Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Zalm uit de oven? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1300551)

Roos 10-11-2005 16:31

Zalm uit de oven?
 
Ik heb een vers stuk zalm wat ik in de oven wil klaarmaken. Zo simpel mogelijk, dus gewoon besprenkelen met olie en dan in de oven.

Nu lees ik op internet bereidingstijden tussen de 10 en 50 minuten, dat scheelt nogal :D Dus.. hoe lang moet zoiets ongeveer de oven in? Het is ongeveer 200 gram.

Om het topic iets algemener te maken: eet jij vaak vis uit de oven? Wat is je favo recept?

Pinksterhaas 10-11-2005 16:35

Is het zo'n moot of een stuk filet?

Ik zou zeggen iets van 15 minuten. 50 minuten is veel te lang denk ik. Ik geloof dat MTpower hier laatst zei dat vis nog doorgaart na het bakken, dus die weet het vermoedelijk beter.

Uhm het hangt natuurlijk ook van de temperatuur af.

Zelf eet ik nooit vis uit de oven, want de oven die ik hier heb is niet zo goed. :( Bij mijn ouders wel; zalm met boontjes en kerstomaten uit de oven. <3

G-Lo 10-11-2005 16:36

Over zalm natuurlijk wel een beetje cintroensap sprenkelen.
Ik ben fan van die aldi diepvris units voor in de oven. Goed spul.

Roos 10-11-2005 16:40

Misschien was die 50 minuten dan bedoeld voor 4 porties ofzo.

En oh ja i kheb nog een citroentje, goede tip ;) (Y)

MTpower 10-11-2005 17:15

Uit de oven is zalm in witte wijn saus een echte aanrader :o
Hoelang vis moet verschilt nogal... je kunt het beste na 10 minuten even controleren (gewoon met een sateprikker er in prikken, hoe soepeler hoe gaarder), daarna om de 5 minuten.
Bedenk wel dat je vis NOOIT overgaar mag laten worden, dan wordt het taai en vies. Bedenk ook dat vis de temperatuur nog lang vasthoudt en dus ook nog doorgaat nadat je het hebt verwijderd van de warmtebron (in dit geval de oven).

Roos 10-11-2005 17:53

Ik maak er apart een pesto roomsaus bij, ook superlekker (y)

Jolt 10-11-2005 22:55

niet taai maar droog en niet over gaar maar stront gaar, hij mag net niet meer glazig zijn

MTpower 10-11-2005 23:46

Citaat:

Jolt schreef op 10-11-2005 @ 23:55 :
niet taai maar droog en niet over gaar maar stront gaar, hij mag net niet meer glazig zijn
Zalm mag best een beetje "rare" zijn :)

Jolt 11-11-2005 09:25

c.q glazig

rxn 11-11-2005 11:22

Citaat:

Jolt schreef op 10-11-2005 @ 23:55 :
niet taai maar droog en niet over gaar maar stront gaar, hij mag net niet meer glazig zijn
ik bak zalm altijd met wat ui knoflook en citroen en dan idd net nog rauw in het midden (Y)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.