Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   post jouw favo. gerecht (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1190317)

psdemon 29-05-2005 16:06

post jouw favo. gerecht
 
gebakken aardappeltjes met gyros, shoarma een biefstukje op een pizza salami met een eitje erop, opgerolt in een burrito en die verpakt in 3 taco's + 5 koelstaande brand biertjes.... HEIIIIGG

Bloem 29-05-2005 18:10

Lasagne met tomaten-groentensaus, en tagliatelle met zalm-roomsaus en champignons (y) :o

waves 29-05-2005 19:11

musaka met gehakt, tomatenpuree ui, courgette en wat knoflook.

Bell 30-05-2005 07:23

kip tandoori...

GetchaGood 30-05-2005 07:31

Spaghetti Carbonara (y)

Miracle 30-05-2005 09:01

Pff, ik vind zoveel lekker. :o :D
Ik ben gek op bami en met babi pangang is het helemaal lekker. :cool:
Maar pasta's vind ik ook lekker, helemaal van een restaurant ofzo. :)

Maar er is zoveel lekker! :(

Frederiek 30-05-2005 10:09

Pizza carbonara met ananas <3

SX-SuperFly 30-05-2005 21:24

Kip Tandoori

Chinees van de chinees :P

MTpower 30-05-2005 21:37

Mijn favo gerecht is denk ik toch wel een varkenshaasje met pepersaus, aardappelschijfjes en iets van een salade.
Of ipv die varkenshaas een struisvogelbiefstuk met kruidenboter.
Maar gewoon gebakken zalm filet met een beetje zout, peper en citroen is ook goddelijk.
pffff dr is zoveel zooo lekker!!

Jolt 30-05-2005 23:12

http://img248.echo.cx/img248/4866/afb0031mr.jpg

Zelf bedacht, zelf gemaakt.

MTpower 30-05-2005 23:15

Citaat:

Jolt schreef op 31-05-2005 @ 00:12 :
[afbeelding]

Zelf bedacht, zelf gemaakt.

Wat is het? :P

Jolt 30-05-2005 23:22

Een bobon van aarbei, gevuld met aarbei ijs, kapsel erom heen, met puntjes eiwit schuin dat gegratineerd en een heerlijke aardbeien saus.

Jolt 30-05-2005 23:29

http://img247.echo.cx/img247/8919/afb0996zr.jpg

Deze was ook wel te diggen. Zijn trouwens oude foto's :P

MTpower 30-05-2005 23:32

Citaat:

Jolt schreef op 31-05-2005 @ 00:22 :
Een bobon van aarbei, gevuld met aarbei ijs, kapsel erom heen, met puntjes eiwit schuin dat gegratineerd en een heerlijke aardbeien saus.
Dat eiwit schuim zou ik vervangen door slagroom, een hele zoete slagroom.
Maar is wel een (y) idee, ga het ook eens proberen ;)

Jolt 30-05-2005 23:35

Nee juist niet, omdat het ijs al zoet was en de saus ook.
En slagroom kan je niet gratineren ;).

En dan zou je het a la minute erop moeten spuiten, dit kon ik klaar zetten, de bonbons dan :P.

MTpower 30-05-2005 23:45

Citaat:

Jolt schreef op 31-05-2005 @ 00:35 :
Nee juist niet, omdat het ijs al zoet was en de saus ook.
En slagroom kan je niet gratineren ;).

En dan zou je het a la minute erop moeten spuiten, dit kon ik klaar zetten, de bonbons dan :P.

Ik maak mijn eten altijd a la minute :P
Maar ik ga het eens proberen, zorg ik er wel voor dat de saus en het ijs niet te zoet zijn ;)

Jolt 30-05-2005 23:50

Saus is heel makkelijk, aardbeien, wassen en schoonmaken, in een blender doen met een beetje suiker water.

