![]() |
Tofu zelf kruiden
Ik heb vanmiddag een blok ongekruide tofu gekocht en nu vraag ik me af hoe ik dat moet kruiden. Ik had hier op het forum al gelezen dat je het moet marineren met bijvoorbeeld sojasaus, uitje en knoflook maar nou staat op het pak dat je het eerst vijf minuten in water moet koken dus nu snap ik het niet meer.
Kan iemand me vertellen hoe het moet? Goede recepten zijn ook nog welkom :) Ik heb ervoor gekozen om het niet in dit topic te vragen omdat dan waarschijnlijk dat hele topic een chaos wordt. Als ik het toch daar had moeten vragen, sorry. :bloos: |
ehm, als ik tofu koop zit het al samen met wat water in een bakje, dan hoef je het ook niet eerst te koken... ik denk dat je het kan voorkoken en dan daarna marineren :)
|
Citaat:
Als op de verpakking staat dat je het eerst vijf minuten in water moet koken dan lijkt me dat iig goed, toch? |
Laat het gewoon een paar uurtjes staan in de koelkast in marinade (Ketjap, sambal, ui, knoflook, kruiden, wat jij lekker vindt) en bak het dan totdat het eehmm....lekker wordt, dus een beetje knapperig.
Je kan het trouwens ook gewoon rauw eten, of frituren, of koken blijkbaar maar dat doe ik nooit. |
Hmm, dat je het eerst moet koken ken ik ook niet, maar 't kan vast geen kwaad. Gewoon koken, af gieten, in een marinade gooien en dat een tijdje laten staan. (Als het warm is, gaat het ook lekker snel, dus dat voordeel heb je al van dat koken.) En dan bakken.
|
Citaat:
|
Hallo!
Nou ik bak het ook gelijk, maar weet je hoe ik het kruid? Wat is heel lekker vind is de tofu te bakken in olijfolie, deze dan te kruiden met "Tuinkruidenboullion", een potje met poeder (Wel veganistisch) te koop in veel supermarkten. Staat bij de soepkruiden etc. Daarna kruidt ik het met een beetje kerry en paprikapoeder. En dan lekker doorbakken. Dan is het echt lekker. |
Citaat:
|
| Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.