![]() |
[bio]
Hoi
Ik heb even een vraagje; klopt het dat er in bananen een enzym zit dat vitamine C afbreekt? Dus als je er bijvoorbeeld sinaasappelsap bij geprakte banaan (enzym werkt alleen bij geprakte banaan) doet, dat die vitamine C dan wordt afgebroken. En wordt de vitamine C in dit mengsel sneller afgebroken naarmate je de sinaasappel en geprakte banaan bij elkaar hebt gedaan, of juist steeds langzamer? Ik hoop dat iemand dit weet. Groetjes |
ja, in banaam komt idd een enzym voor dat vitamine C afbreekt. Over de reactiesnelheid kan ik niets vertellen --> heb de proef nooit gedaan. Wat let je om deze proef voor een po te doen ofzo.
|
Als je dit mengt met 'n DCPIP-oplossing, en het wordt steeds langzamer kleurloos, wat betekent dat dan?
|
weet iemand dit? alsjeblieft :)
|
mijn moeder heeft me vroeger wel eens verteld dat ze vroeger in het ziekenhuis banaan en sinaasappel bij elkaar deden en aan de kinderen gaven voor de vitaminen, nu doen ze dat niet meer omdat de banaan de vitamine opheft ofzo..
k zou niet wete waarom en hoe, k weet alleen dat et zo is |
Citaat:
|
dus als de oplossing minder snel kleurloos wordt, zit er minder vitamine in, toch?
En gaat dat ontkleuren na verloop steeds langzamer. |
DCPIP is indicator voor vitamine C
--> kortom: als er geen vitamine C is dan krijgt je oplossing geen kleurtje. reactiesnelheid kun je meten door de tijd te meten tot ontkleuring van je oplossing bij bekende hoeveelheid vitamine C. vergelijk reactiesnelheden van verschillende mengsel en trek je conclusie of geprakt sneller vitamine C wordt afgebroken of niet. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.