![]() |
post jouw favo. gerecht
gebakken aardappeltjes met gyros, shoarma een biefstukje op een pizza salami met een eitje erop, opgerolt in een burrito en die verpakt in 3 taco's + 5 koelstaande brand biertjes.... HEIIIIGG
|
Lasagne met tomaten-groentensaus, en tagliatelle met zalm-roomsaus en champignons (y) :o
|
musaka met gehakt, tomatenpuree ui, courgette en wat knoflook.
|
kip tandoori...
|
Spaghetti Carbonara (y)
|
Pff, ik vind zoveel lekker. :o :D
Ik ben gek op bami en met babi pangang is het helemaal lekker. :cool: Maar pasta's vind ik ook lekker, helemaal van een restaurant ofzo. :) Maar er is zoveel lekker! :( |
Pizza carbonara met ananas <3
|
Kip Tandoori
Chinees van de chinees :P |
Mijn favo gerecht is denk ik toch wel een varkenshaasje met pepersaus, aardappelschijfjes en iets van een salade.
Of ipv die varkenshaas een struisvogelbiefstuk met kruidenboter. Maar gewoon gebakken zalm filet met een beetje zout, peper en citroen is ook goddelijk. pffff dr is zoveel zooo lekker!! |
|
Citaat:
|
Een bobon van aarbei, gevuld met aarbei ijs, kapsel erom heen, met puntjes eiwit schuin dat gegratineerd en een heerlijke aardbeien saus.
|
http://img247.echo.cx/img247/8919/afb0996zr.jpg
Deze was ook wel te diggen. Zijn trouwens oude foto's :P |
Citaat:
Maar is wel een (y) idee, ga het ook eens proberen ;) |
Nee juist niet, omdat het ijs al zoet was en de saus ook.
En slagroom kan je niet gratineren ;). En dan zou je het a la minute erop moeten spuiten, dit kon ik klaar zetten, de bonbons dan :P. |
Citaat:
Maar ik ga het eens proberen, zorg ik er wel voor dat de saus en het ijs niet te zoet zijn ;) |
Saus is heel makkelijk, aardbeien, wassen en schoonmaken, in een blender doen met een beetje suiker water.
Fijn malen, eventjes door een zeef, zodat je geen pitjes hebt, en klaar is kees :D |
wat is dat tweede gerecht dat je post precies?
|
Chocolade Mouse, Witte Chocolade Parfait, Chocolade Bavarios met een koffie gelei en een glaasje met amareno kersen.
|
http://img248.echo.cx/img248/2932/afb0040qr.jpg
Beetje liggen kloten met chocolade, bordjes versieren, leuk :D |
hmm, klinkt goed (y)
ik vond die chocolade eruit zien als brie...en dat vond ik nogal vreemd ;p |
Fast-food, in het bijzonder de MC :cool: .
|
rijst met kip en champignonsaus :D
|
Citaat:
|
Citaat:
http://img147.echo.cx/img147/1861/afb0717gi.jpg Raad maar wat het is :D |
Citaat:
Ik gok op aardbei... |
Nee nee, was in de winter.
Chocolade mouse en slagroom laat ik buiten beschouwing. Het is iets gepocheerd in rode wijn en een schuim van iets :P. Lekker moeilijk, trouwens had je het al geprobeerd dat vorige gerecht? |
Nee, heb het veel te druk... examens, werk... ik eet nu bijna elke dag diepvriespizza :P
|
Citaat:
|
Nee man die zijn niet zo groot.
Goed om eventjes tot rust te komen met je examens lekker gaan koken :) |
Citaat:
En om 10 uur ga ik niet meer koken ;) |
Lekker, voor het slapen gaan nog een zoet toetje :D.
