Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Kruiden (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1116596)

Balance 28-02-2005 22:46

Kruiden
 
Gebruik jij zelf vaak kruiden in de gerechten die je klaar maakt?
Of als anderen een gerecht hebben gemaakt om toch je eigen eten wat op smaak te brengen?

Zo ja, welke kruiden gebruik je allemaal?
Heb je je kruidenkastje helemaal vol, of hou jij het bij wat zout en peper?

Jolt 28-02-2005 22:56

Zonder kruiden kan je niet koken.

Kruiden zijn een must. Die geven juist de lekkere smaak eraan.
Ik gebruik van peper, zout tot gember tot andere rare kruiden mix.

:)

Qamra 01-03-2005 07:00

We gebruiken een paar potjes van Verstegen (over gehouden aan een stage.). Verder gebruiken we alleen peper, zout, paprikapoeder, kerrie, peterselie, basilicum, bieslook.. Gewoon standaard dingen.

Bell 01-03-2005 07:09

wij gebruiken idd ook de standaard dingen... maar we hebben ook wel een aantal andere kruiden als laos enzio..

cyntha 01-03-2005 09:55

Ook wij gebruiken de standaard kruiden.

TranceGirl 01-03-2005 10:03

Meestal gewoon peper of zout (y)

Maharani 01-03-2005 12:15

Citaat:

Jolt schreef op 28-02-2005 @ 23:56 :
Zonder kruiden kan je niet koken.

Kruiden zijn een must. Die geven juist de lekkere smaak eraan.
Ik gebruik van peper, zout tot gember tot andere rare kruiden mix.

:)

juist (y)

wij gebruiken heel veel kruiden, vooral indiase kruiden. maar ook chinese en indonesische.
ja en de standaard kruiden.

pastelli 01-03-2005 15:47

Niet zo vaak exotische soorten...alleen voor speciale gerechten. Sambal maakt vaak een hoop goed ;)

PV 01-03-2005 16:11

Zélden.. ik heb wel zo'n potje waar 6 dingen bij elkaar zitten (nootmuskaat, kerrie, peper, paprika, zout en nog iets) maar alleen het zout gebruik ik zo nu en dan omdat dat moet volgens de gebruiksaanwijzing. Ik vind m'n eten prima zonder allerlei dingen erover.

Mara 01-03-2005 16:28

Wij eten bijna alleen maar hollandse kost, dus dat komt neer op alleen zout en peper.

Als ik kook maak ik nog wel 's iets 'anders' en gebruik dan ook allerlei kruiden.

Pinksterhaas 01-03-2005 17:21

Ik gebruik redelijk veel kruiden en dan het liefst vers! :)

Sarah 01-03-2005 18:55

jah, niet alleen in 't avondeten maar ook bij tostis en door de brinta (al is kaneel een specerij en geen kruid... maargoed).
Ik beschik over grote busjes kaneel, peper, paprikapoeder, kerrie, nootmuskaat, en gehaktkruiden, kleinere potjes scherp paprikapoeder, cayennepeper, chilipeper, djinten en sereh, doosjes basilicum, oregano, bieslook, koriander, djahé, kurkuma, en speculaaskruiden, en per theelepel verpakte dingetjes van karwijzaad, kervel, kardemomvruchtpoeder en salie.
Ik heb ze allemaal wel eens gebruikt, behalve de speculaaskruiden. Sommigen heb ik van mijn moeder gekregen omdat zij ze per ongeluk dubbel had gekocht, anderen heb ik gekocht omdat ze in een recept hoorden, van mij door het eten moesten, of mij leuk leken om eens te proberen

sunzonsoleil 01-03-2005 23:46

verschillend --> zout, peper, peterselie, basilicum, slakruiden, biefstukkruiden, dille, rozemarijn enz..

TechXP 02-03-2005 01:12

Citaat:

Balance schreef op 28-02-2005 @ 23:46 :
Gebruik jij zelf vaak kruiden in de gerechten die je klaar maakt?
Of als anderen een gerecht hebben gemaakt om toch je eigen eten wat op smaak te brengen?

Zo ja, welke kruiden gebruik je allemaal?
Heb je je kruidenkastje helemaal vol, of hou jij het bij wat zout en peper?

Ik heb vele potjes met kruiden. Ik hou vooral van pittige kruiden dan.
Paprikapoeder, chilipoeder, basilicum e.d.

Lady Jane 02-03-2005 08:41

Oregano.
Basilicum.
Tijm.
Peterselie.
Peper.
Zout.
Vetsin.
Chilipoeder.
Kerrie.
Djahé.
Djintan & dat soort dingen.

Ligt er maar net aan wat je maakt. :cool:

Love_Fulfilled 02-03-2005 11:55

Het keukenkastje staat hier helemaal vol. Het eten is ook anders zo flauw vind ik.
M'n moeder gebruikt altijd heerlijke kruiden.

freakje 02-03-2005 12:29

Mijn favorieten: paprika, chili, gedroogde peterselie en look

Vice 02-03-2005 13:08

aardappelkruiden voor over de krieltjes (y)

ArtemisQ 03-03-2005 16:30

Er staat wel wat.. maar ik weet nooit echt wat ik d'r door heen moet gooien en wat voor smaak het er aan toevoegd. Dus meestal gooi ik er gewoon een zooi italiaanse tuinkruiden doorheen.
Van de rest weet ik niet goed hoe ik 't moet gebruiken..

Andijvie 03-03-2005 17:53

Ik gebruik altijd kruiden en specerijen bij het koken, heb ook genoeg potjes in mijn kast staan :) Wat ik gebruik, hangt natuurlijk af van wat ik maak. Ik denk dat ik kaneel wel heel vaak gebruik (vooral door rijst en over pannekoeken met wat boter). Verder gebruik ik ook graag (verse) nootmuskaat, voor over bonen, bloemkool, spruitjes etc...

de Koe! 03-03-2005 20:09

Vooral verse kruiden. Verse koriander is mijn favoriete kruid. Gerechten met verse koriander en gember zijn vrijwel altijd heerlijk :)

dyfusica 04-03-2005 07:50

Citaat:

cyntha schreef op 01-03-2005 @ 10:55 :
Ook wij gebruiken de standaard kruiden.

Scarlett 04-03-2005 09:03

Citaat:

Lady Jane schreef op 02-03-2005 @ 09:41 :
Oregano.
Basilicum.
Tijm.
Peterselie.
Peper.
Zout.
Vetsin.
Chilipoeder.
Kerrie.
Djahé.
Djintan & dat soort dingen.

Ligt er maar net aan wat je maakt. :cool:

Ik moet opeens aan Lisette denken. :mad:

Maar bij mij zo ongeveer hetzelfde. :)

marrel 04-03-2005 10:09

gewoon standaard peper en zout en vleeskruiden en kipkruiden en dat soort dingen :o

Miracle 05-03-2005 20:15

Wij hebben lekkere mozarella (?) zout. :cool:
M'n moeder gebruikt redelijk veel kruiden, ik ben niet zo goed in het zelf fabriceren van lekkere gerechten helaas. (n)

Alex 06-03-2005 11:22

Meestal alleen peper&zout. Ik weet niet goed welke kruiden waar bij passen en ben bang dat ik alles verpest ermee :(


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.