Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Zalm maken hoe? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1171951)

Skilly 06-05-2005 11:50

Zalm maken hoe?
 
Hallo kokken en kokkinnen.

Ik ben zondag voor moederdag zalm voor me moeder maken. Namelijk zalm-filetblokjes (verkrijgbaar in de AH)

Ik bereid meestal makreel en andere soort visjes. Maar hoe bereid je zalm en wat voor saus hoort erbij?
Heb je een leuke iedee om zalm voortebereiden vertel me,

Vertel me ook bij wat ik allemaal moet gebruiken zoals peper en zout etc. Graag voor 2 uur 's middags reageren want dan kan ik alles in 1 keer kopen :D

Ik heb ook zalm in blik ik denk dat ik die ga bakken met aardappeltjes samen met de zalmfiletblokjes :D

Groetjes,

Skilly :)

Skilly 06-05-2005 12:34

hallo?

sicilion 06-05-2005 12:37

zalm gaat vaak met dillesaus :)

bv
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?ingredient=Bospeen&id=190136&offset=0
of
http://www.gratisrecept.nl/recept/zalm-in-dillesaus.php

verder met bereiden vaak grillen of bakken, maar je kunt ook met bierbeslagje frituren oid

wel zalm goed insmeren met olie anders gaat ie plakken en niet te hoog vuur en niet al te lang. minuutje of 6 geloof ik

sicilion 06-05-2005 12:37

Citaat:

Skilly schreef op 06-05-2005 @ 13:34 :
hallo?
ongeduldig ;)

Sjoerd 06-05-2005 13:06

Misschien moet je hier een kijken en op zalm zoeken?

Skilly 06-05-2005 13:16

Ik had geen zin. Scholieren lag meer bij de hand ;)

Skilly 06-05-2005 13:16

Citaat:

sicilion schreef op 06-05-2005 @ 13:37 :
zalm gaat vaak met dillesaus :)

bv
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?ingredient=Bospeen&id=190136&offset=0
of
http://www.gratisrecept.nl/recept/zalm-in-dillesaus.php

verder met bereiden vaak grillen of bakken, maar je kunt ook met bierbeslagje frituren oid

wel zalm goed insmeren met olie anders gaat ie plakken en niet te hoog vuur en niet al te lang. minuutje of 6 geloof ik

Bedankt verder mag er nog meer gereageerd worden :D

MTpower 06-05-2005 13:35

zalm in witte wijn saus (y)

Gwoon zalm in een ovenschaal pleure, saus dr over, w88 en voila!
Tis nog lekker ook :D

Sjoerd 06-05-2005 15:31

Citaat:

Skilly schreef op 06-05-2005 @ 14:16 :
Ik had geen zin. Scholieren lag meer bij de hand ;)
Luilak :p

Skilly 06-05-2005 17:33

Citaat:

Sjoerd schreef op 06-05-2005 @ 16:31 :
Luilak :p
Kom niet voor in me woordenboek :o

Skilly 06-05-2005 17:34

Citaat:

MTpower schreef op 06-05-2005 @ 14:35 :
zalm in witte wijn saus (y)

Gwoon zalm in een ovenschaal pleure, saus dr over, w88 en voila!
Tis nog lekker ook :D

pleuren? lol :p

Ik heb gekozen voor saus in dillesaus. Maar ik heb ook zalmtonijn iemand iedee wat ik ermee kan doen tijdens het eten? Ik dacht zelf aan: met mayo zetten en op beschuit zetten.

Jolt 06-05-2005 18:07

Niks mayo, cocktail saus :), wel met Cognac en paprika poeder dan he :).

Natuurlijk een mosterd/dille saus.
Of een lekkere witte wijn saus.

Nog makkelijker een eiersaus :).

milkzhake 06-05-2005 20:29

peper erop plakken tomaat erop en cheddar

en dan in de oven

mrboot 06-05-2005 21:35

:confused:
remouladesaus :)

Alex 07-05-2005 16:51

En als je echt een culinaire kneus bent dan kan je het ook stomen. :) Kan bijna niet mislukken

MTpower 07-05-2005 17:03

Citaat:

Alex schreef op 07-05-2005 @ 17:51 :
En als je echt een culinaire kneus bent dan kan je het ook stomen. :) Kan bijna niet mislukken
Als je het stoomt moet je er wel voldoende extra smaakstoffen aan toevoege, anders wordt het zo flauw...

Skilly 07-05-2005 17:51

Citaat:

Alex schreef op 07-05-2005 @ 17:51 :
En als je echt een culinaire kneus bent dan kan je het ook stomen. :) Kan bijna niet mislukken
Laten we het simpel houden... anders eten we geen zalm meer maar wat koolen....

Wat is sjieker/lekkerder. Zalm in de oven of gebakken.
Ik dacht zelf aan in de oven maar heb nog nooit vis in de oven gedaan en omdat het filet is ben ik bang dat het hard wordt.

