Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Waarom moet je zalm door bloem halen? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1116562)

Chandis 28-02-2005 22:16

Waarom moet je zalm door bloem halen?
 
-

xineof 28-02-2005 22:23

Ik doe zalm nooit door bloem - met viskruiden/citroensap wel -, maar andere vissoorten zoals scholfilet ed. wel, omdat:

- er dan minder vet in de vis kruipt
- sommige mensen een krokant laagje lekker vinden

Jolt 28-02-2005 23:02

Citaat:

xineof schreef op 28-02-2005 @ 23:23 :
Ik doe zalm nooit door bloem - met viskruiden/citroensap wel -, maar andere vissoorten zoals scholfilet ed. wel, omdat:

- er dan minder vet in de vis kruipt
- sommige mensen een krokant laagje lekker vinden

haha minder vet, die had ik nog nooit gehoord :P.

Nee het is eigenlijk om deze reden:

- Om de sappen van de vis in de vis te laten houden.

En natuurlijk ook om een lekker krokant laagje, dat doet men overgings bij elk wit vlees.
Wat normaal in keukens wordt gebruikt is vis meel, dat is een mengsel van bloem, paneermeel, kruiden, peper en zout.

Je moet de bloem in een bakje doen, de vis er in leggen beetje bestrooien dat overal bloem zit, en daarna afkloppen, anders krijg je van die vette klonters zijn niet lekker.

MevrouwM 04-03-2005 14:25

Ik eet nooit zalm, maar ik weet wel dat mijn moeder de gehaktballen altijd in de bloem rolt, zodat ze stevig blijven :).
Maar volgens mij doet mijn moeder dit niet met zalm.

Andijvie 04-03-2005 14:44

Mijn vader doet het standaard wel, mijn moeder niet. Het verschil is dat die van mijn moeder vaak wat droog zijn en die van mijn vader niet :)

Mara 04-03-2005 14:47

Ik doe dat nooit :confused:

Alex 04-03-2005 15:28

Zalm in de olie bakken? Gewoon op de gril :) (y)

Sarah 04-03-2005 18:15

ik haal vis niet 'door de bloem' want dat is bloemverspilling en een knoeiboel... gewoon een beetje bloem op de vis leggen en er goed overheen smeren :)

Boogie 05-03-2005 12:19

Dat is zonde van de zalm. :( Gewoon bakken.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.