![]() |
Pastasalade!
Hallo iedereen!
Mijn moeder wilde een pastasalade gaan maken, maar ze had geen recept! Weet iemand van jullie een lekker italiaans recept, dus wel met koude pasta en groenten endoor, zoals tomaten, komkommer, bieslook enz?? En, natuurlijk heel belangrijk: de dressing! Thanx alvast mijn mam zou het heel fijn vinden. |
dat hebben wij vandaag nog gegeten, maar eignelijk gweoon n beetje zelf aangekloot, dat is atlijd wel lekker.
maar gewoon een salade met tomaten en komkommer en paprika en ijsbergsla en alles wat je er maar lekker in vind, en doe er ook iets van Feta of andere kaasblokjes in. dan kook je pasta, laat je die afkoelen en kiep je erbij, olijfolie erbij, klaar is je eten. :) |
hee miss kun je er ook wat kip doordoen..
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Ik heb heel veel gerechten thuis, maar ik heb geen zin om alles over te tikken. Ik zal anders de titels wel even opschrijven en dan moet jij d'r maar eentje uitkiezen. Dan typ ik dat recept wel even over:
- Gebakken paprika, geitenkaas en walnootsalade - Griekse pennesalade - Mediterrane salade - Raviolisalade - Strikjesmacaroni met asperges en gebakken halloumi - Caesarsalade met pasta - Spinaziesalade met prosciutto - Salade met kip, hazelnoot en rucola - Zeevruchtensalade - Gemengde pastasalade - Kappertjessalsa met verse tomaten en penne - Tonijnsalade met macaroni - Pastasalade met garnalen en een groene dressing - Pastasalade met tonijn - Pastasalade met kip - Pastasalade met eendenborst |
Hey!
Hee lief als je dat recept van 'mediterrane salade' zou willen uittypen! het gaat vooral om de dressing eigenlijk, eigenlijk kun je bij salade vanalles doen.. ;) Alvast bedankt! |
Wil je dan ook het recept van gebakken paprika, geitenkaas en walnootsalade typen? Alvast bedankt!
|
Citaat:
|
Je zegt dat het je meer om de dressing gaat, maar bij de gerechten wordt de dressing niet echt apart genoemd (ze doen gewoon alles bij elkaar). Ik heb wel ergens anders nog een aparte ceasardressing voor (eigenlijk) over de caesarsalade met pasta, maar misschien heb je d'r wat aan:
Caesardressing Ingrediënten: 1 ei 2 teentjes knoflook, in vieren gesneden 2 eetlepels citroensap 1 theelepel dijonmosterd 8 uitgelekte ansjovisfilets 180 ml olijfolie Meng het ei, de knoflook, het citroensap, de mosterd en de ansjovis met de hand of staafmixer tot een gladde massa. Tijdens het mixen voegt u zo nu en dan wat olie erbij tot de dressing indikt. Tip: de caesardressing kan een dag van tevoren worden bereid. Mediterrane salade Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 15 minuten Per portie: 34.4 g vet; 3322 kJ Ingrediënten voor 4 personen 375 g elleboogmacaroni 350 g artisjokharten in olie 400 g half gedroogde tomaten 1/4 kopje losjes opgehoopte, verse oregano 400 g grofgehakte bocconcini 60 ml sherryazijn 2 uitgeperste teentjes knoflook 1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water zonder deksel. Laat de pasta uitlekken. Spoel af onder koud water. Laat opnieuw uitlekken. 2. Laat ondertussen de artisjokharten boven een kleine kom uitlekken; houd 2 eetlepels olie achter. Doe de rest van de olie weg. Snijd de artisjokharten in vieren. 3. Doe de pasta en de artisjokharten samen met de tomaten, de oregano, de kaas en de azijn, vermengd met knoflook en achtergehouden olie, in een grote schaal. Schep alles voorzichtig door elkaar. Tip: deze salade is zeer geschikt om in een goed afgesloten plastic doos mee te nemen naar een picknick Gebakken paprika, geitenkaas en walnootsalade Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 20 minuten Per portie: 31,5 g vet; 2703 kJ Ingrediënten voor vier personen: 375 g grote spiraalpasta 2 middelgrote rode paprika's (400 g) 2 middelgrote gele paprika's (400 g) 150 g verkruimelde geitenkaas 35 g geroosterde, grofgehakte walnoten 1/2 kopje losjes opgehoopte, verse basilicumblaadjes 60 ml rode-wijnazijn 80 ml olijfolie 1 uitgeperst teentje knoflook 2 theelepels graanmosterd 1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water zonder deksel.Laat de pasta uitlekken. Spoel af onder koud water. Laat opnieuw uitlekken. 2. Snijd ondertussen de paprika's in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten. Bak de paprika's met de schil naar boven gekeerd onder de grill of de oven bij 240-250 graden C (stand 7) tot de schil barst en zwart wordt. Dek de paprikastukjes gedurende 5 minuten af met plastic of papier. Haal de schil eraf. Snijd de paprika in grote, dikke stukken. 3. Doe de pasta en paprika's samen met de kaas, de awolnoten, het basilicum en de overgebleven, vermengde ingrediënten in een grote schaal. Schep alles voorzichtig door elkaar. Tip: gebruik eventueel feta of elke andere zachte, kruileige kaas in plaats van geitenkaas. Geroosterd, gehalveerde pecannnoten vormen een lekker alternatief voor walnoten. @Knutselsmurfie: die van jou wil ik ook nog wel uittikken, maar dat doe ik dan later oke? ben even uitgetikt ;) |
Bedankt!
