Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   sushi (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1134620)

Poesket 22-03-2005 15:24

sushi
 
Hoe maak ik sushi?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

milkzhake 22-03-2005 15:52

pfff speciale rijs


en zo'n rol matje toch :confused:

SnOeSePoEs 22-03-2005 15:55

Dat is toch rauwe vis??

Poesket 22-03-2005 15:58

Ja iets met een plankje, rauwe vis en rijst. :o

Maar ik vraag me af hoe ik het moet maken. Hb al in kookboeken gekeken, maar echt veel heb ik daar niet aan

XyZyX 22-03-2005 16:07

smerig!!!

Poesket 22-03-2005 16:10

Citaat:

XyZyX schreef op 22-03-2005 @ 17:07 :
smerig!!!
:nono:

Hoe maak je het?

En niet wat jij ervan vindt

Iduna 22-03-2005 16:17

Dat is leuk en lekker.:)

In de toko, maar ook in de Albert Heijn kun je alle benodigdheden kopen. (Natuurlijk is de AH duurder, maar het is wel toegankelijker.)

Je hebt nodig:
- sushi rijst (die verkopen ze meestal per 1 kg)
- rijstazijn (4 eetlepels)
- zout (4 theelepels)
- suiker (4 eetlepels)
- zeewier vellen (per 10 geloof ik)
- En wat je in de sushi wilt doen, dingen als vis (gerookte zalm en tonijn zijn ook lekker, als je niet voor rauwe vis durft te gaan), groente enz.

Verder heb je natuurlijk een matje nodig om de sushi te rollen.

Kook de sushirijst gaar, giet het af en roer er eerst de rijstazijn doorheen, dan de suiker en het zout, zorg er voor dat je de rijst niet kapot stampt, rustig roeren dus!
Snijd al je inhoud in stukjes.

Op het matje leg je een vel zeewier. Hier doe je een laag rijst op, die je goed aanstampt (met natte handen gaat het beter dan met een spatel). (vergeet niet een strookje zeewier niet te bedekken met rijst, anders kan je hem niet meer omrollen.)

Daarna leg je de ingrediënten in het midden.
Rollen is best moeilijk, eerst vouw je een kant van het matje naar de andere kant, goed aanduwen. daarna doe je de ene kant onder de andere schuiven, zodat beide zeewierkanten elkaar aanraken. weer goed aanduwen.
Als het goed is gegaan, kun je het matje er voorzichtig van af halen en valt het niet uit elkaar.
Om het te serveren snijd je de rol met een vochtige mes in stukjes. De eerste en de laatste van de rol zijn altijd 'mislukt'.

Snap je er iets van? :p

Andijvie 22-03-2005 16:21

Wat snap je niet dan? Sushi is op zich niet zo moeilijk te maken. Je hebt bij de AH van die Blue Dragon-sushi spulletjes. Rijst, een matje, zeewier, sushi-azijn etc. Daar staat precies op wat je moet doen, geloof ik. Zorg dat je lekkere verse vis hebt. En zorg ook voor sausjes en wasabi-pasta. (Bij de Bijenkorf hebben ze vaak ook veel Blue Dragon-sushi dingen, ze hebben er ook een sushi-pakket, beetje duur, maar wel heel mooi en duidelijk.)

leucomelas 22-03-2005 16:33

waaah! sushi! je kan van die zeewiermatjes gewoon kopen in de winkel. Ah ofsow? en dan rijst koken, wat rauwe zalm of een ander lekker visje...
leg een reep zeewier neer. daarop wat rijst en daarbovenop weer de vis... dan gewoon oprollen.. oh yum,krjg meteen zin erin.

Love_Fulfilled 22-03-2005 16:52

Ik had laatst zo'n kant-en-klare sushi uit de diepvries, vond het niet zo'n succes, maar vies was anders.

Daantje_0705 22-03-2005 16:58

Ik had ooit zo'n pakket van Conimex waar helemaal beschreven stond hoe het moest enzo, was wel makkelijk :)

Poesket 22-03-2005 17:04

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 22-03-2005 @ 17:58 :
Ik had ooit zo'n pakket van Conimex waar helemaal beschreven stond hoe het moest enzo, was wel makkelijk :)
gewoon te koop bij Ah oid?

Roos 30-03-2005 09:37

Citaat:

Love_Fulfilled schreef op 22-03-2005 @ 17:52 :
Ik had laatst zo'n kant-en-klare sushi uit de diepvries, vond het niet zo'n succes, maar vies was anders.
Nee DUH dat moet je ook gewoon bij een toko halen. Vers, weet je wel.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.