![]() |
Koken 7 gangen menu
Hallo,
Van het weekend wil ik weer een uitgebreid gaan koken. Nu wil ik weten of dit een beetje in verhouding is en of mensen nog tips hebben. Het is wat aan de volle kant, er kan natuurlijk wat worden weg gehaald. 1 runder cappacio met pijnboompitten en kaas EN salade 2 een TOMATENsoepje met creme 3 gebakken zalm met pasta(tagiatelle of penne) 4 Spareribs 5 aardbeien met slagroom en een wafel.. 6 thee met bon bons 7 olijven met een drankje Iemand enig idee hoe duur het is, het is voor 2 personen. Zou 30 euro genoeg zijn? Ga denk ik wel naar de a/h Syphon |
Ik vind de spareribs er niet echt (of eigenlijk meer: echt niet) tussen passen. :o En waarom twee voorgerechten (cappacio en soep) en twee desserts (nr. 5 en 6) en vervolgens nog olijven met een drankje? Ik vind het een beetje overdreven (zal ook wel het idee zijn, maar dan nog). :o
|
olijven met een drabnkje vind ik eerder een aperetief dan een na-nagerechtje, en ik denk dat je zult moeten kiezen: óf zalm, óf spare-ribs, want het past niet echt bij elkaar. In plaats van een van die twee kun je misschien een warm groentegerecht serveren :)
als ik uit ga van de zalm en een groentengerecht erbij: 1 ons rundercarpaccio = 1,50 à 2 euro zakje pijnboompitten = 1,50 à 2 euro stukje lekkere kaas = 2,50 zakje voorgesneden sla = 1,70 4 tomaten = 40 cent bouillonblokjes hoor je in huis te hebben, zo niet, dan 10 bouillonblokjes = 1 euro bakje creme fraiche = 1,30 2 flinke stukken verse zalm = 6 euro 500 gram (veel meer dan je nodig hebt) eierpasta = 1,25 300 gram voorgesneden gemengde groenten = 1,50 250 gram aardbeien = 3,00 bus slagroom = 0,75 rol wafeltjes = 1,25 4 banketbakker bonbons = 6 euro bakje verse olijven op olie = 2 euro klein flesje sterkedrank = 5 euro ik heb dingen eerder te hoog geschat dan te laag denk ik, en de spareribs weggelaten, en kom hiermee op 37,15 uit. |
Zalm past eigenlijk ook niet bij de spare-ribs.
De spare-ribs laat ik wel weg. |
Hopelijk kunnen jullie een boel eten op, persoonlijk zou ik na die 2 voorgerechten al vol zitten, geloof ik :o
|
Citaat:
|
Citaat:
Ziet er verder goed uit nu die spareribs achterwege blijven :) (y) |
ik zou er groentebouillon o.i.d. van maken i.p.v. tomatensoep, vind tomatensoep niet zo bij zalm passen. Voor de rest lijkt het me wel lekker!
|
Ik zou de olijven van te voren doen, dat is meer een aperetief (zoals gezegd).
Verder vind ik na zo'n zout toetje meer iets passen van koffie met likeur dan thee met bon bons. (maar ja moet je wel net van koffie houden). Verder mss de salade van het voorgerecht serveren bij het hoofdgerecht (de zalm). En idd zoals je zelf ookal tot de conclusie was gekomen, de spareribs kan je beter een andere keer weer eten! -voor wie ga je eigenlijk zo uitgebreid koken??- |
Citaat:
|
Citaat:
Moest zijn ZOET toetje. Ik vind aardbeien met slagroom en een wafel namelijk redelijk zoet, ik zou persoonlijk dan nog niet zo'n trek hebben in bon bons. |
Citaat:
2. De rundercarpaccio met garnituur. 3. Tomatensoepje met lobbig geslagen room 4. Gebakken zalm 5. Als ze van spareribs houden dan zou ik dat gewoon doen alleen de combinatie met de rest van het menu klopt niet zo. Stukje varken of kalf zou lekkerder zijn. 6. Aardbeien is niet echt de tijd meer voor, ze zijn niet meer zo lekker zoet dan als ze van de volle grond komen. 7. Afsluiten met thee en bonbons. Alleen dit is geen 7 gangen, koffie/thee en olijven worden niet als een volledige gang gezien maar als smaakoppeppers en afsluiters. En omdat je meestal groter moet inkopen dan je nodig hebt zal je wel boven de prijs uitkomen. |
k weet dat t off topic is, maar als ik een kritiekje mag hebben....