|
Citaat:
|
Sorry dat 't zo lang geduurd heeft. hier de twee van Knutselsmurfie:
Spinaziesalade met prosciutto Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 10 minuten Ingrediënten (4 personen): 375 g grote spiraalpasta 12 dunne plakjes prosciutto (240 g) 150 g kleine spinazieblaadjes 2 eetlepels grove mosterd 2 uitgeperste teentjes knoflook 125 ml olijfolie 60 ml citroensap 1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water zonder deksel. Laat de pasta uitlekken. Spoel af onder koud water. Laat opnieuw uitlekken. 2. Bak onderutssen de prosciutto in porties bruine n knapperig in een grote, voorverhitte koekenpan. Laat de prosciutto op keukenpapier uitlekken; snijd in stukjes. 3. Doe de pasta en de prosciutto samen met de spinazie en de overgebleven, vermengde ingrediënten in een grote schaal. Schep alles voorzichtig door elkaar. Per portie: 33,3 g vet, 2743 kkJ Tip: snijd of hak twee hardgekookte eieren in kleine stukjes. Eventueel voegt u ze net voor het serveren bij de salade. Pastasalade met kip Ingrediënten voor 4 personen: 300 g korte gedroogde pasta, bijv. mezze rigatoni, fussilli of penne 1,5 el olijfolie 300 g gekookte kip 2 kleine rode en gele paprika's (circa 200 g) 125 g ontpitte groene olijven 4 bosuitjes, in ringen 3 el magere yoghurt 1 el wijnazijn zout en versgemalen zwarte peper 1. Kook de pasta in ruim kokend water met zou al dente. Giet hem af en spoel af met koud water. Laat de pasta uitlekken en doe hem in een kom. Schep er olijfolie door en laat hem afkoelen. 2. Snijd de kip in blokjes. Snijd de paprika's in kleine stukken. Schep alle ingrediënten, behalve de pasta, door elkaar in een kom. Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer het vervolgens door de pasta. Serveer gekoeld. Voedingswaarde: calorieën: 466 vetten: 9,6 g verzadigde vetten: 1,89 g Cholesterol: 46,6 mg Vezels: 0 g |
Citaat:
Voorbereiding: 5 minuten Bereiding: 20 minuten Ingrediënten voor 4 personen: 1 theelepel olijfolie 1 kleine, in dunne plakjes gesneden bruine ui (80 g) 1 uitgeperst teentje knoflook 500 g zeevruchten 375 g grote schelppasta 1 eetlepel droge witte wijn 150 g mayonaise 1 theelepel citroensap 2 theelepels worcestersaus 80 ml tomatensaus 1/4 theelepel tabascosaus 100 g kleine rucolablaadjes 1. Verhit de olie in een grote kokenpan. Fruit de ui en de knoflook tot de ui zacht wordt. Doe de gesorteerde zeevruchten erbij. Bak ongeveer 5 minuten al roerend, of net zolang tot de zeevruchten doorbakken zijn. Doe de gesorteerde zeevruchten in een grote , afgedekte schaal, laat afkoelen in de koelkast. 2. Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water zonder deksel. Laat de pasta uitlekken. Spoel af onder koud water. Laat opnieuw uitlekken. 3. Doe de pasta en de wijn, vermengd met mayonaise, citroensap, sausjes en peterselie, in de schaal bij de gesorteerde zeevruchten. Schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer de zeevruchtensalade op rucolablaadjes. Per portie 15,2 g vet en 2650 kJ Gemengde pastasalade Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 15 minuten 250 g geribbelde lasagne 150 g dikke plakken Spaanse salami 200 g in dikke plakken gesneden kastanjechampignons (als u geen kastanjechampignons kunt vinden, dan gebruikt u gewone, verse champignons) 1 in dunne plakken gesneden groene paprika (200 g) 2 dungesneden tomaten (380 g) zonder zaadlijsten 4 uitgelekte, grofgehakte ansjovissen 100 g kalamata-olijven zonder pit 125 ml groentenat 60 ml rode-wijnazijn 60 ml olijfolie 2 uitgeperste teentjes knoflook 1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water zonder deksel. Laat de pasta uitlekken. Spoel af onder koud water. laat opnieuw uitlekken. 2. Doe de pasta samen met de salami, de champignons, de paprika, de tomaten, de ansjovis, de olijven en de overgebleven, vermengde ingrediënten in een grote schaal. Schep alles voorzichtig door elkaar. Per portie: 29,3 g vet en 2296 kJ Tip: voor dit recept gebruikten wij pittige, gekruide Spaanse salami. U kunt echter ook de moildere cabanossi of peperoni nemen als u dat verkiest. In plaats van het groentenat mag u in de dressing eventueel ook tomatensap doen. Die ander staat bij die van Knutselsmurfie :) Laten jullie het weten als je iets hebt klaar gemaakt? Ben zelf ook wel benieuwd of ze lekker zijn! |
|
koude pasta met zalm en , ach hoe heten die dngen nou... asperges! ja die dus. dat eten wij vaker in de zomer en het is geweldig! dan met modzarella blokjes erbij, beetje olijfolie + mayonaise erdoorheen, wat andere zooi, tomaten, bieslook, etc...
|
pasta koken, af laten koelen, daardoorheen kruidenkaas en pesto en dan cashewnoten erdoorheen.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.