Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Wat zijn nou goeie hamburgers? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1231710)

Str0nk 20-07-2005 15:45

Wat zijn nou goeie hamburgers?
 
Die van AH zijn om de bonusfolder onder te kotsen, dus?

Kimisa 20-07-2005 15:59

Die van Mora schijnen ze bij mij thuis wel lekker te vinden, gezien de hoeveelheid die ervan in de vriezer ligt.

Love_Fulfilled 20-07-2005 17:05

Al die voorverpakten zijn niet om te eten (n) .

MTpower 20-07-2005 17:50

zelfgemaakte hamburgers :cool:

Str0nk 20-07-2005 18:11

Citaat:

MTpower schreef op 20-07-2005 @ 18:50 :
zelfgemaakte hamburgers :cool:
Dan moet er wel een koe in de buurt zijn :o

Somebody Special 20-07-2005 19:03

Die van de slager hier in de buurt (y)

levi's 20-07-2005 20:39

De McChicken van McDonalds :cool: :)

Laurens 20-07-2005 20:47

Citaat:

MTpower schreef op 20-07-2005 @ 18:50 :
zelfgemaakte hamburgers :cool:
Natuurlijk wel me voldoende kruiden er in.

PV 20-07-2005 22:04

Ik vind die van de Edah heerlijk :)

MTpower 21-07-2005 00:16

Citaat:

Str0nk schreef op 20-07-2005 @ 19:11 :
Dan moet er wel een koe in de buurt zijn :o
Of gewoon een slager ;)


@Laurens: Uiteraard genoeg kruiden :)

[edit]
Zelf gebruik ik dan altijd komijn en koreander :)

Jolt 21-07-2005 08:45

En peper en zout ;)

MevrouwM 21-07-2005 10:11

Slagerhamburgers. Vlees van een slager is sowieso altijd meestal beter dan uit de supermarkt.
Ik had maandag hamburgers van de c1000, die waren trouwens best goed te eten hoor :)! maar ah heeft altijd vies vlees.

Igorrrai 21-07-2005 16:26

Die van de slager. :cool:

Gimme more beer 21-07-2005 16:43

Ik vind op broodjes altijd die dunne, minder vet opslurpende hamburgers het lekkerst. Ik neem dan gewoonlijk ook platte, magere hamburgers van de slager.

Vandaag ga ik die van de mora maar eens proberen, die zijn wat goedkoper, I'll keep you posted ;)

Roos 21-07-2005 18:03

Die van mora uit de diepvries zijn minder hoor (n) Ja wel eetbaar maar een verse is veel beter.

ERICx 21-07-2005 18:17

die van de keurslager :o

MB 21-07-2005 19:07

Die van de plaatselijke snackbar zijn erg lekker, beetje het BigMac idee, maar dan zonder soppig broodje, verlepte groenten, smerige saus en slappe burgers :)

Lajo 26-07-2005 18:33

Dat "soppige" broodje vind ik juist het beste van de hele MC!

Daantje_0705 26-07-2005 18:51

C1000 selectie uit de diepvries vind ik erg lekker hoor :)

Gimme more beer 27-07-2005 09:20

Citaat:

Roos schreef op 21-07-2005 @ 19:03 :
Die van mora uit de diepvries zijn minder hoor (n) Ja wel eetbaar maar een verse is veel beter.
Mjah, 8 moraburgers later ben ik het wel met je eens ;)

Boogie 27-07-2005 09:45

Ik vind die van Mora erg lekker.

Black Knight 27-07-2005 22:24

Die van de Frituur :)

Black Knight 27-07-2005 22:24

Die van de Frituur :)

Spacemonkey 29-07-2005 21:54

Ik vind die van Mora ook erg lekker, en verse hamburgers van de supermarkt ook wel :)

MTpower 29-07-2005 22:16

Citaat:

Jolt schreef op 21-07-2005 @ 09:45 :
En peper en zout ;)
Dat is vanzelfsprekend :P

*** Sido *** 30-07-2005 05:01

die van vlees

DrunkenMagician 31-07-2005 15:11

Van de slager....
Of koop een kilo gehakt, gooi er wat kruiden door, maak schijfjes en werp ze dan in een pan.

