![]() |
Lekker pastagerecht?
Hallo iedereen,
ik ben helemaal verzot op pasta, nu maak ik vaak koude pastasaldes e.d. maar heeft er miss ook lekkere recepten en dan wat anders als spaghetti en macaroni alsjeblieft? Iets voor in de oven of iets dergelijks? Ik hoop op lekkere suggesties! xxx |
Ik vind tortelini altijd erg lekker, gewoon met zelfgemaakte tomatensaus :)
|
lasagne
|
Citaat:
Tagliatelle met roomsaus en zalm, op een bedje van rucola is ook érg lekker. |
Citaat:
Zelf vind ik tortellini ook erg lekker, en dan gewoon met een tomaten- of kaassaus. En verse pasta is ook (y) |
De knorr mix voor ovenpasta is lekker, en snel klaar. En tortelinni is idd erg lekker met gewoon een simpele tomatensaus, of in de soep :)
*Gumby* |
Canneloni, zo van die pastarolletjes met een speciale vulling...
Ravioli met zelfgemaakte pasta en een speciale vulling (bvb. spinazi/roomkaas) |
Nou, eigenlijk kan je overal wel pasta bij eten...doet mijn broertje ook, want die lust geen aardappels.
Zoals: - pasta (verse of van die wokkels) met brocolli (of broccoli dat weet ik nooit) en kaasiets (soulfe, crack) - pasta en groentenburger nouja dat soort dingen allemaal, gewoon ter vervanging van aardappels, al smaakt het niet bij alle groenten, maar dat is even logisch nadenken of proberen :). |
Gnocchi is ook erg lekker, alleen weet ik niet wat ik erbij moet combineren. De vorige keer hadden we een vieze saus en was de pasta niet gaar, maar kauwgom-achtig (n) . Heb gehoord dat spinazie er lekker bij is! x
|
Ok, deze is vegetarisch maar als je niet koosjer eet kun je quorn vervangen met gehakt (doh).
en shit, ik weet het aantal grammen niet,.. maar goed :P en ik heb een kleine schaal en houd meestal rode saus over (maar dat vries ik dan in want dat kun je later gebruiken), dus voor een grote schaal zl je wat meer spinazie en ricotta nodig hebben. ingredienten: spinazie (gesneden) diepvriespak is meestal wel goed ricotta kaas (1 zo'n bakje) quorn (twee pakjes) (of gehakt circa 500 gram) mozarrella (1 pakje (125 gram is dat geloof ik)) parmezaanse kaas 1 ui 2 knoflookteentjes 1 paprika (rood of groen) oregano basilicum peper zout tomatenpuree (1 pakje of blikje) cannelonis ontdooi de spinazie in een pan en breng deze met zout en wat peper op smaak. zet het vuur uit als dit gebeurd is en voeg er dan de ricotta kaas aan toe. Meng het geheel. verwarm de oven alvast voor (180 graden C hetelucht) Maak de "rode saus" als volgt: 1 ui wat aanbakken. quorn er bij gooien. "rul" bakken (nouja, totdat de quorn goed is in ieder geval. Bij gehakt is dat wat makkelijker te bepalen :D ) knoflook en paprika eraan toevoegen. peper en zout naar smaak er ook bijvoegen (kun je later proeven als de rode saus klaar is) dan de tomatenpuree er aan toe voegen basilicum en oregano naar smaak eraan toevoegen (wees niet te gierig ;) ). pak een lasagnaschaal. Bedek de bodem met wat rode saus vul vervolgens iedere canneloni met spinazie en ricotta en leg deze naast elkaar in de schaal. Bedek de volgepropte canneloni's met rode saus. Versnipper hier gelijkmatig verdeeld mozarella en leg evt. weer een laag cannelonis eroverheen en anders kun je ipv 1 canneloni laag 1 laagje lasagna overheen leggen als bovenste laag. Dan daarbovenop weer rode saus en maak het af met de rest van de mozarella en de parmezaanse kaas. Leg de schaal met aluminiumfolie bedekt in de oven ergens in het midden. En na 30 minuten haal je de aluminiumfolie eraf en laat je het 15 minuten zonder aluminiumfolie de kaas het werk doen. klaar. Een andere (koosjere) versie is quorn vervangen door gehakt en de kaas vervangen door champignons. Maar ik prefereer de vegetarische :) |
vlindertjespasta :bloos:
|
pasta met kip, paprika, kappertjes en roomsaus (y)
|
andere recept:
tagliatelli met melksaus en zalm :) melksaus: melk, bloem, beetje mosterd, peper en zout mengen. Evt. met champignons en uien (in ringen gesneden). Zalmfilet moet je in een apart pannetje laten gaar worden. Deze dan uiteindelijk bij de melksaus laten pruttelen. Als de saus te dik wordt, gewoon weer wat melk erbij doen. Zorg wel dat de smaak er niet op achteruit gaat. evt. dille of peterseli toevoegen voor een extra smaakje. tagliatelli koken. et voila |
Wat ik heerlijk vind is heel veel verschilldende groentes en dergelijke roerbakken (paprika, courgette, ui, champignons) Na een tijdje pijnboompitten en sesamzaad er aan toevoegen. Ondertussen pasta afkoken (wat je zelf het lekkerste vind) Beetje creme fraiche door de groenten heen, wat kaas. Zo gauw de pasta gaar is de groente en alles er doorheen gooien, goed doorroeren en eventueel nog wat kaas er overheen.
|
Spirelli met spinazie, champignons en tonijn :)
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.