![]() |
Als je zelf een diner moest samenstellen...
Stel je voor, je hebt een onbeperkt budget en nodigt je familie en vrienden uit voor een diner. Wat zou je eten en drinken, waar zou je het houden, hoe zou de aankleding zijn, enz enz?
Laat mij watertanden! :p |
-Tafel chique aangekleed als in een 5 sterren restaurant, met kaarsen enzo
-Iedereen in een jurk of mantelpakje (chique) -Vooraf sintjacobsschelpen in een heerlijk sausje en een lekker wijntje erbij -Hoofdgerecht lamskoteletten in knoflooksaus, gepofte aardappel en stoomgroenten erbij -Dessert een heerlijke chocolademousse in een saus van amaretto |
Fijne sfeer, huiselijk maar toch chique. Mensen moeten zich netjes kleden (maar niet per se pak met stropdas). De plaatst maakt me niet heel veel uit. Het liefste in een fijn warm hotel, waarna je na het eten fijn naar je kamer kan om een uitgebreid bad te nemen en daarna lekker warm en vol in slaap te vallen op een zacht bed... Maar het eten: Vijf gangen diner, opgedient door hele nette kelners.
Smaak makertje; een klein hapje, eendenpaté met roodjes besjes en wat versiersels bv. Voorgerecht; een frisse salade met vis en nog meer lekkere dingen.. Hoofdgerecht: duif met een sausje van verschillende soorten paddenstoelen. Daarover heen truffelschilfertjes (y) Nagerecht: Verschillende kleine bolletjes ijs, verschillende smaken en verschillende bijpassende sausjes. Daarbij een enorm lekkere dessertwijn. Koffie: Heerlijke sterke koffie met daarbij natuurlijk een borreltje en verschillende soorten chocolade in de vorm van bonbons. Bij elke gerecht een wijn die er bij past. En er is een mannetje die telkens een vers warm broodje op je bordje legt en je wijn bijvult (y) |
Klinkt goed Andijvie, vooral dat hotel spreekt me wel aan :p ;)
|
Ik geloof dat ik het juist heel klein en 'eenvoudig' zou houden...ik heb een hekel aan dat opgedirkte gedoe met van die vervelende mensen die heel de tijd vragen of het gesmaakt heeft ed... :o Maar ik houd wel van lekker eten. ;)
Het voorgerecht en het hoofdgerecht heb ik niet echt hele concrete ideeën over, op zich is het wel handig als mensen gewoon kunnen kiezen, zit je ook niet met het gezeur dat mensen het niet lusten oid. Als dessert ben ik voor een grand dessert of iig iets met ijs. :cool: |
Voorgerecht: ham met galia meloen
Hoofdgerecht: poolse eend <3 met gebakken aardappeltjes en gestoomde groenten (broccoli, worteltjes) en een frisse salade. Nagerecht: grand dessert, fruitsalade of iets met ijs. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Goed, ik werk in een sterrenrestaurant, en voor mij is alles goed, behalve chiqe.
Van 'onze' kaart zou ik dit wel willen: Tartaar van gemarineerde zalm en gezouten komkommer met gebakken kwarteleitje,roquette, aardappelcrème en een saus van waterkers *** Ravioli van wintertruffel en knolselderij met truffelboter en parmezaanse kaas *** Huisgerookte warme zalm met knolselderij, krokante schorseneren en vanillesabayon *** Op de huid gebakken zeebaars met inktvis, gepofte cherrytomaatjes, basilicum-"chips" en een warme vinaigrette van zwarte olijven *** Mousse van pure chocolade en cointreaucréme. Geserveerd met een soepje van chocolade, suikerfilo, mikado van chocolade en een jeneverbes-sabayon (en het is geen gang maar: ) Koffie met friandises |
een lekker 5 gangen menu zoals :
voorgerecht: Ganzelever gekarameliseerd met rietsuiker op dungesneden eendeham met een stroop van port. Tussengerecht: Canneloni gevuld met kalfszwezerik, eendelever, artisjokken en een truffelsabayon Dan een gangetje met coquilles gaat er wel in zoals gebakken coquilles op een bedje van witlof en parmaham met een crème van balsamico Hoofdgerecht van kalfshaas met een mousseline van topinamboer en gepaneerde schorseneren. Dessert: Bonbon van chocoladetruffel met een spiegel van kokos en een kletskopje van gepofte rijst. of een soufflé van passievruchten met witte chocoladeijs zoals bij Boreas in Heeze (y) ik zit me weer lekker te maken :o |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.