Vanima Estel 31-07-2005 22:02

Hangt er van af wat je onder goed verstaat. Gezond? Vlees is al aan het rotten voordat je het hebt gekocht. Dat process begint wanneer het geslacht wordt. In Azie slacht men het vlees voor je neus en eet men ook vlees van dieren dat hier onaanvaardbaar wordt geacht (katten, honden, e.a.). Het is daar echter wel vers en dat is een eis van de koper. In een restaurant aldaar is het doodnormaal dat je een bewijs krijgt dat jouw vlees ook daadwerkelijk vers is. Dat zijn cultuurverschillen, zo eet een Indier geen koe, een Moslim geen varken en is het in een Grieks restaurant doodnormaal dat een klant meekoekeloert in de keuken. Wil je kwaliteit dan wil je zo vers mogelijk vlees; het doet er niet toe om wat voor vlees het gaat. Een hamburger is echter nooit vers en bevat ook andere zaken dan enkel vlees. Zoals (genetisch gemanipuleerde) soja.

Adrenaline kun je ook uit andere voeding halen. Koffie om maar een voorbeeld te noemen. Idem ijzer. Omega-3 (vis idem). Laatste 2 kun je van algen krijgen (supplementen, nori, enz). B12 van vlees is al dood, komt ook voor in je neus en poep (is geen vitamine maar een bacterie) en een gezonde darmflora bevat al B12 van zichzelf. Voor de B12 hoef je dus geen vlees te eten wat overblijft wordt sowieso niet goed door je lichaam opgenomen (je poept het snel weer uit). Ook B12 supplementen worden niet goed door je lichaam opgenomen. Je kunt dus beter zorgen voor een gezonde darmflora wanneer je B12 nodig hebt. Dus wat er uiteindelijk gezond aan vlees is, geen idee :) maar het meest 'levende' (en dus gezonde) vlees is het vlees dat net geslacht is. Pas ook op voor BSE men kan echt niet alles correct controleren.

Gimme more beer 31-07-2005 23:32

Die van de AH uit de diepvries zijn trouwens beter dan die van de Mora, hebben we eergisteren unaniem besloten bij onze band-BBQ.

Chill 01-08-2005 12:03

Citaat:

Vanima Estel schreef op 31-07-2005 @ 23:02 :
Dus wat er uiteindelijk gezond aan vlees is, geen idee :) maar het meest 'levende' (en dus gezonde) vlees is het vlees dat net geslacht is.
Ik zag laatst op tv dat vlees wat net is geslacht is bijna geen smaak heeft, het vlees moet eerst een tijd "rijpen" (of hoe je dat ook noemt) zodat het smaak krijgt. Dus misschien is het wel gezonder maar niet lekkerder :p . Ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.

Moenbloem 01-08-2005 12:07

Citaat:

Chill schreef op 01-08-2005 @ 13:03 :
Ik zag laatst op tv dat vlees wat net is geslacht is bijna geen smaak heeft, het vlees moet eerst een tijd "rijpen" (of hoe je dat ook noemt) zodat het smaak krijgt. Dus misschien is het wel gezonder maar niet lekkerder :p . Ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
Voor zover ik weet (maar ik ben absoluut geen specialist), klopt dat inderdaad, maar dat gebeurt nu nauwelijks meer omdat alles snel verwerkt moet worden omdat anders de kosten te hoog worden ( :rolleyes: ). Mij is verteld dat het het beste is om het vlees nog 2 of 3 dagen te laten 'hangen' (aan zo'n haak, in het slachthuis, je weet wel :))

Chill 01-08-2005 12:10

Citaat:

Moenbloem schreef op 01-08-2005 @ 13:07 :
Voor zover ik weet (maar ik ben absoluut geen specialist), klopt dat inderdaad, maar dat gebeurt nu nauwelijks meer omdat alles snel verwerkt moet worden omdat anders de kosten te hoog worden ( :rolleyes: ). Mij is verteld dat het het beste is om het vlees nog 2 of 3 dagen te laten 'hangen' (aan zo'n haak, in het slachthuis, je weet wel :))
Klopt ja, dat gebeurt weinig meer. Ze gingen ook allemaal slagers ondervragen en het vlees testen, en bijna overal was het vlees snel geslacht. Maar volgens mij moest het vlees zelfs wel enkele weken hangen voor een optimale smaak.

