![]() |
Waarom moet je zalm door bloem halen?
-
|
Ik doe zalm nooit door bloem - met viskruiden/citroensap wel -, maar andere vissoorten zoals scholfilet ed. wel, omdat:
- er dan minder vet in de vis kruipt - sommige mensen een krokant laagje lekker vinden |
Citaat:
Nee het is eigenlijk om deze reden: - Om de sappen van de vis in de vis te laten houden. En natuurlijk ook om een lekker krokant laagje, dat doet men overgings bij elk wit vlees. Wat normaal in keukens wordt gebruikt is vis meel, dat is een mengsel van bloem, paneermeel, kruiden, peper en zout. Je moet de bloem in een bakje doen, de vis er in leggen beetje bestrooien dat overal bloem zit, en daarna afkloppen, anders krijg je van die vette klonters zijn niet lekker. |
Ik eet nooit zalm, maar ik weet wel dat mijn moeder de gehaktballen altijd in de bloem rolt, zodat ze stevig blijven :).
Maar volgens mij doet mijn moeder dit niet met zalm. |
Mijn vader doet het standaard wel, mijn moeder niet. Het verschil is dat die van mijn moeder vaak wat droog zijn en die van mijn vader niet :)
|
Ik doe dat nooit :confused:
|
Zalm in de olie bakken? Gewoon op de gril :) (y)
|
ik haal vis niet 'door de bloem' want dat is bloemverspilling en een knoeiboel... gewoon een beetje bloem op de vis leggen en er goed overheen smeren :)
|
Dat is zonde van de zalm. :( Gewoon bakken.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.