![]() |
rauwe groenten
Ik ben nogal verzot op groenten, ook als ze rauw zijn. Maar nu hoorde ik van een klasgenoot dat sommige groenten slecht zijn als je ze rauw eet. Is dat waar en welke zijn dat dan?
|
Ik kan me het niet voorstellen eigenlijk :confused:
Zo lang je ze goed wast, tenminste. |
ik dacht net het omgekeerde? Aangezien er minder vitaminen verloren gaan dan als je ze bv kookt?
|
true..
lekker wokken lijkt me een goede optie voor je |
Rauw is beter.
|
Misschien kan je dat aan die klasgenoot vragen? Die zal dat dan toch ook wel weten? Ik weet van bv. champignons dat ze rauw schadelijk (kunnen) zijn, omdat ze groeien in mest oid. Als je ze verhit dan dood je toch wat bacterieën ed.
|
Citaat:
g00000gle |
Citaat:
Gekookte groenten: Groenten staan bekend als een belangrijke bron van vitaminen. Bij het koken van groenten gaat tussen de twintig en vijftig procent van de hoeveelheid vitaminen verloren. Daarom is het aan te raden groenten niet langer te verhitten dan nodig en regelmatig voor rauwkost te kiezen. Kook groenten in slechts een beetje water en voorkom dat te veel voedingsstoffen in het kookvocht achterblijven. Tip: gebruik het kookvocht voor de aanmaak van sauzen! |
Dat wist ze dus niet. Alleen dat sommige schadelijke dingen zouden bevatten die je door koken eruit kookt ofzo. Ze dacht dat het voornamelijk bij peulvruchten was, ofzo. Nouja, dan hou ik het maar bij rauwkost als ik rauwe groenten eet ('s avonds eet ik zoeizo ook niet rauwe groenten)
|
Citaat:
|
Ik dacht dat rauwe groentes juist gezonder was. :o
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:10. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.