Moenbloem 01-08-2005 12:18

Citaat:

Chill schreef op 01-08-2005 @ 13:10 :
Klopt ja, dat gebeurt weinig meer. Ze gingen ook allemaal slagers ondervragen en het vlees testen, en bijna overal was het vlees snel geslacht. Maar volgens mij moest het vlees zelfs wel enkele weken hangen voor een optimale smaak.
Dagen, weken, ik weet het niet. Ik houd me niet meer zo bezig met vlees en het is al een jaar of vier geleden dat het mij verteld is (toen ik -tweemalig- in het slachthuis werkte), dus ik weet het niet meer precies.

Hoe werkt dat proces dan?

Vanima Estel 01-08-2005 21:13

Citaat:

Chill schreef op 01-08-2005 @ 13:03 :
Ik zag laatst op tv dat vlees wat net is geslacht is bijna geen smaak heeft, het vlees moet eerst een tijd "rijpen" (of hoe je dat ook noemt) zodat het smaak krijgt. Dus misschien is het wel gezonder maar niet lekkerder :p . Ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
Rotten heet dat. Niet rijpen ;) tja qua smaak. Een frikandel zitten kruiden in en ik heb nog nooit iemand een frikandel zonder sausje zien eten. Toen ik vlees at vond ik het enkel lekker met kruiden, sausjes ed. Sterker nog, ik at het altijd met kruiden, sausje of beide.

jd 01-08-2005 21:23

Citaat:

Vanima Estel schreef op 01-08-2005 @ 22:13 :
Rotten heet dat. Niet rijpen ;) tja qua smaak. Een frikandel zitten kruiden in en ik heb nog nooit iemand een frikandel zonder sausje zien eten. Toen ik vlees at vond ik het enkel lekker met kruiden, sausjes ed. Sterker nog, ik at het altijd met kruiden, sausje of beide.
Ik respecteert toch ook dat jij VEGA bent, waarom val je ons dan lastig met al je Anti-Vlees verhalen?

Ik eet Vlees
Jij bent Vega
BASTA!

Vanima Estel 01-08-2005 21:41

Huh? Ten eerste sprak ik jou niet aan. Ten tweede als je er respect voor hebt (je neemt aan dat ik 'vega' ben) waarom respecteer je dan niet het feit dat ik mij uit? Je hoeft het niet te lezen, je hoeft ook niet te reageren. Het mag.

jd 02-08-2005 21:10

Ik irriteer me gewoon aan de eigenschap van vele vega's om mensen die het niet zo zijn te overtuigen om het te gaan doen. Of alles daarom heen bekritiseren, ik bedoel dat doen "wij" als vleeseters toch ook niet.

Ik bedoel je bent vega, waarom reageer je dan in wat zijn de lekkerste "hamburgers"...

Als er ergens staat wat is het lekkerste vega food, dan ga ik toch ook niet reageren met. Jah een biefstuk is het lekkerste vega food, of het volledig afkraken...

Ik vind het gewoon zo onzinning dat vega mensen de overtuigen hebben om zo vaak mogelijk te klagen over vlees eten....En sommige er mee lopen te 'pronken' (als ware van kijk hoe hip/alternatief ik ben...)

Dit is niet persoonlijk bedoel, en als je het persoonlijk opvat dan is het zo...

Vanima Estel 02-08-2005 22:47

Hmm ik noem mezelf geen vegan of whatever omdat ik probeer zo pragmatisch mogelijk voor mijn gezondheid te werk gaan. Wanneer dat inhoud dat ik gedwongen wordt te kiezen tussen ethiek en gezondheid kies ik voor gezondheid.

