Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Huiswerkvragen: Exacte vakken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   bio nog steeds (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1105232)

sarita 16-02-2005 12:57

bio nog steeds
 
ik weet al dat ik al een topic heb

maar daar staat deze vraag nog onbeantwoord in de rest heb ik al wel!
wat voor effect heeft suiker op de zure smaak van azijn?

Alicia Silverstone 16-02-2005 13:18

Nou ja, ik kan me voorstellen dat als je er maar genoeg suiker in gooit, dat de azijn dan niet meer zo zuur smaakt, maar zoet.

MasterB 16-02-2005 14:43

Je zou de proef op de som kunnen nemen met iets dat zuur smaakt en iets dat zoet smaakt. Gooi een overmaat van het zoete erbij en kijk of je ook maar iets waarneemt.

Jampot 17-02-2005 00:22

je tong kan alleen zoet, zuur, bitter en zout (en umami volgens sommigen) onderscheiden. gooi genoeg zoetigheid door een zuur iets heen en je toch zal van slag raken. denk alleen maar aan cola, dat met een pH van 2-3 toch niet zuur smaakt.

MieX 17-02-2005 13:31

Op moleculair niveau zal er geen interactie zijn, het is wel zo dat je dan zoete en zure 'signalen' doorstuurt naar je hersenen. Als je er dus heel veel zuiker doorheen doet kan het op een gegeven moment zo zijn dat er in verhouding zo weinig 'zure signalen' doorkomen dat je hersenen ze niet meer opmerken


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.