![]() |
verklaringen?
Waarom heeft water een lager kookpunt dan 1-hexanol.
Waarom heeft 1-hexanol een lager kookpunt dan 1,2-ethaandiol. ? :), BVD greetz Flamez |
ehm, heeft dat niet iets met molekuulmassa's te maken???
Sorry if I'm wrong, niet echt opgelet bij scheikunde... |
Tip: Kijk naar de soort verbindingen. Molecuulbindingen, Ionbindingen of het vormen van waterstofbruggen ja of nee etc! :)
Groetjes Ben(die wel opgelet heeft bij scheikunde vorig jaar :) |
Een uitgang van een stof op -ol betekend dat er een OH binding is. Er is dus een waterstofbrug. Deze waterstofbruggen zijn ongeveer 10x sterker dan de meeste atoombindingen en tigmale sterker dan molecullbindingen. Vandaar dus.. hoe meer waterstofbruggen hoe hoger het kookpunt.
|
Citaat:
nu weet ik et weer |
Citaat:
Eva (alweer warrig in haar hoofd :( ) |
Citaat:
stoer he. H-bruggen zijn idd veel zwakker dan covalente (12-30 kJ per mol tegenover 200 - 400 kJ per mol bij covalente bindingen) maar de extra bindingen die zomaar komen zijn toch verantwoordelijk voor de sterkere eigenschappen. Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:20. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.