de laatste, olijven met n drankje, zou dat iets als n dry martini zijn? of gin of wodka iets? is meer n aperatief, (olijven zowiezo) dus voor t eten, kan je dus wel als eerst doen:) koeffoe met n cognacje ofzo is meer voor na nog iets, de twee voorgerechten kunnen op zich wel, maar 2 flinke hoofdgerechten vind ik iets minder, als je t op zn italiaans wil doen, zou je de 2 voorgerechten kunnen laten staan en eerst zalm, of iets van veels kunnen doen en daarna een pasta gerecht, bedenk ook; je hebt al carpaccio, dan gebakken ( kun je ook lekker grillen) zalm, en dan spare ribs, is vrij veel als ik t zeggen mag.... |
Citaat:
En misschien kan je de pasta laten vervangen door een simpele groente. |
Dit wordt het nu definitief:
1 een TOMATENsoepje met creme 2 runder cappacio met pijnboompitten en kaas EN salade 3 gebakken zalm met citroen en een klein beetje sla 4 aardbeien met slagroom en een wafel.. 5 thee met bon bons Later op de avond 6 olijven met een drankje Zo liggen de verhouding meer in elkaar. |
Klinkt goed (y) Ook later pas die olijven, is beter ja :)
|
Je weet dan toch wel zeker dat diegene waar je voor kookt van olijven houdt hè? :p
Mijn vader had ook een keer enthousiaste bui toen hij een pizza ging maken en gooide deze dus vol met olijven, terwijl ik die dingen om te kotsen vind :p |
Sowieso is je opbouw van je menu verkeerd.
Je moet rekening houden met afwisseling, en daarnaast opbouwen, van licht naar zwaar (hoofdgerecht) en dan weer afbouwen. Voeg er kaast sowieso bij na het hoofdgerecht, is altijd lekker. En zorg voor diverse vis, zalm is niet echt top, liever snoekbaar, zeeduivel, kreeft, etc |
Citaat:
|
Citaat:
zo komt de carpaccio niet tot zijn recht. |
1 runder cappacio met pijnboompitten en kaas EN salade
2 een TOMATENsoepje met creme 3 gebakken zalm met pasta(tagiatelle of penne) 4 aardbeien met slagroom en een wafel.. 5 thee met bon bons 6 dessert wijn / likeurtje Zo zou ik het doen, de laatste gang kan je eigenlijk ook best aan de thee vast plakken. Ik zou ook koffie als optie geven, sommige mensen drinken geen thee. De olijven nog na al het eten vind ik raar, net alsof je weer helemaal op nieuw begint. Als je echt zo graag olijven wil eten, doe het dan helemaal aan het begin tijdens het kletsen (met stokbrood, bakje olijfolie, peper en zout en een makkelijk glas wijn), en niet meteen daarna aan de soep beginnen. Na het warme drankje en de sterke drank weer gaan eten is echt onnatuurlijk. |
Waarom vraag je tips als je er toch quasi geen rekening mee houdt?
Olijven na het eten klopt niet, olijven zijn apart een aperitief en dienen dus allereerst gegeten te worden Carpaccio daar moet je liefhebber van zijn en je moet er deftige vinden, vaak is dit te dik gesneden waardoor het niet smakelijk is, ik hoop dat de bijhorende kaas gewoon beetje parmezaan is (vergeet ook geen olijfolie , en in plaats van sla neem je best waterkers) dit is de beste combinatie normaal, andere kaas geef je best na de maaltijd. Naar mijn mening vloekt tomatensoep met die carpaccio maar dat is mijn bescheiden mening. De zalm, ja ofwel goed gebakken of gegrild. Aardbeien zijn ook niet meer van dit seizoen, dus je betaald waarschijnlijk vrij veel geld om een paar slechte aardbeien, beter seizoensfruit gebruiken, ook iets simpel anders is ( pannekoeken, met bananen in bruine suiker, simpel te maken en lekker) Thee / koffie met bonbons is goed Andere aanrader : kleine proevertjes maken , dus aperitiefje met amuse bouche, bijvoorbeeld een groot bord per persoon en daarop zet je een bordje met aantal olijfjes, je maakt een omeletje en geeft ieder een klein kommetje met paar viseitjes erbovenop, je snijdt een sint jacobsschelp in schijfjes en marineert in olijfolie met limoensap en je geeft ieder een paar schijfjes enz, zo zorg je dat je aantal proevertjes hebt zodanig dat je tijdens aperitiefje iets te eten hebt en te praten. |
Wat serveer je bij de zalm of is het alleen zalm met salade?
Ik zou er wel iets van aardappel ofzo bij zetten |
voor wie is het?
|
Ik wil even zeggen dat het heel lekker was en helemaal niet te veel. We hebben er wel 2 uur over gedaan, nog bedankt voor de tips.
|
Ik merk trouwens wel dat iedereen het eten wel erg serieus neemt.
Maar zo was de volgorde We hebben de olijven ruim vooraf gegeten, 1 een TOMATENsoepje met creme 2 runder cappacio met pijnboompitten en kaas enN salade 3 gebakken zalm met citroen en een klein beetje sla 4 aardbeien ijs. 5 thee/koffie met bon bons Het was echt gezellig en heel makkelijk klaar te maken. De prijs viel mee alleen was de zalm bij elkaar wel 10 euro. |
had een lekkere aardappel puree of mousseline bij de vis gedaan.
Dus niet uit een pakje :) |
Mag ik vragen voor welke gelegenheid het is? Ik vind hte zelf namelijk altijd fijner om een heel lekker gerecht te hebben, dan een hele boel dingetjes bij elkaar. Maar als het moet schitteren dan moet je er natuurlijk wel aan.
|
Als je het mooi opmaakt, zegt ook al 100x dan gewoon op het bord gekwakt, daarnaast moet het natuurlijk wel lekker smaken :)
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.