Met slagroom wordt het wel minder, ik weet niet of hij ook op kapsel beslag een beetje fatsoenlijk blijft zitten, als je hem stijf genoeg opslaat denk ik wel. Wordt wel fucking machtig dan he, eiwit schuin is meer lucht dan wat anders :p. |
Peer??
|
Citaat:
|
Citaat:
Maar mn pa en ik houden wel van een beetje zoet :P Leuk verhaaltje: M'n pa en ik een keer uit eten in een grieks restaurant en NATUURLIJK een toetje na. Dus wij waren het ermee eens dat we wel een baklava wilden hebben... Die serveerster raadde ons dat af, omdat hij wel erg zoet zou zijn... Maargoed, wij eigenwijs... toch een baklava... Wij zitten dat te eten.. en serieus.. ik vond et alles behalve zoet :s Die serveerster stond echt zo te kijken :| Toen ik vroeg of de kok hem iets zoeter wilde maken :P |
Whahawhaw, wat een kok :P.
Zonde wel eigenlijk. Zoet is idd wel lekker, vooral bij desserts, vandaag nog voor mijn proef examen, rabarber met harde wener moeten maken, en lekker veel suiker in de rabarber gedaan, nu is hij zo net zoet, maar je proeft op de achtergrond nog een beetje dat frisse, lekker :). |
Citaat:
En niet alleen als toetje is zoet lekker :P Bij een hoofdgerecht kan het ook heerlijk zijn, mits je de goede verhoudingen van suiker gebruikt en in goede combinaties (met een beetje zuur bijvoorbeeld). |
nah, hoofdgerecht vind ik weer niet, zoet moet echt alleen bij desserts. Zuur mag ook, dat ze meteen een beetje een frisse smaak krijgen.
Hoofdgerecht en tussen moet gewoon neutraal zijn, natuurlijk wel goed op smaak. |
Citaat:
Dan carameliseerd de suiker, geeft echt een heel goed effect! Vind ik :P En de mensen die ik dit heb voorgeschoteld :P |
Wat wel lekker is, gebakken geschilde asperges, met een beetje suiker, neutraliseerd dus de bitterheid.
Of peultjes die geglaceerd zijn, glimmen ze en smaken iets zoeter. |
Ach, smaken verschillen nou eenmaal, zo zie je maar ;)
|
Maar goed ook, anders zou iedereen hetzelfde koken.
|
Variatie maakt het leven leuk en het eten goed! (y)
|
http://img192.echo.cx/img192/2713/afb0017wx.jpg
Eigen gemaakte terrine, was ook lekker. Btw, andere mensen post ook eens wat, kunnen wij de ideeën uitwisselen :p |
Citaat:
Ik ben verzot op vis namelijk :P Misschien heb je nog eens iets wat ik uit kan proberen. (vooral zalm en tonijn hebben mijn voorkeur) |
Maak Sushi!Vette shizzle is dat.
Of maar een rol, doe de tonijn fijnhakken, op smaak brengen, fijn uitje erdoor, kappertjes erdoor,beetje boter plakken zalm op een folie leggen.Geblancheerde spinazie ertussen. De tonijn in een spuitzak doen, en dan in het midden van de zalm een lijn spuiten. Mooi strak inrollen, en daarna als hij koud is, c.q hard met een scherp mes mooie plakken snijden, als hij te zacht is, gewoon eventjes aanvriezen. Werkt ook met heilbot en zalm. Van die leuke rolletjes :) |
Citaat:
Weet je toevallig hoe je zelf van die echte japanse sushi moet maken? En waar ik die matjes kan kopen om zo'n sushi rol moet maken... (kan ze nergens vinden :confused: ) En hoe kom ik aan dat zeewier voor die sushi (of gebruik je hiervoor die spinazie?) En wat voor saus doe je bij zo'n rol? |
Matjes kan je gewoon bij de toko kopen geloof ik. Zee wier ook, let er wel op, wel instrijken met water. Anders breekt ie.
Saus, kan van alles zijn. Kerrie saus met gembersiroop?Beetje zoet, is ook wel lekker. Of een pesto van dillen, dus dille, pijnboompitten, peper en zout cutteren, daarbij olie doen, klaar :) Of rode tonijn tartaar, aangemaakt met een beetje olie, sjalotje, peper en zout. Heerlijk. |
Citaat:
opeten lijkt me niet :P staat echt serieus je bek in de fik :P Heb wel begrepen dat je het niet op moet eten.. maar waar is het dan voor? :confused: Weet iemand dat? |
Om er bij te heten, om het nog pittiger te maken dan het al is.
Je proeft daarna wel niks meer :D |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.