Fijn malen, eventjes door een zeef, zodat je geen pitjes hebt, en klaar is kees :D

Outlaw 30-05-2005 23:52

wat is dat tweede gerecht dat je post precies?

Jolt 30-05-2005 23:53

Chocolade Mouse, Witte Chocolade Parfait, Chocolade Bavarios met een koffie gelei en een glaasje met amareno kersen.

Jolt 30-05-2005 23:55

http://img248.echo.cx/img248/2932/afb0040qr.jpg

Beetje liggen kloten met chocolade, bordjes versieren, leuk :D

Outlaw 30-05-2005 23:55

hmm, klinkt goed (y)

ik vond die chocolade eruit zien als brie...en dat vond ik nogal vreemd ;p

Love_Fulfilled 31-05-2005 11:03

Fast-food, in het bijzonder de MC :cool: .

Secret Agent 31-05-2005 11:06

rijst met kip en champignonsaus :D

Bloem 31-05-2005 11:28

Citaat:

Love_Fulfilled schreef op 31-05-2005 @ 12:03 :
Fast-food, in het bijzonder de MC :cool: .
En dat na die coole toetjes van hierboven :d

Jolt 31-05-2005 21:32

Citaat:

Bloem schreef op 31-05-2005 @ 12:28 :
En dat na die coole toetjes van hierboven :d
Speciaal voor jou nog een toetje:
http://img147.echo.cx/img147/1861/afb0717gi.jpg

Raad maar wat het is :D

MTpower 31-05-2005 21:59

Citaat:

Jolt schreef op 31-05-2005 @ 22:32 :
[afbeelding]

Raad maar wat het is :D

Ik denk een mouse van het een of ander...
Ik gok op aardbei...

Jolt 31-05-2005 22:01

Nee nee, was in de winter.
Chocolade mouse en slagroom laat ik buiten beschouwing.

Het is iets gepocheerd in rode wijn en een schuim van iets :P.
Lekker moeilijk, trouwens had je het al geprobeerd dat vorige gerecht?

MTpower 31-05-2005 22:27

Nee, heb het veel te druk... examens, werk... ik eet nu bijna elke dag diepvriespizza :P

MTpower 31-05-2005 22:29

Citaat:

Jolt schreef op 31-05-2005 @ 22:32 :
Speciaal voor jou nog een toetje:
[afbeelding]

Raad maar wat het is :D

Is dat in het midden een radijs?

Jolt 31-05-2005 22:37

Nee man die zijn niet zo groot.

Goed om eventjes tot rust te komen met je examens lekker gaan koken :)

MTpower 31-05-2005 22:47

Citaat:

Jolt schreef op 31-05-2005 @ 23:37 :
Nee man die zijn niet zo groot.

Goed om eventjes tot rust te komen met je examens lekker gaan koken :)

Heb geen tijd om te koken, ja 's avonds rond een uur of 10 heb ik voldoende tijd... na 8 uur iedere keer maar eventjes... niet genoeg om te koken :P
En om 10 uur ga ik niet meer koken ;)

Jolt 31-05-2005 22:55

Lekker, voor het slapen gaan nog een zoet toetje :D.

Met slagroom wordt het wel minder, ik weet niet of hij ook op kapsel beslag een beetje fatsoenlijk blijft zitten, als je hem stijf genoeg opslaat denk ik wel. Wordt wel fucking machtig dan he, eiwit schuin is meer lucht dan wat anders :p.

Inges 31-05-2005 22:57

Peer??

Jolt 31-05-2005 23:00

Citaat:

Inges schreef op 31-05-2005 @ 23:57 :
Peer??
(Y)

MTpower 31-05-2005 23:01

Citaat:

Jolt schreef op 31-05-2005 @ 23:55 :
Lekker, voor het slapen gaan nog een zoet toetje :D.

