Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Drugs & Alcohol (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Wiet stomen (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1128543)

Robo 15-03-2005 12:14

Wiet stomen
 
Ok, als je space cake gaat maken moet je eerst wietboter hebben. Dit maak je door au-bain-marie bullsjit ofzo. Anywayz, veels te veel moeite voor mij en cker omdat die wietboter goor is en het maken ervan ook. En nog is dure boter nodig ook.
Dus, dacht ik, zijn er geen andere manieren?
Je kan natuurlijk de wiet door het beslag gooien maar doordat de cake op 240 graden klaar gemaakt word in de oven werkt de wiet na het bakken niet meer zo goed, vandaar die wietboter waar de THC helemaal ingetrokken zit ofzo.
Maar nu heb ik ook een manier om cake te stomen. Oftewel beslag in een speciaal stoommandje doen en dan boven water dat kookt zetten voor een half uur. Nu vroeg ik me af of wanneer je dit dus doet en de wiet dus gewoon door het beslag gooit, of het dan wel goed blijft. Want ( ik ben niet al te scheikundig/natuurkundig ) als het goed is, is de stoom die van het water afkomt maar 100 graden tog? En zou 100 graden dan te weinig zijn om de THC al bij het stomen op te branden?
Nja, ik hoop dat iemand het hier weet ^^.

Fishy 15-03-2005 12:59

let wel op dat de stoom zeker wel heter dan 100 graden kan zijn, 100 graden is het punt waarop water kookt, maar de stoom kan van temp verschillen.
voor de rest heb ik er geen verstand van :p

Dakus 15-03-2005 13:38

Robo, niet moelijk doen, maak hashmelk.
Neem een beker melk (volle melk werkt nog beter maar halfvolle melk is ook prima). Verhit deze melk in de magnetron tot bijna kookpunt. flikker er verbrokkelde hash in voor een stevige joint.
goed roeren, paar minuten laten staan, nog eens opwarmen in de magnetron, weer roeren en laten afkoelen.
En dan nuttig je de melk en ben je een uur later flink van de wereld (y)

Succes verzekerd, en als het je niet lukt kom ik het wel een keertje voor je doen :P

Tsasil 15-03-2005 14:25

Dat je wietboter moet maken heeft volgens mij niet zozeer te maken met dat de THC verbrand of vervliegt in de oven, maar meer omdat het niet goed opgenomen kan worden via je maag. Het meeste van de wiet+THC wordt gewoon verteerd en daar merk je dus niks van. Gewoon wiet eten werkt immers ook niet.

De THC moet zich dus met iets vets (Volle melk, boter, yoghurt werkt ook maar niet door de vet) hechten zodat het goed opgenomen kan worden en niet zomaar door je poeperd weer naar buiten komt. Kortom: Dat stomen werkt denk ik ook niet.

Argantonis 15-03-2005 14:27

Allereerst, een cake maak je op zo'n 140-160 graden. De verbrandingstemperatuur van wiet is zo'n 200 graden celcius. Wiet door het beslag mikken werkt prima. Ik heb nooit wat gemerkt van een minder goede werking op die manier. Als THC verbrand dan verbrand het ook wel als het gehecht is aan het boter. Er is geen chemische reactie ofzo, de stoffen blijven hetzelfde en dus de ontbrandingstemperaturen ook. Bij mijn weten tenminste.

Zero-Zero 15-03-2005 15:45

Citaat:

sjek schreef op 15-03-2005 @ 14:38 :
Robo, niet moelijk doen, maak hashmelk.
Neem een beker melk (volle melk werkt nog beter maar halfvolle melk is ook prima). Verhit deze melk in de magnetron tot bijna kookpunt. flikker er verbrokkelde hash in voor een stevige joint.
goed roeren, paar minuten laten staan, nog eens opwarmen in de magnetron, weer roeren en laten afkoelen.
En dan nuttig je de melk en ben je een uur later flink van de wereld (y)

Succes verzekerd, en als het je niet lukt kom ik het wel een keertje voor je doen :P

word je daar niet gigantisch misselijk van?:o

Dakus 15-03-2005 16:18

Citaat:

Zero-Zero schreef op 15-03-2005 @ 16:45 :
word je daar niet gigantisch misselijk van?:o
ik niet hoor :)

Dittrich 15-03-2005 16:38

nah, van wietthee wordt je ook niet misselijk :)

$TR@NG3R 15-03-2005 16:46

Heb het zelf nog nooit gedaan maar wel vaak gehoord dat als je het doet je absoluut niet in de auto moet gaan zitten ofzo omdat het dan echt fout gaat. Ookal gaat dit wel over hasj met chocomelk

Risce 15-03-2005 18:29

Ik hoorde ook vorige week nog van iemand dat hij flink aan het trippen was geslagen door een niet eens onbetamelijke hoeveelheid hasj in de melk...

hanniepannie 15-03-2005 18:50

sjonge jonge jonge... die economen van tegenwoordig weten ook nix...

het gaat er gewoon om dat de wieries (nouja de thc) in de vetten (van de cake) worden opgenomen... en als je het niet gewoon door het beslag moet gooien, zou je het dan wel door het beslag moeten gooien om het te stomen? wie de fuck gaat er trouwens keek stomen?

we moeten trouwens nog steeds es een blowtje roken.. vrijdag na FM?