Vegans/veggies/rawfood-eters e.a. alternatieve dieet-volgers worden ook regelmatig geconfronteerd met zaken waar zij zich niet voor interesseren, die zij niet lekker vinden, onwaarheden, of zaken waar ze zich om een andere reden over storen.

Ik snap je punt, met name op ethisch vlak, maar ik neem aan dat je een discussie over gezondheid meer waardeert dan een op basis van ethiek of wat lekker is. Op ethisch en in mindere mate op smaak-niveau zul je van mij dan ook weinig berichten tegenkomen omdat ik die discussies redelijk nutteloos vind omdat ze persoonlijk zijn. Het gaat in zo'n geval meer om ervaringen uitwisselen ipv voeding-wetenschap. Als 't je teveel irriteert is er altijd nog de negeer-functie of je dient een klacht in bij de forum-politie.

En tja ik begon over rottend versus vers vlees en liet me even gaan... :o :) dikke kus,

jd 03-08-2005 17:58

Vriendjes?

Of schud je geen handen met vleeseters :evil: ;) :p .

hehe

Gimme more beer 03-08-2005 19:06

Citaat:

Vanima Estel schreef op 01-08-2005 @ 22:13 :
Een frikandel zitten kruiden in en ik heb nog nooit iemand een frikandel zonder sausje zien eten.
Waarom dat nou weer niet?

Vanima Estel 05-08-2005 17:23

Yay! :) jawel, maar daarna was ik mijn handen. Heb ik van een zekere Imam geleerd. ;)

Hmmm over de frikandellen tja ik weet niet waarom mensen dat persee met sausje eten. Hetzelfde geldt voor friet. Waarschijnlijk omdat het iets toevoegt aan de smaak terwijlhet zonder nogal 'flat' smaakt. Hoe dan ook, met of zonder sausje, het serotonine-effect dankzij het feit dat het gebakken is in de olie mag er wezen.

Daantje_0705 05-08-2005 21:38

Citaat:

Vanima Estel schreef op 05-08-2005 @ 18:23 :
Hmmm over de frikandellen tja ik weet niet waarom mensen dat persee met sausje eten. Hetzelfde geldt voor friet. Waarschijnlijk omdat het iets toevoegt aan de smaak terwijlhet zonder nogal 'flat' smaakt. Hoe dan ook, met of zonder sausje, het serotonine-effect dankzij het feit dat het gebakken is in de olie mag er wezen.
Wat een onzin. Ik eet zovaak frikandellen zonder sausje en friet eet ik bijna altijd zonder iets.

Kerz 05-08-2005 23:42

Kristof in Middelkerke. Ik meen het, de enige goede hamburgers in dit land :s.

Severus 07-08-2005 12:35

De Quarter Pounder en Big Tasty van de McDonald's. :o

teddybeer1983 08-08-2005 00:37

Citaat:

*** Sido *** schreef op 30-07-2005 @ 06:01 :
die van vlees
(Y)
dat wilde ik dus ook gaan zeggen

hurricane 08-08-2005 10:45

Die van Wendy's vind ik de beste, maar die keten hebben we hier in NL niet. Een whopper van burger king vind ik lekkerder dan de burgers van mcdonalds. Of een grillburger van febo is ook erg goed te eten.

Sjoerd 08-08-2005 17:06

gewoon, bigmac.

evanescence 09-08-2005 15:13

die kant en klare bedoel je?

Ik vind die van de lidl best te doen, met zelf een beetje ketchup en mayo erop....de hotdogs zijn wel ietsjes lekkerder van de lidl....

maar voor echte hamburgers vind ik dat je toch naar de mac of burgerking moet...das toch altijd lekkerder...met die sausjes en een plukje sla enzo...

Sarah 09-08-2005 15:40

vitamine b12 is geen bacterie :confused: maar een vitamine. Wel kan het worden geproduceerd door bacteriën én we hebben bacteriën nodig om het op te nemen uit ons voedsel, maar het ís geen bacterie. Vitamine b12 in vlees is ook niet 'dood' want het leeft niet, het is gewoon een stofje.

M@rco 09-08-2005 18:20

In ieder geval níet die diepvrieshamburgers van de Aldi :|
Wat een meuk is dat...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.