Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   marsepijn (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1289693)

madyliefje 23-10-2005 10:25

marsepijn
 
heej heej, ik wil binnenkort een verjaardags taart gaan maken, maar dan heb ik flink wat marsepijn nodig. weet iemand waar ik dat zou kunnen kopen?alvast bedankt

Naru 23-10-2005 10:47

Bij een banketbakker.. of misschien op de markt??

electropyri 23-10-2005 10:48

in de supermarkt

BrunetJuh 23-10-2005 11:28

Bij een banketbakker.

Sarah 23-10-2005 11:37

bij de banketbakker inderdaad. En in de supermarkt bij de cake-mix enzo liggen pakjes amandelspijs in een rode verpakking, volgens mij is dat vrijwel hetzelfde (maar in marsepein is de suiker wat minder korrelig, dus als je een mooi glad resultaat wil kun je beter geen amandelspijs gebruiken).

Je kunt het ook makkelijk zelf maken: 100 gram ongezouten amandelen vermalen (eventueel van te voren koken) en samen kneden met 100 gram poedersuiker en 1 eetlepel rozenwater of oranjebloesemwater (maarja, waar koop je dat?) = ruim 200 gram marsepein. Er kan ook een losgeklopt eiwit door, dan blijft het beter plakken, maar dan zit er wel rauw ei in.

Henkje 23-10-2005 11:38

V&D

(krijg al pijn aan m'n tanden als ik alleen al aan marsepijn denk..)

Iduna 23-10-2005 11:59

marsepein was het toch? :o

Wil je nu glazuur erop of wil je de vulling met marsepein?

Bloem 23-10-2005 12:19

Ik heb pas 500 gram marsepein gekregen, kwam denk ik gewoon uit de supermarkt.

Subject 23-10-2005 12:34

Kan je ook bij de jamin kopen. :)

madyliefje 23-10-2005 17:03

dankje wel, dan ga ik daar eens zoeken

Uice 23-10-2005 19:23

Citaat:

*Juliah* schreef op 23-10-2005 @ 12:59 :
marsepein was het toch? :o

Ja, anders doet het au.

Eva 24-10-2005 20:04

Citaat:

Sarah schreef op 23-10-2005 @ 12:37 :
bij de banketbakker inderdaad. En in de supermarkt bij de cake-mix enzo liggen pakjes amandelspijs in een rode verpakking, volgens mij is dat vrijwel hetzelfde (maar in marsepein is de suiker wat minder korrelig, dus als je een mooi glad resultaat wil kun je beter geen amandelspijs gebruiken).

Je kunt het ook makkelijk zelf maken: 100 gram ongezouten amandelen vermalen (eventueel van te voren koken) en samen kneden met 100 gram poedersuiker en 1 eetlepel rozenwater of oranjebloesemwater (maarja, waar koop je dat?) = ruim 200 gram marsepein. Er kan ook een losgeklopt eiwit door, dan blijft het beter plakken, maar dan zit er wel rauw ei in.

rozenwater of oranjebloesemwater koop je bij de toko of de turkse/marokkaanse winkeltjes/supermarkten


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.