Dakus 15-03-2005 18:55

Citaat:

Risce schreef op 15-03-2005 @ 19:29 :
Ik hoorde ook vorige week nog van iemand dat hij flink aan het trippen was geslagen door een niet eens onbetamelijke hoeveelheid hasj in de melk...
hashtrip kan ook best heftig zijn ja :)

MikeyMo 15-03-2005 20:04

Citaat:

sjek schreef op 15-03-2005 @ 14:38 :
Robo, niet moelijk doen, maak hashmelk.
Neem een beker melk (volle melk werkt nog beter maar halfvolle melk is ook prima). Verhit deze melk in de magnetron tot bijna kookpunt. flikker er verbrokkelde hash in voor een stevige joint.
goed roeren, paar minuten laten staan, nog eens opwarmen in de magnetron, weer roeren en laten afkoelen.
En dan nuttig je de melk en ben je een uur later flink van de wereld (y)

Succes verzekerd, en als het je niet lukt kom ik het wel een keertje voor je doen :P

ghehe, klinkt best vet. Eens uitproberen maar.

De Veroorzaker 15-03-2005 21:29

Citaat:

Fishy schreef op 15-03-2005 @ 13:59 :
let wel op dat de stoom zeker wel heter dan 100 graden kan zijn, 100 graden is het punt waarop water kookt, maar de stoom kan van temp verschillen.
voor de rest heb ik er geen verstand van :p

niet zo heel erg veel, dus dat is niet zo een probleem.

maar wat slobowicz ook zegt, de essentie is dat het zich hecht aan de vetmoleculen, en dat gebeurt zo niet lijkt mij.

bosbeest 16-03-2005 15:50

Citaat:

sjek schreef op 15-03-2005 @ 14:38 :
Robo, niet moelijk doen, maak hashmelk.
Neem een beker melk (volle melk werkt nog beter maar halfvolle melk is ook prima). Verhit deze melk in de magnetron tot bijna kookpunt. flikker er verbrokkelde hash in voor een stevige joint.
goed roeren, paar minuten laten staan, nog eens opwarmen in de magnetron, weer roeren en laten afkoelen.
En dan nuttig je de melk en ben je een uur later flink van de wereld (y)

Succes verzekerd, en als het je niet lukt kom ik het wel een keertje voor je doen :P

allemaal leuk en wel, ga ik ook een x doen, maar ik las ergens op een topic van dit forum dat iemand het had gemaakt, en toen een laag slappe hasj onderin de beker melk zat, weet nie thoor, moet je dan goed shaken voor je drinkt ofzo? :|

Dakus 16-03-2005 15:55

Citaat:

bosbeest schreef op 16-03-2005 @ 16:50 :
allemaal leuk en wel, ga ik ook een x doen, maar ik las ergens op een topic van dit forum dat iemand het had gemaakt, en toen een laag slappe hasj onderin de beker melk zat, weet nie thoor, moet je dan goed shaken voor je drinkt ofzo? :|
misschien heeft die persoon er wel teveel hash in gestopt?

bij mij was het vrijwel compleet opgelost op een paar kleine stukjes na die er doorheen zweefden :)

Robo 17-03-2005 11:51

Citaat:

slobowicz schreef op 15-03-2005 @ 19:50 :

we moeten trouwens nog steeds es een blowtje roken.. vrijdag na FM?

Zou kunnen alleen moet ik na FM aan Onp werken, duurt nie lang maar denk nie dat je zin hebt te wachten...

Hank McCrank 19-03-2005 20:45

Over die hasjmelk: Je moet de hasj gewoon op/in een lepel doen en deze lepel dan in de hete melk houden, dan kun je goed in de gaten houden of de hasj warm genoeg wordt en genoeg smelt om ahw opgenomen te worden in de melk.
Kanttekening: bij mij verschilde de werking van hasjmelk sterk van keer tot keer, ik heb wel eens gehad dat ik met een halve gram een hele middag en avond heel vaag was, maar ook wel eens dat ik met 2 gram en meerdere malen blowen geen opzienbarend effect bemerkte. En het was altijd vrij goede hasj. Maar het is zeker de moeite waard om af en toe eens te proberen, aangezien het een heel eenvoudige methode is.
Wietthee vind ik persoonlijk niet te zuipen, vooral niet als er boter door gegooid is.

En wat is in godesnaam een stoommandje?

Robo 20-03-2005 11:41

http://www.cookingstore.be/fr/usrimage/stoommand16.jpg


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.