Dus de zalm-zalm (ham-ham) vraag luidt: hoe houdt je je zalm soepel/mollig als je je zalm gaat bakken/in de oven zetten :confused: :s

MTpower 07-05-2005 17:56

Citaat:

Skilly schreef op 07-05-2005 @ 18:51 :
Laten we het simpel houden... anders eten we geen zalm meer maar wat koolen....

Wat is sjieker/lekkerder. Zalm in de oven of gebakken.
Ik dacht zelf aan in de oven maar heb nog nooit vis in de oven gedaan en omdat het filet is ben ik bang dat het hard wordt.

Dus de zalm-zalm (ham-ham) vraag luidt: hoe houdt je je zalm soepel/mollig als je je zalm gaat bakken/in de oven zetten :confused: :s

In de saus in de oven, dan trekt de saus in de vis terwijl deze gaar wordt. Blijft het lekker zacht.
Zorg er wel voor dat je vis NOOIT overgaar maakt, dan is je hele vis verpest. Vis gaart altijd nog na nadat je het uit de oven/pan hebt gehaald. Dit komt omdat vis de warmte veel meer vasthoud dan ander vlees...

Skilly 07-05-2005 19:10

Citaat:

MTpower schreef op 07-05-2005 @ 18:56 :
In de saus in de oven, dan trekt de saus in de vis terwijl deze gaar wordt. Blijft het lekker zacht.
Zorg er wel voor dat je vis NOOIT overgaar maakt, dan is je hele vis verpest. Vis gaart altijd nog na nadat je het uit de oven/pan hebt gehaald. Dit komt omdat vis de warmte veel meer vasthoud dan ander vlees...

Thanks voor de tip. Dus wat je bedoelt is dus het volgende als ik het goed heb begrepen :) :
1 bereid de vis met kruiden etc
2 bereid de saus
3 zet in een schaal de saus samen met de vis
4 niet lang laten aanbranden


vraag: wordt de saus niet hard als het de oven ingaat of moet ik de saus maken terwijl het in de ioven zit?

En hoehoog moet de oven? En hoelang

Thanks :)

TIEN 07-05-2005 19:20

je kan t met bladerdeeg in de oven doen, sausje van bleekselderij en creme fraise maken en voila!

Skilly 07-05-2005 19:35

Citaat:

TIEN schreef op 07-05-2005 @ 20:20 :
je kan t met bladerdeeg in de oven doen, sausje van bleekselderij en creme fraise maken en voila!
Dat heb ik nu niet bij me en supermarkt is al gesloten.

Me keuze is dillesaus.

Heb zalmfilet in de AH gekocht.
Dillesaus-maak zakje
En dille kruid zelf.

Maar hoe maak ik de filet in de oven zacht. Zoals iemand al zei met de saus laten.

Maar hoelang?

Ik wil dat het sjiek word.

Met wat kan ik de aardappelen serveren. Met boter lijkt me zo burgelijk ;) Iemand iedee met wat voor sausjes of iets anders ik de aardappelen kan serveren. Of denken jullie: nah zet de dillesaus er gewoon overheen ;)

Btw hoe smaak dillesaus eigenlijk? :p

Skilly 07-05-2005 19:40

Raden jullie me aan om het vis met dillesaus met aardappellen te serveren of iets anders?

Roos 07-05-2005 20:05

Aardappelen is wel lekker en iets van groenten of een salade.


Ik maak zalmfilet altijd zo: maar dit is een stuk zalm en geen blokjes.
Omwentelen in de bloem en dan zachtjes bakken in de koekenpan en af en toe keren. Dan komt er een knapperig laagje op.

En idd lekker met dillesaus.

Skilly 07-05-2005 20:36

Ja ik doe het ook meestal met bloem. Soms paneermeel. Maar bloem vindt ik lekkerder helaas heb ik dat niet bij me. Daarom heb je ook buren ;) nee joh

Ik denk dat ik gewoon paneermeel gebruiik of oven. Ik weet het echt niet...

MTpower 07-05-2005 20:47

Citaat:

Skilly schreef op 07-05-2005 @ 20:10 :
vraag: wordt de saus niet hard als het de oven ingaat of moet ik de saus maken terwijl het in de ioven zit?

En hoehoog moet de oven? En hoelang

Thanks :)

De saus dikt in in de oven, maar dat is niet veel.
Het ligt aan de grootte van de stukken vis hoelang het moet, gewoon af en toe kijken of het goed is.
Als ik vis in de oven doe zet ik hem altijd op 180°C

MTpower 07-05-2005 20:49

zalm gewoon zo bakken is ook lekker, wat zout, peper en citroensap erover. Simpel en super lekker.

Skilly 10-05-2005 16:09

Ik had het in de oven gezet en iedereen vond het lekker bedankt allemaal :D

MTpower 10-05-2005 19:07

Citaat:

Skilly schreef op 10-05-2005 @ 17:09 :
Ik had het in de oven gezet en iedereen vond het lekker bedankt allemaal :D
goedzo (y) :D


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.