Met slagroom wordt het wel minder, ik weet niet of hij ook op kapsel beslag een beetje fatsoenlijk blijft zitten, als je hem stijf genoeg opslaat denk ik wel. Wordt wel fucking machtig dan he, eiwit schuin is meer lucht dan wat anders :p.

Zo zoet dat t glazuur van je tanden springt ;)
Maar mn pa en ik houden wel van een beetje zoet :P
Leuk verhaaltje:

M'n pa en ik een keer uit eten in een grieks restaurant en NATUURLIJK een toetje na.
Dus wij waren het ermee eens dat we wel een baklava wilden hebben...
Die serveerster raadde ons dat af, omdat hij wel erg zoet zou zijn...
Maargoed, wij eigenwijs... toch een baklava...
Wij zitten dat te eten.. en serieus.. ik vond et alles behalve zoet :s
Die serveerster stond echt zo te kijken :| Toen ik vroeg of de kok hem iets zoeter wilde maken :P

Jolt 31-05-2005 23:04

Whahawhaw, wat een kok :P.
Zonde wel eigenlijk.

Zoet is idd wel lekker, vooral bij desserts, vandaag nog voor mijn proef examen, rabarber met harde wener moeten maken, en lekker veel suiker in de rabarber gedaan, nu is hij zo net zoet, maar je proeft op de achtergrond nog een beetje dat frisse, lekker :).

MTpower 31-05-2005 23:39

Citaat:

Jolt schreef op 01-06-2005 @ 00:04 :
Whahawhaw, wat een kok :P.
Zonde wel eigenlijk.

Zoet is idd wel lekker, vooral bij desserts, vandaag nog voor mijn proef examen, rabarber met harde wener moeten maken, en lekker veel suiker in de rabarber gedaan, nu is hij zo net zoet, maar je proeft op de achtergrond nog een beetje dat frisse, lekker :).

Rabarber vind ik lekker als bijgerecht, en dan idd flink wat suiker er door anders vind ik het veel te bitter.
En niet alleen als toetje is zoet lekker :P Bij een hoofdgerecht kan het ook heerlijk zijn, mits je de goede verhoudingen van suiker gebruikt en in goede combinaties (met een beetje zuur bijvoorbeeld).

Jolt 31-05-2005 23:45

nah, hoofdgerecht vind ik weer niet, zoet moet echt alleen bij desserts. Zuur mag ook, dat ze meteen een beetje een frisse smaak krijgen.

Hoofdgerecht en tussen moet gewoon neutraal zijn, natuurlijk wel goed op smaak.

MTpower 31-05-2005 23:51

Citaat:

Jolt schreef op 01-06-2005 @ 00:45 :
nah, hoofdgerecht vind ik weer niet, zoet moet echt alleen bij desserts. Zuur mag ook, dat ze meteen een beetje een frisse smaak krijgen.

Hoofdgerecht en tussen moet gewoon neutraal zijn, natuurlijk wel goed op smaak.

Tonijn marineren in een mix van Ketjap manis/sake/gember/suiker en dat op de gril.
Dan carameliseerd de suiker, geeft echt een heel goed effect!
Vind ik :P
En de mensen die ik dit heb voorgeschoteld :P

Jolt 31-05-2005 23:53

Wat wel lekker is, gebakken geschilde asperges, met een beetje suiker, neutraliseerd dus de bitterheid.

Of peultjes die geglaceerd zijn, glimmen ze en smaken iets zoeter.

MTpower 31-05-2005 23:54

Ach, smaken verschillen nou eenmaal, zo zie je maar ;)

Jolt 31-05-2005 23:56

Maar goed ook, anders zou iedereen hetzelfde koken.

MTpower 31-05-2005 23:57

Variatie maakt het leven leuk en het eten goed! (y)

Jolt 31-05-2005 23:58

http://img192.echo.cx/img192/2713/afb0017wx.jpg

Eigen gemaakte terrine, was ook lekker.

