![]() |
[bi] eenvoudige/complexe koolhydraten
hoi! Weet iemand waar ik meer kan vinden over het verschil tussen monosachariden (rietsuiker bv.) en polysachariden (zetmeel). Waarom is zetmeel nu gezonder?
Het wordt langzamer afgebroken.. maar dat zou voor een gezond mens volgens mij niet uit mogen maken (?). Het veroorzaakt iets minder gaatjes.. maar dat is ook geen groot verschil. Wat dan wel? Alvast bedankt! :) |
Disacchariden worden sneller omgezet in vetten, doordat je in één keer een grote stijging van de glucosespiegel in je bloed krijgt, terwijl bij bijvoorbeeld zetmeel de glucose gedoseerd in je bloed komt.
|
aha bedankt :)
|
Fruitsuikers, zoals fructose (mono-saccharide), zijn wel weer langzame koolhydraten. Er is ook een index voor, maar de naam van die index is me ontschoten.
|
glycemische index? :)
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.