Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Gepelde tomaten uit blik (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1215952)

Lorelei 28-06-2005 19:50

Gepelde tomaten uit blik
 
Zijn die minder zuur dan die blikjes tomatenpuree? (van AH) :)

bidule 28-06-2005 19:56

Wie wil er nu weer gepelde tomaten?
Neem gewone!
(wel biologische natuurlijk)

Daantje_0705 28-06-2005 20:05

Meestal wel ja :)

Lorelei 28-06-2005 20:29

Citaat:

bidule schreef op 28-06-2005 @ 20:56 :
Wie wil er nu weer gepelde tomaten?
Neem gewone!
(wel biologische natuurlijk)

Dat was de vraag niet :)


Daantje, dank je.

Wammus 28-06-2005 22:11

Citaat:

grl schreef op 28-06-2005 @ 21:29 :
Dat was de vraag niet :)


Daantje, dank je.

Nee das waar maar verse tomaten zijn wel veel lekkerder. Dus ik sluit me erbij aan.

Lorelei 28-06-2005 22:46

Citaat:

wammus schreef op 28-06-2005 @ 23:11 :
Nee das waar maar verse tomaten zijn wel veel lekkerder. Dus ik sluit me erbij aan.
Ik weet dat ze lekkerder zijn. Maar op sommige momenten niet handiger. :) (en als je ze een week laat liggen ook niet lekkerder ;))

Wammus 28-06-2005 22:48

Citaat:

grl schreef op 28-06-2005 @ 23:46 :
Ik weet dat ze lekkerder zijn. Maar op sommige momenten niet handiger. :) (en als je ze een week laat liggen ook niet lekkerder ;))
Daar heb je gelijk in. Volgens mij kan je dan trouwens het beste die van Princes ofzo nemen. Iig een A-merk dan weet je zeker dat je goede hebt.

Louis Armstrong 29-06-2005 06:47

bij de xenos (!) hebben ze vaak van die gepelde tomaten, en die zijn erg goed weg te werken.

En anders, kun je er zelf ook bruine suiker bij doen.

WolterB 29-06-2005 08:58

De gepelde tomten van de AH zijn ook heel goed en volgens mij absoluut niet zuur.

Wij pureren die altijd voor de saus voor door de pasta, voor wat extra tomatensmaak, is daar beel beter voor geschikt en lekkerder dat die blikjes tomatenpuree :o

Waarvoor wil jij ze gebruiken?

Neiu 29-06-2005 09:36

Citaat:

wammus schreef op 28-06-2005 @ 23:48 :
Daar heb je gelijk in. Volgens mij kan je dan trouwens het beste die van Princes ofzo nemen. Iig een A-merk dan weet je zeker dat je goede hebt.
Dat maakt niet zoveel uit.
En idd, ze zijn minder zuur dan puree uit een blikje of zo'n schenkkartonnetje.

Nona 29-06-2005 09:59

Citaat:

Louis Armstrong schreef op 29-06-2005 @ 07:47 :
En anders, kun je er zelf ook bruine suiker bij doen.
Uh...?

Pinksterhaas 29-06-2005 10:27

Gepelde tomaten uit blik en die kleine blikjes totmatenpuree zijn volgens mij twee hele verschillende dingen. Het smaakt dus ook heel anders.

Lorelei 29-06-2005 10:59

WolterB: Ik ga morgen ergens een warme lunch koken (pasta, 3 personen) en wil een tomatensaus maken zonder keukenmachine en ook niet zo een uit een potje. Ik kan dan wel verse nemen, en die gaan ook zeker wel in de saus, maar voor de saus zelf wil ik iets hebben wat een beetje makkelijker is. Tomatenpuree kan dus ook, maar dat vind ik zo zuur. Normaal gesproken is zuur niet eens heel erg, maar omdat het hier om een lunch (fris, in de zomer, bla) gaat, wil ik het niet.



Ik heb trouwens nog een vraagje over tomaten. :o Als ik op een quiche de bovenste laag tomaat doe.. en er daarna kaas overheen. En ik bak 'm en vries 'm daarna in om 2 dagen later koud gegeten te worden. Is die tomaat dan heel smerig? (ja, ik snap wel dat het sowieso minder lekker is.. ) Als je zo'n quiche daarna weer opwarmt, valt het altijd wel mee.. maar als je 'm koud eet, lijkt het me dat het ook wel eens heel vies zou kunnen zijn.

En nou niet komen met: je moet 'm ook niet invriezen. :p Want als dat niet moest, had ik het niet gevraagd. :p

Jolt 29-06-2005 11:21

Waarom niet zelf ontvellen?
Kan elke mongool.

Pan met water laten koken, tomaat 10 seconden in doen, vel eraf halen. klaar :D


Daarna in een pan, in stukjes snijden, beetje vocht bij, helemaal kapot laten koken, door een zeef halen, en voila een heerlijke, gladde tomaten saus. Of jah je kan vandaag nog meer bij doen.

Mr-Z 29-06-2005 19:42

Citaat:

Jolt schreef op 29-06-2005 @ 12:21 :
Waarom niet zelf ontvellen?
Kan elke mongool.

Pan met water laten koken, tomaat 10 seconden in doen, vel eraf halen. klaar :D



snij er een kruisje in.. zo kan je het vel er makkelijker vanaf trekken.
10 a 20 seconden in kokend water, 10 a 20 seconden in ijskoud water en het velletje springt er zowat vanzelf af :)

grandmommy 30-06-2005 14:15

mmm ik gebruik altijd gepelde tomaten om tomatensap te maken. twee van die blikkies in de keukenmahine, beetje water erbij, wat peper en zout en klaar is de heerlijke tomatensap(Y)

Lorelei 30-06-2005 22:37

Citaat:

Mr-Z schreef op 29-06-2005 @ 20:42 :
snij er een kruisje in.. zo kan je het vel er makkelijker vanaf trekken.
10 a 20 seconden in kokend water, 10 a 20 seconden in ijskoud water en het velletje springt er zowat vanzelf af :)

Heb ik inderdaad gedaan. Werkt goed. (y)

de Koe! 02-07-2005 17:04

Als gerechten met tomaat te zuur zijn, kan je er gerust altijd suiker bijdoen (maar niet te veel). In sommige tomaatgerechten in kookboeken staat suiker zelfs speciaal aangegeven als ingrediënt, aangezien tomaat van nature redelijk zuur is.

En over de discussie "echte" tomaat vs. bliktomaat: in het tomatenseizoen koop je natuurlijk best verse tomaten. Maar als je in de winter persé iets met tomaten wilt klaarmaken, kies je toch beter voor tomaten uit blik. Verse tomaten zijn in die periode meestal niet lekker, terwijl tomaten uit blik wel geoogst zijn in het tomatenseizoen en dus meer smaak hebben.

Lorelei 02-07-2005 20:31

Suiker was in dit geval geen optie aangezien ik voor een diabetes patient moest koken. :)

Ik heb inderdaad verse gebruikt. Ik vond ze niet erg lekker.. heb veel betere tomaten geproefd.

Jolt 03-07-2005 13:12

Koop eens pomidori tomaten, die zijn het beste.

Vleestomaten is niks, dat is net alsof je water zit te eten.

Louis Armstrong 10-07-2005 13:20

Citaat:

Kruimel schreef op 29-06-2005 @ 10:59 :
Uh...?
tomaat kan ( ik zeg kan ) een bitterzurige smaak hebben ( exemplarisch ) en door bruinesuiker erbij te doen, neutraliseer je dit.

Waarom bruine suiker: het is de minst chemische, dus die heeft dan ook verder geen effect op de rest van het gerecht.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.