Btw, andere mensen post ook eens wat, kunnen wij de ideeën uitwisselen :p

MTpower 01-06-2005 00:01

Citaat:

Jolt schreef op 01-06-2005 @ 00:58 :
[afbeelding]

Eigen gemaakte terrine, was ook lekker.

Btw, andere mensen post ook eens wat, kunnen wij de ideeën uitwisselen :p

Doe je ook wel eens vis? ;)
Ik ben verzot op vis namelijk :P
Misschien heb je nog eens iets wat ik uit kan proberen.
(vooral zalm en tonijn hebben mijn voorkeur)

Jolt 01-06-2005 00:09

Maak Sushi!Vette shizzle is dat.

Of maar een rol, doe de tonijn fijnhakken, op smaak brengen, fijn uitje erdoor, kappertjes erdoor,beetje boter plakken zalm op een folie leggen.Geblancheerde spinazie ertussen. De tonijn in een spuitzak doen, en dan in het midden van de zalm een lijn spuiten. Mooi strak inrollen, en daarna als hij koud is, c.q hard met een scherp mes mooie plakken snijden, als hij te zacht is, gewoon eventjes aanvriezen.

Werkt ook met heilbot en zalm. Van die leuke rolletjes :)

MTpower 01-06-2005 00:17

Citaat:

Jolt schreef op 01-06-2005 @ 01:09 :
Maak Sushi!Vette shizzle is dat.

Of maar een rol, doe de tonijn fijnhakken, op smaak brengen, fijn uitje erdoor, kappertjes erdoor,beetje boter plakken zalm op een folie leggen.Geblancheerde spinazie ertussen. De tonijn in een spuitzak doen, en dan in het midden van de zalm een lijn spuiten. Mooi strak inrollen, en daarna als hij koud is, c.q hard met een scherp mes mooie plakken snijden, als hij te zacht is, gewoon eventjes aanvriezen.

Werkt ook met heilbot en zalm. Van die leuke rolletjes :)

Zal het eens proberen :D
Weet je toevallig hoe je zelf van die echte japanse sushi moet maken? En waar ik die matjes kan kopen om zo'n sushi rol moet maken... (kan ze nergens vinden :confused: )
En hoe kom ik aan dat zeewier voor die sushi (of gebruik je hiervoor die spinazie?)
En wat voor saus doe je bij zo'n rol?

Jolt 01-06-2005 00:20

Matjes kan je gewoon bij de toko kopen geloof ik. Zee wier ook, let er wel op, wel instrijken met water. Anders breekt ie.

Saus, kan van alles zijn. Kerrie saus met gembersiroop?Beetje zoet, is ook wel lekker.

Of een pesto van dillen, dus dille, pijnboompitten, peper en zout cutteren, daarbij olie doen, klaar :)

Of rode tonijn tartaar, aangemaakt met een beetje olie, sjalotje, peper en zout.

Heerlijk.

MTpower 01-06-2005 00:24

Citaat:

Jolt schreef op 01-06-2005 @ 01:20 :
Matjes kan je gewoon bij de toko kopen geloof ik. Zee wier ook, let er wel op, wel instrijken met water. Anders breekt ie.

Saus, kan van alles zijn. Kerrie saus met gembersiroop?Beetje zoet, is ook wel lekker.

Of een pesto van dillen, dus dille, pijnboompitten, peper en zout cutteren, daarbij olie doen, klaar :)

Of rode tonijn tartaar, aangemaakt met een beetje olie, sjalotje, peper en zout.

Heerlijk.

En weet je trouwens waarvoor die wasabi is die je bij sushi hoort te krijgen?
opeten lijkt me niet :P
staat echt serieus je bek in de fik :P
Heb wel begrepen dat je het niet op moet eten.. maar waar is het dan voor? :confused:
Weet iemand dat?

Jolt 01-06-2005 00:30

Om er bij te heten, om het nog pittiger te maken dan het al is.
Je proeft daarna wel niks meer :D


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.