Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   confituur? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1249111)

siese 18-08-2005 17:44

confituur?
 
Hoe maak je confituur (of jam)?

soultodeny 18-08-2005 17:50

Wij doen altijd fruit koken met heel veel suiker. Of er verder nog iets bij moet (zal ongetwijfeld) en in welke verhoudingen etc, weet ik niet..

Ir. de Narie 18-08-2005 18:36

Citaat:

Wij doen altijd fruit koken
Wij koken altijd fruit.

Of bedoel je Yam? :D

Sarah 18-08-2005 18:42

Een kilo fruit met een kilo suiker in een pan doen (of 100 g fruit met 100 g suiker, etc), op hoog vuur, goed roeren (met een houten lepel) tot alle suiker opgelost is en al het fruit helemaal kapot (groot fruit in stukjes snijden, tijdens het roeren stukjes en vruchtjes eventueel pletten), al roerend aan de kook brengen, vier minuten laten koken. Schuim eventueel eraf scheppen, in schoongemaakte potjes doen (1 kilo fruit+1 kilo suiker = 4 potjes jam), de potjes dichtschroeven en ondersteboven zetten. Doordat de jam afkoelt terwijl het potje ondersteboven staat, trekt het deksel vacuüm en kun je het langer bewaren.

Als het zoet fruit is moet er van te voren ook een beetje citroensap bij. Als het niet-erg-sappig fruit is moet er ook wat water bij.
Je kunt ook geleisuiker gebruiken in plaats van kristalsuiker, of een deel geleisuiker en een deel kristalsuiker, dan wordt het gelei of stevige jam; het citroensap is dan niet nodig.

siese 19-08-2005 14:31

dankjewel!

Miracle 19-08-2005 15:26

Mijn oma gooit er ook altijd nog iets anders bovenin, zodat er minder kans is dat het kapot gaat. Ik ben de naam alleen ff kwijt. :o

Als je het dan gaat eten, moet je wel even het bovenste laagje er af halen. :)

Daantje_0705 21-08-2005 13:16

Citaat:

Miracle schreef op 19-08-2005 @ 16:26 :
Mijn oma gooit er ook altijd nog iets anders bovenin, zodat er minder kans is dat het kapot gaat. Ik ben de naam alleen ff kwijt. :o

Als je het dan gaat eten, moet je wel even het bovenste laagje er af halen. :)

Pectine?

Miracle 21-08-2005 13:44

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 21-08-2005 @ 14:16 :
Pectine?
Ik denk gewoon iets van alcohol ofzo, ik zou het niet weten. :o


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.