Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Zelf lekkere snoepjes maken: (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1106844)

Jolt 17-02-2005 22:25

Zelf lekkere snoepjes maken:
 
Ik heb een lekker recept voor iemand die zich verveelt.

Men neemt:

- 1 Sinasappel
- 100 Gram water
- 150 Gram witte bastard suiker
- 100 gram kristal suiker

Men doet:

1. Schil de sinasappel, maar zorg ervoor dat je alleen de schil heb, dus met zo min mogelijk wit, of eigenlijk geen wit, omdat het bitter is.
2. Als ze dus helemaal schoon zijn, (de schillen) zonder het bittere gedeelte. Snij ze heel fijn in dunne sliertjes.
3. Zet het water met de suiker op, gooi daar de sinasappel sliertjes in.
4. Beweeg af en toe met de pan, en laat hem lekker koken. Als het goed is zie je er vocht uitkomen. (Als je eens draait met de pan, of een draaiende beweging maakt, zie je het beter)
5. Leg op een vet vrij papiertje, de kristal suiker.
6. Haal met een vork de sliertjes eruit, laat ze uit druppen en doe ze op de suiker, haal ze er doorheen. Dat dus overal suiker zit.
7. Proef eraan. Als ze een zachte structuur hebben en een zachte zoet/zure sinasappel smaak hebben zijn ze gelukt.

Zeer lekker, leuk als snoepjes, maar ook leuk voor bij een varkenshaasje of zo.

We moesten ze op school maken, super die dingen. Een ding weet ik al, voor mijn examen maak ik een Sinasappel bavarios met die geconfijte Sinasappel zestes.

Probeert het uit als je tijd hebt, en laat het eens weten wat je ervan vondt???

-(L)- 18-02-2005 20:51

Kan me niet voorstellen dat 't lekker is.

Sasbeest 19-02-2005 16:31

Zijn ze niet mierzoet?

Sjoerd 19-02-2005 18:39

lijkt me wel bijzonder. :)

Sookie 19-02-2005 19:29

Citaat:

Happyyy schreef op 18-02-2005 @ 21:51 :
Kan me niet voorstellen dat 't lekker is.

Quiana 19-02-2005 19:36

Citaat:

Happyyy schreef op 18-02-2005 @ 21:51 :
Kan me niet voorstellen dat 't lekker is.
Omdat ik denk dat ze idd mierzoet zullen worden..

Jolt 20-02-2005 03:03

Valt reuze mee. Door het water, en die olien die uit de schilletjes komen wordt het geneutraliseerd.

'Try it and you will know'

Jules 21-02-2005 18:49

Ik heb 't overgeschreven :) alleen staat 100 gram water & bastard suiker wel wat raar :p

Oja nog een vraagje: moet je de schilletjes nou in suikerwater koken? En daarna de sliertjes door een nieuwe portie kristalsuiker halen? En hoe lang moet het koken?

bertbart 22-02-2005 15:43

bah

LeBitch 22-02-2005 15:44

bah wat goooor :mad:

geriber 26-02-2005 21:38

ha vet dat ga ik eens proberen :D

Jampot 27-02-2005 08:28

Citaat:

geriber schreef op 26-02-2005 @ 22:38 :
ha vet dat ga ik eens proberen :D

Jolt 27-02-2005 12:22

Citaat:

Jules schreef op 21-02-2005 @ 19:49 :
Ik heb 't overgeschreven :) alleen staat 100 gram water & bastard suiker wel wat raar :p

Oja nog een vraagje: moet je de schilletjes nou in suikerwater koken? En daarna de sliertjes door een nieuwe portie kristalsuiker halen? En hoe lang moet het koken?

Die schilletjes moet je koken in het suiker water van water/witte bastard suiker. Als er eenmaal geen vocht meer uitkomt, ongeveer 5 minuten, schilletjes met een vork op een papiertje leggen met wat kristal suiker. Dat het sliertje helemaal bedekt is.

Sappie 27-02-2005 18:50

hmm ik ben benieuwd :P
ik probeer het wel eens uit :)

Andijvie 27-02-2005 19:00

Lijkt me vreselijk zoet...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.