![]() |
Duchesse
Nou binnenkort ga ik dus eens koken voor iemand die ik enorm graag mag... (lees gek op ben) Afgelopen week heb ik bij hem thuis gegeten, hij heeft toen heerlijk Italiaans gekookt.
Ik heb nu voor wanneer hij langskomt bedacht dat ik vooraf gambasticks met een zelfsgemaakte kruidenlimoensausje maak, daarbij ciabatta Al hoofdgerecht lamsvlees uit de oven, daarna in mooie plakjes gesneden. Een lekker honing-tijm sausje erbij. Dan als groente verse geroerbakte sperziebonen met sesamzaad. En daarbij aardappel duchesses als nagerecht een flensje met een bolletje vanille ijs en een huisgemaakte bosbessensaus. Op 1 ding na weet ik alles perfect te kunnen maken, echter de duchesses zijn een ramp ben ik achter gekomen. Vandaag heb ik een poging gedaan en achteraf leek het eerder op kartoffelpuffer (voor degenen die het kennen, soort pannenkoekje van aardappelbeslag) Dan op een duchesse. Daarbij dropen ze van het vet. Niet smakelijk dus. Heeft misschien iemand voor mij een recept voor duchesses die wel lukt? Alvast bedankt! |
Ingrediėnten voor 4 personen:
750 g aardappelen zout, peper 25 g boter of margarine 1 ei 2 eierdooiers nootmuskaat 1 eetlepel melk Bereiding: De aardappelen schillen en in stukken snijden. In water met wat zout in ± 25 minuten gaar koken. Een bakplaat van de oven met wat boter invetten. De oven voorverwarmen op 200°C. De gare aardappelen droog stomen en met de pureestamper pureren. De aardappelpuree met de rest van de boter, het ei, een eierdooier, de peper, het zout en de nootmuskaat vermengen. De puree in een spuitzak met een grofgekartelde spuitmond scheppen en rozetten op de bakplaat spuiten. De eierdooier loskloppen met de melk en hiermee de rozetten bestrijken. De pommes duchesse in het midden van de oven in ± 15 minuten goudbruin bakken. Zoiets? |
Bedankt voor het recept! Ik ga het vrijdag uitproberen!
|
Geweeon aardappel puree maken, in een spuitzak doen en dan mooie bolletjes ofzo maken. In de oven zetten (180graden) tot ze goud bruin zijn.
|
Citaat:
Owja en zorg dat je mooie roosjes maakt, dus dan moet je waar je wilt gaan stoppen door trekken, dat het mooi egaal is, misschien moeilijk uit te leggen, maar dan krijg je toppie roosjes. |
zolang de pommes duchesse goed gegratineert zijn komt het altijd goed, je kan er btw ook kaas op doen en laten smelten maar dat word niet zo mooi,
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.