Snij het vlees fijn en bak het. Warm de creme fraise op!

En dan spagetti in je bordje leggen, ruime hoeveelheid creme fraise erover heen gieten, uien er boven op en het vlees! En eten maar! Echt té lekker gewoon! Try it!

Miracle 12-01-2005 18:13

Tomatenpuree of iets, gehakt en kruiden...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.