![]() |
boter smelten?
is boter voor de boterham (becel light) geschikt om te smelten? Of is dat slecht voor de gezondheid? :o
|
ongezonder dan roomboter smelten is het niet denk ik, maar er zit vaak water in (zéker als het light is) dus het kan wel flink gaan spetteren.
Als je vloeibare boter nodig hebt en je wilt becel gebruiken, kun je beter een fles becel vloeibaar kopen :) |
mja.. 't is bedoeld voor een taartbodem van biscuit met boter. Becel vloeibaar lijkt me dan ook niet zo geschikt :).
margarine is iig niet bedoeld om mee te bakken en braden, maar je kan 't dus wel 'koken' denk je :) voor vandaag houd ik 't denk ik maar bij een kant-en-klare bodem, dan is het iig eetbaar :D :o |
Als je iets gaat bakken waarbij je boter nodig hebt (taart, cake, andere gebak dingetjes) kun je beter gewone roomboter gebruiken, zeker als iets moet rijzen. Ook als je dingen in boter gaat bakken kun je beter becel vloeibaar of roomboter kopen. Becel light is eigenlijk alleen geschikt voor op brood.. :)
|
Ik heb laatst een ei gebakken in becel (voor op brood). En dat ging prima :)
|
Iedereen die zegt dat je geen roomboter moet gebruiken als je iets wilt bakken is onzin.
Ten eerste room boter geeft veel en veel meer smaak af dan magarine of andere zooi. Dat iedereen moet lijnen is een 2e, dan snoep je toch gewoon minder. Ik heb liever mijn biefstuk gebakken in roomboter dan in olie. Owja het ligt dus ook waar voor je het gaat gebruiken. En daar speelt de temperatuur ook een rol in. Roomboter die vebrand bij ongeveer 130ºC, Magarine bij 140-150º en olie 160-180ºC. Ligt natuurlijk ook weer aan de kwaliteit van de boter/olie of magarine. |
Voor zo'n taartboter kun je het beste geen smeer-boter gebruiken, maar of margarine (zo'n blok) of roomboter :)
|
bedankt! :D
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.