Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Als je zelf een diner moest samenstellen... (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1140334)

Bloem 29-03-2005 14:22

Als je zelf een diner moest samenstellen...
 
Stel je voor, je hebt een onbeperkt budget en nodigt je familie en vrienden uit voor een diner. Wat zou je eten en drinken, waar zou je het houden, hoe zou de aankleding zijn, enz enz?

Laat mij watertanden! :p

Love_Fulfilled 29-03-2005 14:52

-Tafel chique aangekleed als in een 5 sterren restaurant, met kaarsen enzo
-Iedereen in een jurk of mantelpakje (chique)
-Vooraf sintjacobsschelpen in een heerlijk sausje en een lekker wijntje erbij
-Hoofdgerecht lamskoteletten in knoflooksaus, gepofte aardappel en stoomgroenten erbij
-Dessert een heerlijke chocolademousse in een saus van amaretto

Andijvie 29-03-2005 15:16

Fijne sfeer, huiselijk maar toch chique. Mensen moeten zich netjes kleden (maar niet per se pak met stropdas). De plaatst maakt me niet heel veel uit. Het liefste in een fijn warm hotel, waarna je na het eten fijn naar je kamer kan om een uitgebreid bad te nemen en daarna lekker warm en vol in slaap te vallen op een zacht bed... Maar het eten: Vijf gangen diner, opgedient door hele nette kelners.

Smaak makertje; een klein hapje, eendenpaté met roodjes besjes en wat versiersels bv.
Voorgerecht; een frisse salade met vis en nog meer lekkere dingen..
Hoofdgerecht: duif met een sausje van verschillende soorten paddenstoelen. Daarover heen truffelschilfertjes (y)
Nagerecht: Verschillende kleine bolletjes ijs, verschillende smaken en verschillende bijpassende sausjes. Daarbij een enorm lekkere dessertwijn.
Koffie: Heerlijke sterke koffie met daarbij natuurlijk een borreltje en verschillende soorten chocolade in de vorm van bonbons.

Bij elke gerecht een wijn die er bij past. En er is een mannetje die telkens een vers warm broodje op je bordje legt en je wijn bijvult (y)

Bloem 30-03-2005 10:26

Klinkt goed Andijvie, vooral dat hotel spreekt me wel aan :p ;)

Leonoor 30-03-2005 12:11

Ik geloof dat ik het juist heel klein en 'eenvoudig' zou houden...ik heb een hekel aan dat opgedirkte gedoe met van die vervelende mensen die heel de tijd vragen of het gesmaakt heeft ed... :o Maar ik houd wel van lekker eten. ;)

Het voorgerecht en het hoofdgerecht heb ik niet echt hele concrete ideeën over, op zich is het wel handig als mensen gewoon kunnen kiezen, zit je ook niet met het gezeur dat mensen het niet lusten oid. Als dessert ben ik voor een grand dessert of iig iets met ijs. :cool:

El Kim 30-03-2005 12:17

Voorgerecht: ham met galia meloen
Hoofdgerecht: poolse eend <3 met gebakken aardappeltjes en gestoomde groenten (broccoli, worteltjes) en een frisse salade.
Nagerecht: grand dessert, fruitsalade of iets met ijs.

Love_Fulfilled 30-03-2005 12:21

Citaat:

El Kim schreef op 30-03-2005 @ 13:17 :
Voorgerecht: ham met galia meloen
Hoofdgerecht: poolse eend <3 met gebakken aardappeltjes en gestoomde groenten (broccoli, worteltjes) en een frisse salade.
Nagerecht: grand dessert, fruitsalade of iets met ijs.

Klinkt lekker duur :) :p .

El Kim 30-03-2005 12:27

Citaat:

Love_Fulfilled schreef op 30-03-2005 @ 13:21 :
Klinkt lekker duur :) :p .
Valt wel mee, in Polen is eten niet zo duur;)

mandarijn 31-03-2005 13:34

Goed, ik werk in een sterrenrestaurant, en voor mij is alles goed, behalve chiqe.

Van 'onze' kaart zou ik dit wel willen:

Tartaar van gemarineerde zalm en gezouten komkommer
met gebakken kwarteleitje,roquette, aardappelcrème en een
saus van waterkers
***
Ravioli van wintertruffel en knolselderij met truffelboter en
parmezaanse kaas
***
Huisgerookte warme zalm met knolselderij, krokante
schorseneren en vanillesabayon
***
Op de huid gebakken zeebaars met inktvis, gepofte
cherrytomaatjes, basilicum-"chips" en een warme
vinaigrette van zwarte olijven
***
Mousse van pure chocolade en cointreaucréme. Geserveerd met een
soepje van chocolade, suikerfilo, mikado van chocolade
en een jeneverbes-sabayon

(en het is geen gang maar: ) Koffie met friandises

Southraider 01-04-2005 00:32

een lekker 5 gangen menu zoals :
voorgerecht: Ganzelever gekarameliseerd met rietsuiker op dungesneden eendeham met een stroop van port.
Tussengerecht: Canneloni gevuld met kalfszwezerik, eendelever, artisjokken en een truffelsabayon
Dan een gangetje met coquilles gaat er wel in zoals gebakken coquilles op een bedje van witlof en parmaham met een crème van balsamico
Hoofdgerecht van kalfshaas met een mousseline van topinamboer en gepaneerde schorseneren.
Dessert: Bonbon van chocoladetruffel met een spiegel van kokos en een kletskopje van gepofte rijst.
of een soufflé van passievruchten met witte chocoladeijs zoals bij Boreas in Heeze (y)

ik zit me weer lekker te maken :o

Bloem 01-04-2005 20:25

Citaat:

mandarijn schreef op 31-03-2005 @ 14:34 :


Tartaar van gemarineerde zalm en gezouten komkommer
met gebakken kwarteleitje,roquette, aardappelcrème en een
saus van waterkers
***
Ravioli van wintertruffel en knolselderij met truffelboter en
parmezaanse kaas
***
Huisgerookte warme zalm met knolselderij, krokante
schorseneren en vanillesabayon
***
Op de huid gebakken zeebaars met inktvis, gepofte
cherrytomaatjes, basilicum-"chips" en een warme
vinaigrette van zwarte olijven
***
Mousse van pure chocolade en cointreaucréme. Geserveerd met een
soepje van chocolade, suikerfilo, mikado van chocolade
en een jeneverbes-sabayon

(en het is geen gang maar: ) Koffie met friandises

Waar is dat restaurant? :eek: :o

Sneeuwvlokje_temp 01-04-2005 20:37

Citaat:

mandarijn schreef op 31-03-2005 @ 14:34 :
Ravioli van wintertruffel en knolselderij met truffelboter en
parmezaanse kaas

Mousse van pure chocolade en cointreaucréme. Geserveerd met een soepje van chocolade, suikerfilo, mikado van chocolade
en een jeneverbes-sabayon

Lijkt me beide heel erg lekker! :o

mandarijn 02-04-2005 18:09

Citaat:

Bloem schreef op 01-04-2005 @ 21:25 :
Waar is dat restaurant? :eek: :o
Restaurant het Koetshuis in Bennekom


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.